Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Suoraa toimintaa! Autonomiset liikkeet Suomessa 1986–2016 -keskustelu: 20.02.2018

Kirjoittaja Aihe: ti 20.2. Kirjakahvila: Suoraa toimintaa! Autonomiset liikkeet Suomessa 1986–2016  (Luettu 402 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
ti 20.2. Kirjakahvila: Suoraa toimintaa! Autonomiset liikkeet Suomessa 1986–2016 -keskustelu
klo 19

https://www.facebook.com/events/1986740874874348

Vuosina 1995–2000 Suomessa tapahtui yli tuhat suoran toiminnan iskua. Vuosituhannen vaihteessa suomalaiset radikaalit olivat mukana mielenosoituksissa ja mellakoissa Prahassa, Göteborgissa ja Genovassa. Aktivistit järjestivät itsenäisyyspäivän Kuokkavierasjuhlia ja iskivät kakun Maailmanpankin johtajan naamaan.

Miten anarkistinen alakulttuuri rakennettiin Suomeen 1980-luvulla? Millainen oli vuosituhannen vaihteen globalisaatioliike, ja miten sitä seurasi sosiaalikeskusten ja vapaan kaupunkikulttuurin aika? Entä missä muodoissa antiautoritaariset liikkeet nousivat uudelleen 2010-luvulla?

Suoraa toimintaa! -kirjassa toimijat kertovat omin sanoin, kuinka Suomeen tuotiin uudenlainen, jännittävämpi tapa tehdä politiikkaa. Seikkailujen ja spektaakkelien seurauksena tuhansien ihmisten elämät muuttuivat. Eläinten oikeuksista, kaupunkikulttuurista, siirtolaiskeskustelusta, perustulo-vaatimuksesta ja uudesta luokkapuheesta tuli valtavirtaa. Kirja on tämän skenen perintö tuleville toimijoille.

Vieraana on Suoraa toimintaa! -kirjan toinen tekijä Pontus Purokuru. Hänen kanssaan keskustellaan yhteiskunnallisten liikkeiden historiasta ja niiden merkityksestä Suomesssa, tämän hetken tilanteesta ja myös tulevasta.

Pontus Purokuru on pop-filosofi ja tietokirjailija, joka on seurannut suomalaisia liikkeitä katutasolla, mediassa ja yliopistossa.

Anton Monti & Pontus Purokuru: Suoraa toimintaa! Autonomiset liikkeet Suomessa 1986–2016 (Into)
Kirjaa on myynnissä tilaisuudessa. Kirjakauppojen lisäksi kirjan voi ostaa kustantajan verkkokaupasta: https://intokustannus.fi/kirja/suoraa-toimintaa

Kirjakahvila, Vanha Suurtori 3 // www.kirjakahvila.org // https://www.facebook.com/kirjakahvila
« Viimeksi muokattu: 10:59:18 - 16.02.2018 kirjoittanut karol »


karol

  • Global Moderator
  • ****
Vieraaksi pääsekin vain Pontus Purokuru. Hänen vierailunsa radiossa voi kuunnella tästä: https://areena.yle.fi/1-4323344

karol

  • Global Moderator
  • ****
Kansan Uutiset: www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3853936-poliittinen-luovuus-elaa-liikkeissa

"Liikkeen täytyy olla 'uhka', muuten se on hampaaton, mutta se ei saa liioitella, ettei joudu marginaaliin."

"On hyvä, jos ymmärretään, että on mahdollista tehdä politiikkaa itse rakenteiden ja instituutioiden ohi. Suomessa suoran toiminnan perinne on usein katkennut. Tässä on ikään kuin talletettu traditiota myös tuleville liikkeille, Purokuru sanoo."

Keskustelu huomenna klo 19!

karol

  • Global Moderator
  • ****
Tämä tänään! Vieraamme Pontus Purokuru myy kirjaa hintaan 20€ (halpa). Maksu mieluiten käteisellä, mutta myös Mobilepay onnistuu.