Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Turku Pride -mielenosoituskulkue ja -puistojuhla: 04.08.2018

Kirjoittaja Aihe: la 4.8. Turku Pride -mielenosoituskulkue ja -puistojuhla  (Luettu 221 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
la 4.8. Turku Pride -mielenosoituskulkue ja -puistojuhla
kokoontuminen klo 12 alkaen Vähätorilla, lähtö klo 13
puistojuhla klo 14:30 Puolalanpuistossa

"Vuoden 2018 Turku Pride -mielenosoituskulkue ja -puistojuhla järjestetään 4.8.2018. Pride muistuttaa edelleen yhdenvertaisuuden eteen tehtävästä työstä ja translainsäädännön uudistuksen välttämättömyydestä. Nykyisellään lainsäädäntö ei takaa jokaisen itsemäärittelyoikeutta ja oikeutta olla oma itsensä. Tämä on yksi Suomen suurimpia ihmisoikeuskysmyksiä ja asia, josta Suomen valtio on saanut kansainvälistä kritiikkiä. Tämän lisäksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt kohtaavat edelleen ennakkoluuloja. Liity mukaan vaatimaan jokaisen yhdenvertaista kohtelua.

'Pridea tarvitaan edelleen vuosittain muistuttamaan edelleen jäljellä olevasta työstä yhdenvertaisuuden eteen. On myös tärkeää, että Pride -mielenosoituksia järjestetään eri puolilla Suomea, jotta ne ovat helpommin saavutettavissa ja viesti näkyy laajemmin' sanoo Turku Pride ry:n hallituksen puheenjohtaja Amro El-Khatib. Yhdistys mahdollistaa Turku Priden järjestämisen.

Pride näkyy viikon 31 ajan ympäri Turkua liehuvin sateenkaarilipuin, sateenkaaren väreissä valaistun Teattarisillan ja eri tapahtumien myötä. Tekemistä löytyy paneelikeskustelusta, työpajaan ja lauantai-illan kruunaaviin bileisiin. Viikon aikana pääsee myös liikkumaan mm. kokeilemalla uusia urheilulajeja tai hankkimaan Pride -tatuoinnin. Koko ohjelmaan voi tutustua sivulla https://turkupride.fi/ohjelma/.

Kulkue kokoontuu kello 12 Vähätorilla, josta se lähtee kello 13 jokirantaa pitkin kohti Puolalanpuistoa. Puistojuhla järjestetään Puolalanpuistossa kello 14.30 alkaen, missä päivää on mahdollisuus viettää yhdessä pikniköiden, puheita kuunnellen tai tutustumalla eri paikalla olevien tahojen toimintaan. Puistojuhlan tulee avaamaan kaupunginjohtaja Minna Arve, joka toimii myös Turku Priden kummina vuonna 2018. Turun kaupunki on strategiassaan valinnut yhdeksi keskeisistä toimintalupausksistaan.

– Edistämme erilaisuuden hyväksymistä, yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta Turussa varauksetta, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Turku Pride on järjestetty tauon jälkeen vuodesta 2015. Myös tänä vuonna odotamme tuhansia osallistujia Pride -viikon aikana. Kävijämme ovat kaikenikäisiä ja kaikenlaisista taustoista. Myös lapsiperheet ovat edustettuina, ja heille on tarjolla erityisesti heille suunnattua ohjelmaa puistojuhlan omalla, lapsiystävällisellä alueellaan.

Turku Pride järjestetään pääasiassa vapaaehtoisten voimin ja mukaan järjestämään saa edelleen tulla, jokaiselle löytyy kyllä mielekästä tekemistä! Turku Pridellä on myös useampia yhteistyötahoja, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon yhdenvertaisuuden puolesta. Vuonna 2018 Pridea tukeviin tahoihin voi tutustua täällä: https://turkupride.fi/sponsorit/ ."

https://turkupride.fi
https://www.facebook.com/turkupride

https://www.facebook.com/events/196808291035532
« Viimeksi muokattu: 09:48:43 - 02.08.2018 kirjoittanut karol »

karol

  • Global Moderator
  • ****
Vs: la 4.8. Turku Pride -mielenosoituskulkue ja -puistojuhla
« Vastaus #1 : 09:50:02 - 02.08.2018 »
Infot ja Fb-tapahtuma lisätty.

Pride-viikolla tapahtuu paljon muutakin: https://turkupride.fi/ohjelma