Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Bar Ö: Himeran Ö-klubi #6: Ballads II: 07.02.2018

Kirjoittaja Aihe: ke 7.2. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #6: Ballads II  (Luettu 225 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
ke 7.2. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #6: Ballads II
« : 22:01:56 - 31.01.2018 »
ke 7.2. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #6: Ballads II
klo 19
vapaa pääsy!

Prestekveler (IT/NO) – Dario Fariello, saksofonit ja elektroniikka, ja Paolo Gaiba Riva, klarinetti ja elektroniikka
Topias Tiheäsalo, kitara

"Himeran balladiklubit jatkuvat! Näissä konserteissa esillä on pieniä kokoonpanoja, lähinnä sooloja ja duoja. Balladin käsitettä voi tulkita hyvin vapaasti: 'balladit' voivat olla yksinkertaisesti jotain hiljaista ja hienovaraista, jotain joka vaatii keskittymistä ja läsnäoloa – toki myös jotain, jossa kertoville balladeille tyypillinen tummanpuhuva melankolia ja tuonpuoleinen epätoivo pakahduttaa sydämen.

Toiselle balladikerralle saapuu italialaisia vieraita Norjasta. Oslossa asuvat Dario Fariello sekä Paolo Gaiba Riva soittavat Prestekveler-nimellä sekä akustista että sähköistä improvisoitua musiikkia. Prestekveler on eräs pastatyyppi. Italiaksi sen nimi kuuluu 'strozzapreti' ja kirjaimellisesti se tarkoittaa 'papin tukehduttajaa'. Nimellä on mahdollisesti juurensa korruptoituneiden kirkonmiesten kyltymättömissä ja hätäisen ahnehtivissa ruokailutottumuksissa. Duon nimen etymologiset juuret eivät kuitenkaan juuri kuulu, kun Fariello ja Riva antavat oman tulkintansa balladeista! Tai – ehkä ne nimenomaan kuuluvatkin, kuka tietää. Voimme siis kuulla 'tukehtuvan papin balladin'.

Illan avaa Himeran oma hovikitaristi Topias Tiheäsalo. 'En ole enää kiinnostunut mistään muusta kuin balladeista', hän kertoo. Tiheäsalon vahvistin oli juuri huollossa, joten nyt siinä vihdoin toimii sekä 'echo' että 'vibrato'. Toisissa vahvistimissa samoista efekteistä käytetään nimityksiä 'reverb' ja 'tremolo', ja ne saattavatkin olla paremmin ilmiöitä kuvaavia luonnehdintoja. Joka tapauksessa, vahvistimen 'echo' lisää tilantuntua, avaruutta, ja 'vibrato' taas luo tremolomaisesti väpättävän, tumman huojunnan. Koska nämä toiminnot ovat pitkästä aikaa Tiheäsalon saatavilla, hän aikoo niitä myös käyttää."

https://www.facebook.com/events/166268723892411

https://www.facebook.com/himeraturku
www.himera.fi

Bar Ö, Linnankatu 7 // https://www.facebook.com/oebarcafe

karol

  • Global Moderator
  • ****
Vs: ke 7.2. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #6: Ballads II
« Vastaus #1 : 10:55:51 - 07.02.2018 »
Tänään!

Prestekveler livenä ja studiossa: https://soundcloud.com/p-pgr/prestekveler-live-at-izakaya-2016