la 20.5. Kirjakahvila: Vilttimanifesti 2023

Aloittaja papu, 10:28:04 - 26.03.2023

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

papu

Viljan somesta bongattua! Kellonajasta en tiiä,joten se on vaan hatusta heitetty nyt tässä kohtaa.

Vilttimanifesti 2023

ENG below

Vilttimanifesti on feministinen yhteisötaideteos punkkareille. Se käsittelee alakulttuurista itsemäärittelyä vuoden 2021 #punkstoo:n jälkeen. Se ottaa kantaa häirintää ja sukupuolittunutta vallankäyttöä vastaan ja ehdottaa, että nyt on kulttuurisen murroksen hetki – mahdollisuus määritellä uudelleen, mitä alakulttuuri meille merkitsee. Vilttimanifesti toteutetaan tekstiilitaiteen keinoin matalan kynnyksen työpajoissa keväällä 2023. Tervetuloa mukaan!

KUTSU

Kutsun mukaan tekijöitä, joille punk on tai on joskus ollut osa identiteettiä tai osa elämää. Määrittelyvalta kuuluu sinulle, ja vain sinulle.

TYÖPAJAT

Vilttimanifesti kiertää työpajana eri kaupungeissa keväällä ja kesällä 2023. Työpajoissa valmistetaan kirjonta- ja käsityötekniikoilla osateoksia. Niistä kootaan myöhemmin yhteinen teos seinävaatteen muotoon. Viltti viittaa poliittiseen quilting -taiteen perinteeseen. Se ottaa haltuun arkisena pidetyn tilkkutäkin muodon taiteen ja vaikuttamisen välineenä.

Työpajat järjestetään keväällä 2023:


6.5. Tampere, Vastavirta -klubi

20.5. Turku, Kirjakahvila

10.6. Oulu, Tukikohta

17.6. Helsinki, Lymy

Työpajoihin ilmoittaudutaan etukäteen osoitteeseen: vilja.joensuu@edu.turkuamk.fi. Saat vastauksena lisäinfoa aikataulusta, paikoista ja niiden esteettömyydestä. Kysy, jos jokin on epäselvää! Osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Osallistua voi, vaikkei olisi aiempaa kokemusta käsitöistä tai kirjonnasta. Työpajoissa tarjotaan kaikki tarvittavat materiaalit, mutta voit tuoda myös omia. Työpajoissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

MUUT OSALLISTUMISEN TAVAT

Mikäli kirjominen tai muu tekstiilityö ei ole sinulle mahdollista mutta haluat silti osallistua, voit käyttää yhteisöteoksen ohjaajaa oman ideasi sijaiskirjojana. Ota yhteyttä, ja sovitaan tarkemmin. Mikäli osallistuminen ryhmätyöpajoihin ei ole sinulle mahdollista, mutta haluat osallistua itse tekemälläsi teoksella, voit toimittaa sen postitse.

TEKIJÄSTÄ

Olen Vilja, kolmekymppinen helsinkiläinen punkkari ja feministi, itseoppinut tekstiilitaiteilija ja basisti. Minulle punk on vapauteen ja tasa-arvoon pyrkivä alakulttuuri. Haluan, että punk on tekijöilleen kannustava ja kestävä kulttuuri, joka haastaa itseään samalla kun se haastaa ympäröivää yhteiskuntaa. Vilttimanifesti on osa opinnäytettäni Turun Taideakatemiaan.

////

IN ENGLISH

QUILT MANIFESTO 2023

Quilt Manifesto is a community art project for punks about subcultural self-definition after #punkstoo. It is a feminist stand against harrassment and abuse. It views #punkstoo as a necessary turning point for us to redefine what we do, and proposes the cultural shift as a chance to reclaim the subculture. The manifesto will be built through methods of textile art in easy access workshops during the spring and summer of 2023. Welcome!

INVITATION

This is an invitation to everyone for whom punk as a subculture is or has been a part of their lives – the definition is up to you.

WORKSHOPS

Quilt Manifesto tours as textile art workshops in Helsinki, Tampere, Turku and Oulu. Each participant can produce a panel for the quilt by embroidery or other craft techniques. The pieces will be assembled into one large tapestry, respecting the tradition of political quilting art.

Workshop schedule:

6.5.2023 Tampere, Vastavirta

20.5.2023 Turku, Kirjakahvila

10.6.2023 Oulu, Tukikohta

17.6.2023 Helsinki, Lymy

Sing up at: vilja.joensuu@edu.turkuamk.fi for more details on location, schedule and accessibility. If you want more info, just ask!.  Participating is voluntary, no cost and no compensation. There's no expectation for previous experience in crafts or embroidery. All materials are supplied, but you can also bring your own. The workshops will follow principles of safer space.

ALTERNATIVE WAYS TO TAKE PART

In case crafts or embroidery are not possible for you but you would like be part of the project, you can use a "substitute embroiderer". In case you cannot attend any of the workshops but would like to be included, you can make your piece and send it by mail.

ABOUT THE ARTIST

My name is Vilja (she/they) and I'm a 30ish punk, feminist, self taught artist and bassist form Helsinki. For me, punk is a subculture striving for freedom and equality. I want punk to be a supportive and sustainable culture that challenges itself as it challenges society. The Quilt Manifesto is a part of my thesis for the Turku Arts Academy.



vilttis

Turun työpajaan mahtuu vielä hyvin! Paja pyörii non-stoppina, niin että sen aikana voi tulla ja mennä. Tarkemmat infot ja aikataulut saa ilmoittautumalla :)

Sähköpostilla voi kysyä lisää, vaikkei vielä olisi varma osallistumisestaan, mutta hieman osviittaa tästä:
Työpajoissa tehdään tekstiilistä osateoksia, jotka kootaan myöhemmin yhteen isoksi teokseksi. Osateos voi olla sana, lause, iskulause tai vaikka pätkä lyriikkaa - jotain mikä omasta mielestäsi kuvaa sitä mitä haluaisit punkin olevan tai mitä se itsellesi merkitsee. Mitkä on punkin arvot sulle? Muuttiko punkstoo jotain? Mitä pitäisi tehdä? Tekniikka on tekstiilitaiteen sisällä vapaa - se voi olla kirjontaa, ristipistoja, aplikointia, jotain muuta käsityötä tai vaikka tekstiilikollaasi. Taitotasolla ei ole väliä. Suuntaa antava ja joustava ohjeistus teoksen koolle on A6 - A4.

Vaihtoehtoisia osallistumisen tapoja löytyy kutsusta: https://elnavilja.wordpress.com/

Ja samaan syssyyn Kohti turvallisempia tiloja -kollektiivin kysely:

Vastaa kyselyyn turvallisempien tilojen toteutumisesta punk- ja alakulttuuritiloissa ja -tapahtumissa!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... -vYMBh73R4
Top