pe–su 21.–23.9. New Performance -festivaali

Aloittaja karol, 11:46:20 - 19.03.2018

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

pe–su 21.–23.9. New Performance -festivaali

"New Performance Turku Festival järjestetään tänä vuonna 21.-23.9.2018. Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali kokoaa jo seitsemäntenä peräkkäisenä vuonna yhteen taiteilijoita ja asiantuntijoita, monipuolisia yhteistyökumppaneita ja tuoreita näkökulmia sekä taiteenlajiin että yhteiskuntaan.

Festivaalin tapahtumapaikkoina nähdään syksyllä tuttuun tapaan paikallisia esitystiloja sekä julkista kaupunkitilaa. Paikallisen yhteistyön lisäksi kansainvälinen ulottuvuus on vahvasti läsnä. Tänä vuonna festivaalin yhteydessä toteutetaan myös laaja pohjoismais-afrikkalainen yhteistyö, josta tiedotetaan lisää kevään kuluessa.

'On ilmiselvää, että performanssitaidetta ei voi enää luonnehtia marginaalissa olevaksi taiteenlajiksi', toteaa festivaalin toinen taiteellinen johtaja Leena Kela. 'Turussa performanssitaiteella on jo oma runsas ja vakiintunut seuraajajoukkonsa ja vuosittain uusia katsojia löytää performanssin pariin vahvan ja yllätyksellisen ohjelmistomme houkuttamina. Seitsemän toimintavuotensa aikana New Performance Turku Festival on luonut Turusta nykytaiteen kentällä kansainvälisesti noteeratun performanssikaupungin ja festivaalin vetovoima näkyy myös valtakunnallisesti. Olemme samanaikaisesti sekä aidosti kansainvälinen että pitkäjänteisesti paikallisuutta tarkasteleva ja rakentava festivaali.'"

www.newperformance.fi
https://www.facebook.com/newperformanceturku

https://www.facebook.com/events/252985618771937

mirosol

"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

karol

"New Performance Turku Festivalin taiteilijat on julkistettu!
New Performance Turku Festival's artists are announced!

NEW PERFORMANCE TURKU FESTIVAL 2018:
Maryan Abdulkarim
Christian Etongo (Cameroon)
Serge Olivier Fokoua (Cameroon/Canada)
Rob La Frenais (France/UK)
Diana Soria Hernandez (FIN/Mexico)
Sasha Huber
Liisa Jaakonaho and Kristina Junttila (Norway)
Emilia Kokko and Markus Linden
Petra Laiti
Anthea Moys (South Africa)
Mirko Nikolić (Serbia/Sweden) and Elin Már Øyen Vister (Norway)
Viljami Nissi
Mia Øquist (Norway)
Sami Rekola and Silja Eriksson
Hanna Saarikoski
Juha Valkeapää and Juhani Liimatainen
Gøril Wallin (Norway)
Christopher Wessels (FIN/South Africa)

Tämänvuotisen festivaalin läpileikkaavana teemana on POST POST POST. New Performance Turku Festivalin taiteilijat on kutsuttu käsittelemään erilaisten aikakausien jälkeisiä aiheita, kuten postkolonialismia, posthumanismia ja postfeminismiä. Festivaalin POST POST POST -teema kommentoi suuria muutoksia ja murroksia maailmankuvassamme. Festivaalin taiteilijat on kutsuttu haastamaan olemassa olevia rakenteita ja tarkastelemaan, voisiko performanssitaiteen ja kehollisuuden keinoin käsitellä sitä, mikä ei vielä ole saavuttanut sanallista ilmaisuaan.
///
This year's festival focuses around the theme POST POST POST. New Performance Turku Festival artists have been invited to address different post- and post-post-eras currently surrounding us: postcolonialism, posthumanism and postfeminism. The festival's POST POST POST theme comments the big changes and fractures in our current world view. Is it possible to use performance art and embodied knowledge to explain and to experience the transitional shifts around us?"


karol

"Festivaalin koko ohjelmisto aikatauluineen on nyt julkaistu!

Käy tutustumassa taiteilijoihin, teoksiin ja viikonlopun aikatauluun: http://newperformance.fi/ohjelma-2018

Nähdään kahden viikon päästä 21.-23.9."

karol