to 30.11. Pilkahduksia toivosta – elämä miehityksen alla Palestiinassa

Aloittaja karol, 10:57:52 - 22.11.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

to 30.11. Panimoravintola Koulu (Eerikinkatu 18, Wecksell-sali): Pilkahduksia toivosta – elämä miehityksen alla Palestiinassa -keskustelutilaisuus
klo 18–20

Pilkahduksia toivosta – elämä miehityksen alla

"Tänä vuonna on kulunut 50 vuotta siitä, kun Israel miehitti palestiinalaisalueet Kuuden päivän sodassa. Kansainvälinen EAPPI-ohjelma muistaa tätä tilaisuuksilla Tampereella, Helsingissä ja Turussa.

Luoksemme saapuu eräs kuuluisimmista israelilaisia ja palestiinalaisia yhdistävistä rauhanliikkeistä, Combatants for Peace. Sen jäsenet ovat luopuneet väkivaltaisista keinoista ja työskentelevät nyt dialogin edistämiseksi. Tilaisuuksissa Israelin armeijan entinen sotilas, Gazassa taistellut Moran Zamir ja Hamasin ex-jäsen, palestiinalainen Ahmed Helou keskustelevat 50 vuotta jatkuneen miehityksen vaikutuksista israelilaisiin ja palestiinalaisiin sekä nykytilanteesta muun muassa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin valtaannousun jälkeen. Keskustelu käydään englanniksi.

Zamir ja Helou edustavat myös toivoa, joka pitkittyneestä konfliktista huolimatta vielä elää. Vaikka päättäjät eivät ole pitkään aikaan ottaneet merkittäviä askeleita rauhan puolesta, ihmiset löytävät uusia väkivallattomia ruohonjuuritason tapoja toimia ja vaikuttaa ja sitä kautta ymmärtää toisiaan."

https://www.facebook.com/events/1548054205270124

EAPPI: "EAPPI on kansainvälinen vapaaehtoisohjelma joka lähettää ihmisoikeustarkkailijoita Länsirannalle ja Itä-Jerusalemiin."
www.eappi.fi
https://www.facebook.com/EAPPIfinland

Combatants for Peace: "In 2006, Israeli and Palestinian former combatants, people who had taken an active role in the conflict, laid down their weapons and established Combatants for Peace. The egalitarian, bi-national, grassroots organization was founded on the belief that the cycle of violence can only be broken when Israelis and Palestinians join forces."
www.cfpeace.org
https://www.facebook.com/c4peace

karol

Ensi viikolla on siis kaksi kiinnostavaa Palestiina-tilaisuutta!

karol

Tänään!

Maailma.netissä julkaistiin eilen kiinnostava artikkeli Israelin laittomista siirtokunnista. "[M]iehitetyllä Länsirannalla [...] tuhannet palestiinalaiset työskentelevät Israelin laittomissa siirtokunnissa. Valtavat teollisuusvyöhykkeet tuovat kipeästi kaivattuja tuloja palestiinalaisille, mutta samalla miehitys syvenee ja alueen oma talous kärsii." www.maailma.net/uutiset/israelin-siirtokuntabisnes-pyorii-palestiinalaisella-tyovoimalla-vaihtoehtona-on-jattaa

karol

Tänään!

Yle julkaisi tänään Palestiinan tilannetta vuosikymmeniä seuranneen Hannu Reimeen kolumnin. https://yle.fi/uutiset/3-9952769
Reime on kirjoittanut konfliktista kirjan Israel/Palestiina (Like 2011). http://like.fi/kirjat/israelpalestiina-up


karol

"Kuinka entinen Israelin armeijan sotilas ja entinen Hamasin jäsen kuvaavat polkujaan kohti väkivallatonta rauhantyötä ja dialogia Combatants for Peacen riveissä? Mitä ex-taistelijoiden perheet ajattelevat yhteistyöstä vihollisena pidettyjen tahojen kanssa?

Blogissamme on julkaistu yhteenveto ja kuvia marraskuun lopulla Tampereella, Helsingissä ja Turussa järjestetyistä Pilkahduksia toivosta -keskustelutilaisuuksista."

www.eappi.fi/toivoa-toivottomaan-aikaan