Kinokoplan kevään näytökset sunnuntaisin Logomossa

Aloittaja karol, 14:11:38 - 07.02.2018

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Kinokoplan kevään näytökset Logomon Move 2 -salissa
sunnuntaisin klo 17 ja 20

18.2. Christopher Nolan: Dunkirk
4.3. Jordan Peele: Get Out
11.3. Agnieszka Holland, Kasia Adamik: Jäljet
18.3. Francis Lee: God's Own Country
25.3. Ruben Östlund: The Square
1.4. Dorota Kobiela, Hugh Welchman: Loving Vincent
8.4. Yorgos Lanthimos: The Killing of a Sacred Deer
22.4. Ildikó Enyedi: Kosketuksissa
29.4. William Oldroyd: Lady Macbeth

Elokuvien kuvaukset löytyvät Kinokoplan sivulta www.kinokopla.fi/ohjelma.html

Sarjakortit ovat saatavilla ennakkomyyntipaikoista TYY:n toimistosta, Bar Kukasta ja Kirjakahvilasta. Normaali hinta 25€, opiskelijoille 22€, maksu vain käteisellä. 5€ hintaiset yksittäisliput myydään Logomolla 10 min ennen näytösten alkua, maksu vain käteisellä. Huomioithan kaksi taukoa Umiconin ja Suomalaisen elokuvan festivaalin takia aikataulussamme. Tervetuloa!

www.kinokopla.fi // https://www.facebook.com/kinokopla

karol

Sarja alkaa tänään!

18.2. Christopher Nolan: Dunkirk

"Muun muassa Mementon ja Inceptionin ohjanneen Christopher Nolanin uusin taidonnäyte Dunkirk on toiseen maailmansotaan sijoittuva historiallinen trilleri. Elokuva kertoo Dunkirkin rannalle vihollisten ja meren väliin loukkuun jääneiden Britannian ja liittoutuneiden joukkojen evakuointioperaatiosta, kun sadat tuhannet sotilaat odottavat pelastusta ja joutuvat armottomaan henkiinjäämistaisteluun. Elokuvalla arvotetaan vuoden 1940 Dunkirkin evakuointia, jolla oli aikanaan suuria vaikutuksia sodan kulkuun.

Dunkirk on elokuvakerronnallisesti hieman erilainen kuin perinteinen sotaelokuva. Elokuva näyttää intensiivisen selviytymistarinan, jossa nostetaan jalustalle kollektiivinen kokemus, ja sotilaallisen suorittamisen sijaan korostuu nimenomaan inhimillinen eloonjääminen. Päähenkilöitä ei elokuvassa oikeastaan ole ja keskeisimpien henkilöhahmojen taustaa ei sen kummemmin muutenkaan avata. Tarina etenee kolmessa perspektiivissä; maalla rivisotilaiden, merellä pelastusaluksen miehistön sekä ilmassa hävittäjälentäjien kautta, samalla tasapainoillen kolmen eri ajanjakson välillä. Elokuva on visuaalisesti upea muun muassa lavastuksien ja tapahtumapaikan aitouden vuoksi, ja massiiviset joukkokohtaukset luovat totuudentuntua ja saavat katsojan aistimaan kyseisten tapahtumien aikaisen epätoivon sekä kaaoksen. Elokuvan äänisuunnittelu on aivan omaa luokkaansa, ja sen ääniefektit sekä Hans Zimmerin musiikki takaavat jännityksen ja tiivistunnelmaisen odotuksen alusta loppuun.

Dunkirkin kahdeksaan Oscar-ehdokkuuteen sisältyvät muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan musiikin ehdokkuudet. Christopher Nolan sai ehdokkuuden parhaana ohjaajana niin Oscar- kuin Golden Globes -palkinnollekin.

Bea Karlstedt"