la 15.10 Turun sarjakuvafestivaalit

Aloittaja kuka tahansa, 12:21:41 - 11.10.2022

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

https://www.turunsarjakuvafestivaalit.fi/ohjelma-2
https://facebook.com/events/708102273968915
https://www.instagram.com/turunsarjakuvafestivaalitLainaaTurun Sarjakuvafestivaali Turun pääkirjastolla

Lauantaina 15.10.2022
Klo 11-16

Viime vuonna virtuaalisena järjestettyjä Turun sarjakuvafestivaaleja päästään nyt juhlimaan ensimmäistä kertaa livenä! Suuntaa Turun pääkirjastoon lauantaina 15.10. ja antaudu sarjakuvan vietäväksi. Luvassa on kiinnostavia haastatteluja, näyttelyitä ja työpajoja, joiden aiheissa etenkin nuoret on huomioitu. Festaripäivään kuuluu olennaisena osana myös cosplay!

Vuoden kunniavieras on sarjakuvataiteilija Sari Sariola. Tapahtuman kuvitukset ovat festivaalitaiteilija Siiri Viljakan käsialaa.

Vuoden 2022 festivaaliteema on "Kosketus". Sarjakuvan voima syntyy kuvan ja sanan vertaansa vailla olevasta yhdistelmästä, joka itkettää, naurattaa, kauhistuttaa, mietityttää – tai koskettaa. Kieli- ja kulttuurirajojen ylittäminen ei ole temppu eikä mikään tälle joustavalle taidemuodolle.

Turussa pääsemme kokoontumaan yhteen ja tuntemaan todellisen elämän kosketuksen sekä yhteyden muihin ihmisiin. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta niin kertoo myös ystävältä saatu halaus. Tule paikan päälle kokemaan sarjakuvan ja sarjakuvayhteisön voima!

Turun sarjakuvafestivaalit on saanut tukea Turun kaupungin järjestämästä Sytytä Turku -kilpailusta, jossa pyydettiin ehdotuksia keskustaa elävöittäviin tapahtumiin.

Tapahtuman ohjelmakartta päivittyy lähempänä verkkosivuillemme https://www.turunsarjakuvafestivaalit.fi/.

Banner-kuvitus: Siiri Viljakka