Yleistä keskustelua polkupyöräilystä

Aloittaja papu, 01:17:29 - 23.09.2011

« edellinen - seuraava »

kuka tahansa

Lainaaoikeastaan olis pitäny postata roskalava turku-ryhmään

Ei kai sinne mikään oikeasti roskalava-aiheinen kuulu?

Samppa

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 15:04:45 - 19.09.2013
Lainaaoikeastaan olis pitäny postata roskalava turku-ryhmään

Ei kai sinne mikään oikeasti roskalava-aiheinen kuulu?
;D ;D

jomevaa

hellou immeiset sun muut hörhöt! Jos joku sattuu spottaamaan vihreetä vanhaa ponia, nii voip ilmotella jotta pääsee kattomaan onko mun zygä kyseessä. joku pitkäkyntinen kävi nyysimässä sillä välin ku kävin alepubissa bissellä, perskeles.

Puuha peten lippa lakki

Multaki pöllittiin pyörä tossa tammikuussa. Punanen, vähän ruosteinen, perus mummopyörä jonka voi tunnistaa esim. "one less car" -tarrasta ja tangossa olevasta lampunkiinnikkeestä. Takakumi on melkeen uusi, että siitäki saattaa tarkkasilmänen huomata. Etulokasuojassa myös joku "pyöräillen 80-luvulla" -tarra. Jos tämä nyt sattuu näkymään jossain nii varastakaa se itellenne tai jotain, niin tuun hakemaan.

Ihmetyttää kyllä, miten joku on ottanu just ton, vaikka ollu vaijerilukolla kiinni pyörärallissa. Siinä on ollu vieressä varmaan 20 pyörää ainoastaan runkolukittuna, joten eikö ne nyt ois ollu vähä helpompia keissejä? Onneks nyt on uus pyörä kasaantumassa ja sillä väliin saa lainata kämppiksen pyörää.


Puuha peten lippa lakki

Lainaus käyttäjältä: papu - 10:11:50 - 26.06.2014
http://lehti.tek.fi/tekniikka/kahdella-pyoralla-eroon-ruuhkista
Olipas mielenkiintonen kirjotus! Kööpenhamina oli kyllä itelle positiivinen yllätys. Pyysin keikkapaikan pihalla joltain paikalliselta pyörää lainaan ja lähin seikkaileen kaupunkiin, että sais vähä aikaa kulutettua jne. Tuli melkonen shokki vastaan ku huomas, että pyörätiet ja -kaistat oli selkeesti merkitty joka paikkaan. Täällä taas porukka ajelee jalkakäytävällä tietämättömyyttään tai koska kokee autojen keskellä ajamisen jotenki hölmöks, kiitos liikkennesuunnittelun autojen ehdolla. Siellä autojen keskellä sohatessa taas autoilijat vittuilee.

Tosin mulla on myös vahva usko siihen, että pikkuhiljaa alkaa kääntymään tää homma pyöräilijöiden eduksi. Hipsterit ja pyöräharrastajat pitää oikeuksistaan raudanlujasti kiinni ajoradalla fikseineen. Autoilijat tottuu siihen, että siellä ajoradalla on myös pyöriä ja asenteet muuttuu. On itseasiassa jo muuttunu hieman, mun kokemusten mukaan. Tai sitten Turussa pyöräilijät vaan huomioidaan paremmin kuin esim. Tampereella tai Kokkolassa.

papu

Lainaus käyttäjältä: Puuha peten lippa lakki - 11:49:41 - 26.06.2014
Tosin mulla on myös vahva usko siihen, että pikkuhiljaa alkaa kääntymään tää homma pyöräilijöiden eduksi.
Mediassa on nyt kyl ollut tosin paljon kirjoittelua aiheesta. Tosin tää oli eka järkevä kirjoitus mihin törmäsin. Enempi on ollut pyörä vs auto -osastoa. Se luo väkisinkin kulkuneuvojen kesken vastakkainasettelua, mikä ei todellakaan ole tän homman pointti. Lietsonut vihaa vaan.

Ite pyöräilen arkisin 8km suuntaansa työmatkan arkipäivisin. Parhaimmillaan paikastapaikkaan-liikkumista tulee fillarin kanssa melkeen 25km per päivä. Selkeesti on aistittavissa lievää tai ei-niin-lievää agressiviisuutta, niin pyöräilijöissä kuin autoilijossakin. Ite meno- tai paluumatkalla jäisin ainakin kerran auton alle, jos noudattaisin liikenne- ja väistämissääntöjä. Jotenkin tuntuu korostuvan vaan "ajetaan oikeuksistaan inisevän VIHERKOMMARI hintin päälle ni loppuu valitus". Välillä on ollut jopa katsekontakti, mutta vittuuttaan ei autoilija ole väistänyt esim kääntyessään. Myönnän toki että välillä alkaa meno vituttamaan ja toisinaa tulee kämmenellä läpsästyä edestä kiilanneen auton kylkeä tai "tarpeettomasti" etuajo-oikeutettuna kiilattua suoraan eteen aiheuttaen vaaratilanteen.

Jotain tälle tars kyl tehä.

Puuha peten lippa lakki

Tarkoitin lähinnä liikennesuunnittelua kaupunkialueilla tolla pyöräilijöiden eduksi kääntymisellä. Tuo vastakkainasettelu on kyllä ihan perseestä. Helsingissä se on menny jo siihen pisteeseen asti, että autoilijat ja pyöräilijät vaan mustamaalaa toisiaan ja kummatki aiheuttaa käytöksellään liikenteessä vaaratilanteita. Itellä on monesti aika lyhyt pinna jos joku autoilija kiilaa ja aika usein tulee huudettua kirosanalitanioita, ku joutuu jarrutella ja väistellä ihan niinki perustavanlaatusessa tilanteessa, missä kääntyvä auto ei tajua kahtoa, että tuleeko kevyttä liikennettä.

Useimmiten siinä läheltä piti-tilanteen jälkeen autoilijan kasvoilla näkyy säikähtäminen ja ehkä vähä häpeäkin. Oma naama tietysti punasena ja hampaat irvessä puistelee päätä autoilijalle isämäisen pettyneenä. Tommosista tilanteista reputtaa autokoulun ajokokeet aika varmasti kertaheitolla, että on se nyt kumma jos ei jää päähän.

Turussahan on aika hyvät pyörätiet noin niinku kaupungin ulkopuolella. Kaupungissa lähinnä sekoaa kun on pätkä siellä ja pätkä tuolla eikä oikeen tiiä missä pitää ajaa. Nuo pyöräkaistat, vaikkapa vielä värillä erotettu, ois helppo ja halpa tapa selkeyttää sitä. Sitten kun vielä ihmiset oppis pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden paikat jaetuilla kevyen liikenteen väylillä. Välillä sellasillaki ajaminen on yhtä pujottelua.

papu


papu

Lainaus käyttäjältä: Puuha peten lippa lakki - 11:13:25 - 27.06.2014
Välillä sellasillaki ajaminen on yhtä pujottelua.
Joo, pyöräkaistalla meneminen on välillä aika mummoslalomia :P

Samppa

Lainaus käyttäjältä: papu - 15:46:09 - 27.06.2014
Lainaus käyttäjältä: Puuha peten lippa lakki - 11:13:25 - 27.06.2014
Välillä sellasillaki ajaminen on yhtä pujottelua.
Joo, pyöräkaistalla meneminen on välillä aika mummoslalomia :P

Jepp tänään 2 kertaa meinasin pyöräillä päin Mummoa.... noh tosin joskus kyllä ite siellä pyörä kaistalla tulee sekoiltua, ku jalat heittää vähän sinne j atänne  ::) 8)

Puuha peten lippa lakki

#41
Oli kyllä hyvä teksti tuokin! Long live asialinja! Tuli poliisisetien sössötyksistä mieleen tapaus, johon törmäsin Yksivaihde.net foorumilla. Siellä oli joku laittanu kuvakaappauksen jossa poliisisetä kitisee facebookissa "ammattipyöräilijöistä".



Muistaakseni tää vielä jatku niin, että "syyllinen" kerto kyseisellä foorumilla oman näkemyksensä, joka oli tyyliin, että vaihto kaistaa normaalisti koska oli kääntymässä vasemmalle seuraavasta ja autoilija lähti kiihdyttämään just ko oli kaistaa vaihtamassa. Muutenki tuon foorumin Road Rage-ketjussa saa välillä lukea aika idioottimaisista tempuista. Yleensä autoilijoiden tai bussikuskien, mutta kyllä siellä aika paljon on myös sitä pyöräilijöistä kumpuavaa autoilijavihaa, mikä ei tosiaan aja kenenkään etua.

e: ei näköjään siis kiilannutkaan vasemmalle vaan vasemmalta. No oli miten oli, en muista nyt tarkalleen stooria mutta kirjotuksesta saa semmosen kuvan, että herra Tirronen on sitä mieltä, että pyöräilijöiden pitää väistää kaikkia vaikka ajais samaa vauhtia autoilijoiden kanssa.

maik spotifail

nythän on sellasii patterilla toimivia jopoja...?!!??

Puuha peten lippa lakki

Kuulostaa ihan Clas Ohlson-kamalta...

Olin muuten toissapäivänä jäädä auton alle kun joku puhelimessa puhuva setä ei ilmeisesti tajunnut katsella ympärilleen, tai sit ei vaan osanu liikennesääntöjä. Kyljelleen piti heittäytyä ku tuli niin yllättäen, ettei kerenny jarruttamalla sekoilla.

idiootti

Lainaus käyttäjältä: Puuha peten lippa lakki - 16:44:24 - 27.06.2014 Muutenki tuon foorumin Road Rage-ketjussa saa välillä lukea aika idioottimaisista tempuista.
Aloin lukemaan ja aika sairasta tekstiä pahimmillaan. Esimerkiks tuo bussikuskitaistelu.

e: Täällä siis. http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/topic.php?id=102&page=218