Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Bar Ö: Himeran Ö-klubi #5: Ballads!: 06.01.2018

Kirjoittaja Aihe: la 6.1. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #5: Ballads!  (Luettu 304 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
la 6.1. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #5: Ballads!
« : 13:12:03 - 29.12.2017 »
la 6.1. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #5: Ballads!
klo 17 (keikat klo 17.30 alkaen)
vapaa pääsy

Himeran viides Ö-klubi aloittaa uuden keikkasarjan, jossa kuulemme balladeja! Näissä konserteissa esillä on pieniä kokoonpanoja, lähinnä sooloja ja duoja. Balladin käsitettä saa tulkita hyvin vapaasti: "balladit" voivat olla yksinkertaisesti jotain hiljaista ja hienovaraista, jotain joka vaatii keskittymistä ja läsnäoloa – toki myös jotain, jossa kertoville balladeille tyypillinen tummanpuhuva melankolia ja tuonpuoleinen epätoivo pakahduttaa sydämen.

Ensimmäisen balladikattauksen tarjoavat Himeran omat muusikot. Kitaristi Topias Tiheäsalo soittaa keskeisiä jazzballadeja: John Coltranea, Bill Evansia, Ornette Colemania, Mal Waldronia, Duke Ellingtonia, Albert Ayleria. Näiden muusikoiden sävelistä hän kokoaa tai ehkä oikeammin riisuu eräänlaisia "luurankoballadeja". Viisarit katoavat kellosta, hiekka tiimalasista. Eilinen on huomenna, huominen on tänään.

Niko-Matti Ahdin ja Marja Ahdin muodostama, äänitaiteeseen keskittyvä duo Ahti & Ahti soittaa omat balladitulkintansa. Ahti & Ahti kantaa ahkerasti digitaalista äänitintä mukana reissuillaan ja vuosien varrella sille on tallentunut ympäröivän elämämme ääniä kaikessa rikkaudessaan. Elävässä esitystilanteessa nämä konkreettiset äänet, yhdessä arkisten esineiden ja modulaarisyntetisaattorin kanssa, muodostavat herkän äänellisen kudoksen, joka on kuin hitaan vääjäämättömästi kohoava, seitistä kudottu nousuvesi.

Tiheäsalo ja Ahti & Ahti soittavat erikseen ja lopussa myös yhdessä. Himeran dj:t soittavat myös levyltä valikoiman kauneinta musiikkia. Lämpimästi tervetuloa Bar Ö:hön kuuntelemaan balladeja tammikuiseen alkuillan hämärään!

https://www.facebook.com/events/211951182682559

https://www.facebook.com/himeraturku
www.himera.fi

Bar Ö, Linnankatu 7 // https://www.facebook.com/oebarcafe
« Viimeksi muokattu: 11:04:30 - 06.01.2018 kirjoittanut karol »

karol

  • Global Moderator
  • ****
Vs: la 6.1. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #5: Ballads!
« Vastaus #1 : 11:04:54 - 06.01.2018 »
Tänään alkuillasta!