ke 28.11. Kirjakahvila: Oikeutta läheteille! Justice4Couriers-kampanjan esittely

Aloittaja karol, 12:59:52 - 22.11.2018

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

ke 28.11. Kirjakahvila: Oikeutta läheteille! Justice4Couriers-kampanjaesittely
klo 19:30

https://www.facebook.com/events/355763158509835

"Syyskuun alussa Foodora-lähetit aloittivat Foodora Vastuuseen -kampanjan yhteistyössä Vapaan Syndikaatin ja Vastavoima ry:n kanssa vaatiakseen työolosuhteiden parantamista ja palkkioalennusten perumista. Nyt kampanja on laajentunut myös Woltin lähettien pariin ja kulkee nimellä Justice4Couriers.

Parhaillaan eri yritysten lähetit ympäri maailman taistelevat oikeuksiensa puolesta: freelancer-sopimuksella tehtävä työ kasaa riskit lähettien harteille yritysten pyrkiessä minimoimaan kulut ja ulkoistamaan epävarmuuden. Lähettejä on pidetty vaikeasti organisoituvana työntekijäjoukkona työn hajanaisuuden ja itsenäisyyden takia, mutta lähettien järjestämät protestit Australiasta Euroopan kautta Iso-Britanniaan ovat osoittaneet muuta.

Justice4Couriers kampanja on ollut onnistunut esimerkki siitä, kuinka hierarkiattomasti organisoitu toimijoiden ja heidän tukijoidensa itse alusta asti toteuttama työtaistelu on pystynyt ottamaan kantaa kysymyksiin, joihin suuret ammattiliitot tai poliitikot eivät ole vakavissaan tarttuneet.

Kampanjan aktiivit kertovat tapahtumassa kokemuksiaan kampanjasta. Noin 45 minuutin mittaisen kampanjaesittelyn jälkeen jatketaan yleisökysymyksillä ja keskustelulla. Tervetuloa!"

https://www.facebook.com/justice4couriers

Kirjakahvila, Vanha Suurtori 3 (Brinkkalan sisäpiha) // www.kirjakahvila.org // https://www.facebook.com/kirjakahvila