Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Bar Ö: Toisen soinnun etsijät -kirjan esittely- ja keskustelutilaisuus: 11.12.2017

Kirjoittaja Aihe: ma 11.12. Bar Ö: Toisen soinnun etsijät -kirjan esittely- ja keskustelutilaisuus  (Luettu 341 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
ma 11.12. Bar Ö: Toisen soinnun etsijät -kirjan esittely- ja keskustelutilaisuus
klo 21–23

"Toisen soinnun etsijät -kirjan esittely- ja keskustelutilaisuus. Ohjelma klo 21, vapaa pääsy.

Paikalla myös kirjan toimittaneet Pertti Grönholm ja Kimi Kärki.

Huom! Tässä on oiva lahja vaarille, mummulle, anopille, appiukolle, siskolle, veljelle, serkulle, tyttärelle, pojalle, naapurille, työkaverille, tyttö- tai poikaystävälle, bändikaverile tai vaikka itse kullekin.

Kirjasta:
Turkulaiset muusikot ovat olleet usein populaarimusiikin ensimmäisten aaltojen harjalla Suomessa. He ovat antaneet vauhtia, kun U-laineet, punk-pärskeet, listapopin pintaväreet sekä konemusiikin, hip hopin ja indiepopin hyökyaallot ovat muokanneet populaarimusiikin kenttää. Miksi näin oli ja mistä se johtui?

Edelläkävijyydestä huolimatta Turusta ei tullut Suomi-rockin vahvaa kaupunkia, eikä Turku päässyt vuosikymmeniin ylpeilemään kansainvälisillä pop- ja rock-tähdillä. Miksi turkulaisten näkyvyys oli vaatimaton 1970- ja 1980-luvuilla ja ketkä lopulta käänsivät tämän pohjavireen? Toisen soinnun etsijät. Turkulaisen populaarimusiikin villit vuodet 1970-2017 pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin samalla, kun teos avaa laajan näkymän turkulaisen populaarimusiikin alakulttuureihin ja monenkirjaviin ilmiöihin, ensimmäisestä Ruisrock-festivaalista nykypäivään asti.

Teos on ensimmäinen tutkimukseen perustuva yleisesitys, joka käsittelee aihettaan laajasti, kertoen niin rockin ja popin valtavirroista kuin Turulle tyypillisistä vasta- ja sivupyörteistä. Musiikin tekijöiden ja esittäjien ohella teoksen sivuilla nousevat esiin myös esimerkiksi keikkajärjestäjät, ruohonjuuritason toimijat, tuottajat ja klubimogulit."

https://www.facebook.com/events/2022629621346132

Tilaisuuden järjestää Turun elävän musiikin yhdistys
https://www.facebook.com/telmury // www.telmu.fi

Bar Ö, Linnankatu 7