Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Dynamo: the Flaming Sideburns: 10.11.2018

Kirjoittaja Aihe: La 10.11. Dynamo: the Flaming Sideburns  (Luettu 167 kertaa)

La 10.11. Dynamo: the Flaming Sideburns
« : 19:06:58 - 04.09.2018 »
Live: THE FLAMING SIDEBURNS (21.00)
Liput ennakkoon 16e/ ovelta 18e. Ennakot myy Ticted ja 8raita.
Liput: https://www.ticted.com/fi/events/4402
Ovet klo 20.00.


The Flaming Sideburns palaa kotimaan keikkalavoille klassisessa vuosien 1996-2001 kokoonpanossaan. “Hallelujah Rock´n´Rollah - The Second Coming” -kiertue kattaa neljä kaupunkia: 2.11. Jyväskylän Lutakko, 3.11. Tampereen Olympia, 9.11. Helsingin Tavastia ja 10.11. Turun Dynamo.

Intensiivisistä ja hurmoksellisista keikoistaan tunnettu The Flaming Sideburns perustettiin Helsingissä vuonna 1995, minkä jälkeen bändi on kerännyt vannoutuneen kuulijakunnan kautta maailman aina New Yorkista Moskovaan ja Jäämereltä Brasilian viidakoihin. The Flaming Sideburnsin klassisen kokoonpanon muodostavat laulaja Eduardo Martinez, kitaristit Ski Williamson ja Jeffrey Lee Burns sekä basisti The Punisher ja rumpali Jay Burnside. Tämä kokoonpano teki yhtyeen rakastetuimmat albumit “It’s Time to Testify… Brothers and Sisters (1999) ja Hallelujah Rock’n’Rollah (2001). Näillä levyillä yhtyeen varhaiset vaikutteet, kuten 50-luvun rock’n’roll, 60-luvun autotallirock ja 70-luvun Detroit-rock, nivoutuivat omaksi soundiksi, jossa yhdistyivät niin pohjoinen hulluus kuin latinalaisamerikkalainen rehvastelu.

The Flaming Sideburns palasi keikkalavoille Espanjan-kiertueella huhti-toukokuussa esiintyen myös heinäkuussa järjestetyssä Hori Smoku Summer Boogaloo -festivaalilla sekä Hailuodossa elokuun alussa. Ennen marraskuussa starttaavaa Suomen-kiertuetta viisikko ennättää keikkailla myös Britanniassa. Keikoilla on kuultu yhtyeen varhaisempaa tuotantoa, mutta myös aivan uusia kappaleita. Pitkän levytystauon jälkeen yhtye työstää jälleen uutta albumia.

“The Flaming Sideburns ei koskaan varsinaisesti hajonnut, mutta tämä kokoonpano tuli tiensä päähän 2001 Jeffrey Lee Burnsin muutettua Yhdysvaltoihin”, yhtyeen rumpali Jay Burnside kertoo. “Hänen paluunsa on ollut uskomaton piristysruiske ja saanut pallon taas pyörimään. Keikat tuntuu siltä kuin väliin jääneitä vuosia ei olisi ollutkaan ja uusia biisejä tulee taas liukuhihnalta. Espanjan- ja Britannian-keikkojen jälkeen on bändi on varmasti iskussa, kun pääsemme kiertämään Suomea.”

Kitaristi Jeffrey Lee Burns laittaa asiat hiukan laajempaan kontekstiin: ”Näissä hommissa ajoitus on kaikki kaikessa. Nyt tuntuisi taivaankappaleet olevan oikeissa asennoissa: Hori Smoku -keikan aikana oli kuunpimennys ja Hailuodossa promokuvausten aikana oli auringonpimennys. On toisen tulemisen aika.”

https://www.youtube.com/watch?v=kGc_Ifsu-rU
https://open.spotify.com/artist/5NRQpL6c1anlSLNuD6KT4v?si=gB-_bmOGRUKOlDHC9fQLQQ

www.dynamoklubi.com