to 13.4. & to 20.4. Telmu ry: Häirintäyhdyshenkilö-koulutus

Aloittaja papu, 08:17:50 - 24.02.2023

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

papu

Turun elävän musiikin yhdistys TELMU ry:n järjestämät elävän musiikin tapahtumien yhdenvertaisuutta edistävät koulutukset jatkuvat:

Häirintäyhdyshenkilö-koulutus

1. osa: Torstai 13.4. Klo 17-20 / Etäkoulutus
2. osa: Torstai 20.4. Klo 17-20 / Studio, Turun Pääkirjasto

Häirintäyhdyshenkilö on tapahtumissa ja yhteisöissä toimiva tukihenkilö, jonka puoleen voi kääntyä, mikäli kokee tulleensa häirityksi, kiusatuksi tai syrjityksi. Hän tukee ja neuvoo häirintä- ja syrjintätilanteissa ja auttaa niiden selvittelyssä sekä osaa ohjata tarvittaessa oikeanlaisen avun piiriin. Häirintäyhdyshenkilö on tärkeä osa tapahtumien ja yhteisöjen yhdenvertaisuuden edistämisessä.

Kaksiosainenkoulutus on suunnattu elävän musiikin parissa toimiville henkilöille, esimerkiksi järjestyksenvalvojille, baarityöntekijöille, tapahtumatuottajille, ääniteknikoille ja muille erityisesti esiintyjien ja yleisön parissa työskenteleville. Koulutus tarjoaa kattavasti tietoa häirinnästä ja syrjinnästä, joten se sopii myös muille yhteisöjen yhdenvertaisuuden edistämisestä kiinnostuneille, kuten yhdistys-, seura- ja harrastustoimijoille sekä yksityishenkilöille.

Koulutus toteutetaan kahdessa osassa yhdenvertaisuuskouluttaja Javiera Marchant Aedon johdolla etäkoulutuksena ja Turun Pääkirjaston Studio-tilassa. Studioon on esteetön pääsy. Tila sijaitsee kirjaston uudemman puolen pääsisäänkäynnin ja infotiskin välissä. Studiossa tapahtuva koulutuksen toinen osa alkaa klo 17:00, mutta paikalle toivotaan saapuvaksi jo klo 16:45 alkaen.

Koulutuksen hinnat:

× Voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen ja yhdistysten toimijat sekä yksityishenkilöt: 50€ / osallistuja tai 100€ / kolme osallistujaa

× Kaupallisten toimijoiden työntekijät ja muut palkatut toimijat: 80€ / osallistuja


Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 27.2. ja päättyy sunnuntaina 9.4. klo 20:00. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, osoitteesi ja mahdollinen yhteisösi tai organisaatiosi sekä tarvittaessa laskutustiedot. Koulutukseen otetaan 40 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja toiveet koulutuksen sisällöstä:

telmuturku@gmail.com

Sähköpostia lukevat puheenjohtaja Paavo Vuoristo ja taloudenhoitaja Samuli Virtanen


papu

Lainaus käyttäjältä: papu - 08:17:50 - 24.02.2023 1. osa: Torstai 13.4. Klo 17-20 / Etäkoulutus
2. osa: Torstai 20.4. Klo 17-20 / Studio, Turun Pääkirjasto
Kalenteriin saa näköjäs vaan yhden merkinnän per tapahtuma. Mut täähän tapahtuu siis kahdessa osassa. Eka osa etänä ja toka osa kirjastossa.

papu

Haluatko toimia Telmun tapahtumissa häirintäyhdyshenkilönä?

Häirintäyhdyshenkilö on tapahtumissa ja yhteisöissä toimiva tukihenkilö, jonka puoleen voi kääntyä, mikäli kokee tulleensa häirityksi, kiusatuksi tai syrjityksi. Hän tukee ja neuvoo häirintä- ja syrjintätilanteissa ja auttaa niiden selvittelyssä sekä osaa ohjata tarvittaessa oikeanlaisen avun piiriin. Häirintäyhdyshenkilö on tärkeä osa tapahtumien ja yhteisöjen yhdenvertaisuuden edistämisessä.

Etsimme joukkoomme elävän musiikin edistämisestä kiinnostuneita henkilöitä toimimaan häirintäyhdyshenkilönä Telmun tapahtumissa. Tarjoamme viidelle halukkaalle Telmun järjestämän häirintäyhdyshenkilö-koulutuksen. Koulutus tarjoaa tietoa yhdenvertaisuuden edistämisestä ja antaa valmiudet toimia häirintäyhdyshenkilönä elävän musiikin tapahtumissa ja yhteisöissä.

Ota yhteyttä ja keskustellaan aiheesta lisää. Tervetuloa mukaan toimintaan!

telmuturku@gmail.com

(Sähköpostia lukevat puheenjohtaja Paavo ja rahastonhoitaja Samuli.)

papu

Tässä edellinen hiukan pidemmin esitettynä:

Haluaisitko olla mukana Telmun toiminnassa edistämässä ja kehittämässä elävää musiikkia?

Tapoja liittyä mukaan toimintaan on monia. Kevyemmistä hommista enempi sitoutumista vaativiin. Nyt etsimme joukkoomme erityisesti tapahtumissa toimivia häirintäyhdyshenkilöitä.

Telmu on syyskokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaisesti sitoutunut edistämään yhdenvertaisuuden toteutumista elävän musiikin parissa. Tavoitteena on, että elävän musiikin kokonaisvaltainen elämys tavoittaisi kaikki yhdenvertaisesti riippumatta heidän sukupuolestaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan, iästään, kehonkoostaan, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, yhteiskuntaluokastaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

Häirintäyhdyshenkilö on tärkeä osa tapahtumien ja muun yhteisössä tapahtuvan toiminnan turvallisemman tilan periaatteiden vaalimisessa. Järjestämme kaksiosaisen häirintäyhdyshenkilö-koulutuksen huhtikuussa, jonne kustannamme viidelle pestiin haluavalle osallistumisen. Lisää tietoa koulutuksesta seuraavassa postauksessa.

Telmun toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja kaikki tekeminen pyritään pitämään mahdollisimman vähän kuormittavana. Häirintäyhdyshenkilön toimea ei ole vielä kovin tarkasti mietitty vielä ja toiminta määrittyykin hyvin pitkälti kiinnostuneiden ihmisten mukaisesti. Ole siis rohkeasti ja avoimin mielin yhteydessä mikäli tämä toimi kiinnostaa. Muokataan siitä yhdessä sitten toimiva ja omaan tekemiseen soveltuva kokonaisuus.

telmuturku@gmail.com

Sähköpostia lukevat puheenjohtaja Paavo ja rahastonhoitaja Samuli. 

papu


papu

Pian on puolet paikoista täytetty! Suosittelen osallistumaan, sillä luvassa on taatusti taas aivan mahtava koulutus.

papu

Parikymmentä tosiaan vielä mahtuisi/ois hyvä saada. Jos jollakulla mielessä joku taho tai yhteisö joka vois olla kiinnostunut, saa vinkkailla oikeen mieluusti!

papu

Voiko koulutukseen osallistua vaikka ei olisikaan päätymässä häirintäyhdyshenkilöksi?

Kyllä. Yhdenvertaisuus vaatii aktiivista edistämistä ja oman toimintansa arviointi ja haitallisten käyttäytymismallien tunnistaminen on tärkeä osa prosessia. Yhdenvertaisuuden toteutuminen yhteisöissä ja tapahtumissa vaatii kuitenkin, että syrjintään ja häirintään puututaan ja sitä ehkäistään suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti.

Musiikkialalla ja elävän musiikin tapahtumissa on noussut viime vuosina esille paljon häirintä- ja syrjintätapauksia. Turvallisempien tilojen rakentaminen ei kuitenkaan voi jäädä vain esimerkiksi keikkapaikkojen vastuulle, vaan jotta elävän musiikin parissa toimiminen ja siitä nauttiminen olisi kaikille yhdenvertaisesti mahdollista, on jokaisen musadiggarin, muusikon, miksaajan tai muun elävän musan parissa toimivan henkilön osallistuttava sen edistämiseen.

Mitä sinä voisit tehdä edistääksesi yhdenvertaisuuden toteutumista elävän musiikin parissa?

Telmun järjestämä häirintäyhdyshenkilö-koulutus on hyvä alku ja tuki alkavalle tai jo käynnissä olevalle itsereflektiolle. Koulutus tarjoaa kattavasti tietoa häirinnästä ja syrjinnästä ja antaa työkaluja toimia häirintä- ja syrjintätilanteissa rakentavasti.

Koulutuksessa on vielä tilaa!

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu keskiviikkoon 12.4. klo 20:00 asti.


papu

Parikymmentä osallistujaa tuli ja tän päiväisen etäkoulutuksen linkit laitettu osallistujille.

papu