Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Kirjakahvila: Luento+työpaja+ Audre Lorde's Lyrical Lighthouse: 14.04.2018

Kirjoittaja Aihe: la 14.4. klo 18-24 Kirjakahvila: Luento+työpaja+Audre Lorde's Lyrical Lighthouse  (Luettu 246 kertaa)

Mustikka-kollektiivi vierailee Kirjakahvilassa la 14.4. Ilta alkaa luennolla ja työpajatyöskentelyllä klo 18-20, jonka jälkeen yötä valaisee Audre Lorde's Lyrical Lighthouse -bileet!

Luento ja työpaja: https://www.facebook.com/events/2036541793334933/
Audre Lorde's Lyrical Lighthouse -bileet: https://www.facebook.com/events/747782092092212/

1. Luento ja työpaja: Anarkofeministisiä ja queerfeministisiä kamppailuja nyt! Osa 2/3

Without community there is no liberation.
– Audre Lorde –

Mitkä ovat tärkeimpiä tämän hetken taisteluja sinulle henkilökohtaisesti? Meille yhteisesti? Mikä yhdistää ja miten yhdistää eri kamppailuja?

Mustikan luentojen ja työpajojen kolmiosaisen sarjan Anarkofeministisiä ja queerfeministisiä kamppailuja nyt! toinen tapaaminen järjestetään Turun Kirjakahvilassa osoitteessa Vanha Suurtori 3 lauantaina 14.4.2018 kello 18–20!

Sarjaa motivoi anarkismille, intersektionaaliselle feminismille ja queerkumoukselle yhteinen ymmärrys erilaisten vallankäytön muotojen linkittymisestä toisiinsa. Niinpä meidän on väkivaltakulttuuria vastaan voitokkaasti taistellaksemme käytävä useita eri kamppailuja samaan aikaan.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingin Kupolissa lokakuussa 2016 tutustuimme intersektionaalisen feminismin esitaistelijalle Audre Lordelle sekä anarkismille ja queerkumoukselle keskeisiin taisteluihin ynnä listasimme erilaisia meidän tärkeinä pitämiämme kamppailuja.

Tämän Turun Kirjakahvilassa järjestettävän toisen luennon sekä sitä seuraavan työpajatyöskentelyn tavoitteena on kiteyttää keinoja miten taistella sekä henkilökohtaisella että rakenteellisella tasolla ja yhtä aikaa esimerkiksi fasismia, rasismia, seksismiä, luonnonriistoa, eläinrääkkäystä ja kulutuskulttuuria vastaan. Samalla jatkamme pienen manuaalin laadintaa siitä kuinka käytännön tasolla vastustaa väkivaltakulttuuria.

Tilaisuuden avaavan puheen pitää Eva, jonka vastarinnan ja visioiden maisemia voi käydä tutkailemassa vaikkapa osoitteessa evamaria.la, ja puheenvuoroa seuraavan työpajan vetää Aikku, jonka kenttiä ovat esimerkiksi Radikaalit ristipistot, Feministinen sarjakuvatoiminta ja Peijakas!

Jokainen trilogian osuus on myös oma itsenäinen kokonaisuutensa, joten tervetuloa mukaan vielä tuntemattomat kuin jo tututkin.

Tapahtuma ei ole esteetön: http://www.turkukaikille.info/php/kartoitus2.php?id=2603-020

2. Luentoa ja työryhmätyöskentelyä seuraa bileet kun kello 20 seutuja alkaa valaista Audre Lorde’s Lyrical Lighthouse!

Meritietä etenevien matkaa siivittäkööt Audre Lorden säkeet, joita illan mittaan koodaamme suomeksi Käännöspajassa, ja yön mittaan lausumme ääneen Kattoterassilta.

Musiikista majakassa vastaavat DJ Bombarelli, DJ Koulun keittäjä sekä DJ Saima Harmajan puuterihuisku. DJ Saima Harmajan puuterihuisku soittaa runotyttöjen mieliksi suomi-iskelmää, käännöshittejä ja 60-luvun tyttöpoppia. DJ Koulun keittäjä tarjoilee maukkaan Yllätyksen!

Majakka levittää myös Mustikan julkaisuja kuten Eroottisten kulkuväylien merkitsemisestä (2015), Utopia Helsingin kanssa toimittamamme All Cats Are Beautiful! Kissafeministinen zine (2016) sekä Miau! Miah! -teoskokonaisuuteen kuuluvat Todistamisen filosofiaa (2017) ja Shibari Sway (2017). Käteistä mukaan, vapaavalintaiset hinnat!
« Viimeksi muokattu: 21:23:26 - 08.04.2018 kirjoittanut karol »

karol

  • Global Moderator
  • ****
Tämä kokonaisuus tänään!