ke 29.11. Dynamo: Toisen soinnun etsijät -julkkaribileet

Aloittaja kuka tahansa, 13:04:40 - 29.11.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

https://www.facebook.com/events/518584631840384/

LainaaKE 29.11. Toisen Soinnun Etsijät- julkkaribileet
live: VM II plays Vihan Muna, Dj Aku-Tuomas Mattila
Ovet klo 20, vapaa pääsy

Toisen soinnun etsijät, Turkulaisen populaarimusiikin villit vuodet 1970-2017 -teoksen julkkaribileitä vietetään Dynamossa keskiviikkona 29.11. Esiintymässä Vihan Muna sekä Dj Aku-Tuomas Mattila.

Turkulaiset muusikot ovat olleet usein populaarimusiikin ensimmäisten aaltojen harjalla Suomessa. He ovat antaneet vauhtia, kun U-laineet, punk-pärskeet, listapopin pintaväreet sekä konemusiikin, hip hopin ja indiepopin hyökyaallot ovat muokanneet populaarimusiikin kenttää. Miksi näin oli ja mistä se johtui? Edelläkävijyydestä huolimatta Turusta ei tullut Suomi-rockin vahvaa kaupunkia, eikä Turku päässyt vuosikymmeniin ylpeilemään kansainvälisillä pop- ja rock-tähdillä. Miksi turkulaisten näkyvyys oli vaatimaton 1970- ja 1980-luvuilla ja ketkä lopulta käänsivät tämän pohjavireen? Toisen soinnun etsijät. Turkulaisen populaarimusiikin villit vuodet 1970–2017 pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin samalla, kun teos avaa laajan näkymän turkulaisen populaarimusiikin alakulttuureihin ja monenkirjaviin ilmiöihin, ensimmäisestä Ruisrock-festivaalista nykypäivään asti. Teos on ensimmäinen tutkimukseen perustuva yleisesitys, joka käsittelee aihettaan laajasti, kertoen niin rockin ja popin valtavirroista kuin Turulle tyypillisistä vasta- ja sivupyörteistä. Musiikin tekijöiden ja esittäjien ohella teoksen sivuilla nousevat esiin myös esimerkiksi keikkajärjestäjät, ruohonjuuritason toimijat, tuottajat ja klubimogulit.

karol

https://www.facebook.com/VMIIpnuk

"Vihdoin ja viimein. 38 vuoden odottelun jälkeen. Vihan Muna: Elävänä Kårenilla '79 jälleen saatavana.

Punksotien vuosilta vielä suurempi (vaan tuskin halutumpi) harvinaisuus kuin Ratsian Kloonattu sukupolvi uudelleenjulkaisuna. C-kasettina tietenkin. Saatavilla 29.11. alkaen.

A:
Järvi, Itken onnetonta aikaa, Kartiinit ales, Teippa ovi, Ilomantsi blues 70, Vedessä palaa, Löytöretkeilät
B:
Game Over, Supertyttö, Lehmäntahto, Tempo des Mares di Luna, Veteen, Svengin nuoli, Vihan muna, Lampun imu."