Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Bar Ö: Himeran Ö-klubi #4: Joulujazz – Bongo Connotations!: 09.12.2017

Kirjoittaja Aihe: la 9.12. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #4: Joulujazz – Bongo Connotations!  (Luettu 233 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
la 9.12. Bar Ö: Himeran Ö-klubi #4: Joulujazz – Bongo Connotations!
klo 21:30
vapaa pääsy!

Himeran neljäs Ö-klubi on omistettu Thelonious Monkin musiikille! Monkin syntymästä tuli nyt lokakuussa kuluneeksi tasan 100 vuotta ja sen kunniaksi Bongo Connotations soittaa Bar Ö:ssä läpileikkauksen Monkin tutuista ja vähän tuntemattomammista sävellyksistä. Keikalle on vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!

Tero Kemppainen - basso
Simo Laihonen - lyömäsoittimet
Matti Luokkanen - saksofonit
Topias Tiheäsalo - kitara
Jaakko Tolvi - rummut

Bongo Connotations koostuu kotimaisen vapaan jazzin maanalaisista kulkijoista, jotka yhtyeessä pääsevät käsiksi pönäkkään svengiin ja keinuvaan grooveen. Bändin ohjelmisto rakentuu Thelonious Monkin musiikin ympärille, mutta mukana kulkee myös free jazzin keskeisiä sävellyksiä Ornette Colemanista Sun Rahan. Oman lisänsä tuovat kahden hienon basistin, Ronnie Boykinsin ja William Parkerin sävelet. Näistä lähtökohdista käsin yhtyeen jumittava groove saattaa paikoin aueta myös ethio-grooven sekä Gabor Szabon kitaroinnin suuntaan.

Soittajilla on pitkä, moniulotteinen ja vankka kokemus free jazzin, kokeellisen musiikin ja vapaan improvisaation kentiltä. Bändin taustalla on yhtyeitä kuten Black Motor, Taco Bells, Rauhan Orkesteri, Jooklo Quartet, Pymathon, Sir Trio sekä yhteistöitä lukuisten soittajien kanssa Peter Brötzmannista Peter Evansiin ja Mikko Innasesta Pekka Airaksiseen.

https://www.facebook.com/events/150044078967201

https://www.facebook.com/himeraturku
www.himera.fi

Bar Ö, Linnankatu 7