Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Bar Ö: Kolera-kustantamon julkkarit: 24.11.2017

Kirjoittaja Aihe: pe 24.11. Bar Ö: Kolera-kustantamon julkkarit  (Luettu 170 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
pe 24.11. Bar Ö: Kolera-kustantamon julkkarit
« : 16:52:54 - 20.11.2017 »
pe 24.11. Bar Ö: Kolera-kustantamon julkkarit
klo 18–22

"Taas sitä ollaan menty julkaisemaan kirjoja.

No nyt kun niin on kerran tehty, on sitä myös syytä juhlia. Joten tervetuloa tekemään juurikin sitä 24.11. Bar Ö:hön. Luvassa ohjelmaa ja Koleran kirjoja kivuttomin hinnoin. Illan aikana nähdään Virpi Vairisen uuteen kirjaan perustuva (work-in-progress) runoperformanssi, josta siirtytään Ville-Juhani Sutisen romaanin säestettyyn luentaan. Illan päätteeksi kuullaan Mihail Ioninin, venäläissyntyisen muusikon ja trubaduurin tulkintoja (ainakin) Vladimir Vysotskista ja Bulat Okudžavasta. Erikoisuutena paikan päällä on Koleran kirjojen lisäksi saatavilla Vairisen visuaalisempien runojen pohjalta tehtyjä printtejä. Tämän jälkeen ilta voi jatkua kunkin omien perjantaikaavojen mukaan, mutta astetta parempana."

https://www.facebook.com/events/128993721140308

https://www.facebook.com/kolerakollektiivi
www.kolera-kollektiivi.fi

Bar Ö, Linnankatu 7

karol

  • Global Moderator
  • ****
Vs: pe 24.11. Bar Ö: Kolera-kustantamon julkkarit
« Vastaus #1 : 16:54:38 - 20.11.2017 »
Koleran nettisivulta:

"Turkulainen runouteen ja yhteiskunnalliseen kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo Kolera julkaisee syksyllä 2017 kaksi teosta. Poikkeuksellisesti luvassa ei ole esikoisrunoilijoita vaan kumpikin tekijä on suomalaista kirjallisuutta seuranneille jo ennestään tuttu.

Kolera levittäytyy myös kaunoproosan puolelle kirjailija ja kääntäjä Ville-Juhani Sutisen teoksella Matrjoshka 13. Sutisen romaanissa venäläissuvun edustajien tarinat menevät päällekkäin ja sisäkkäin. Teoksen omintakeinen rakenne avaa kerros kerrokselta esiin perheen arkiset ilot ja surut, pienet ja suuret salaisuudet, sekä loputtomat kertomukset, jotka rihmastoituvat Pietarin kaupungista eri suuntiin, Ukrainaan, Suomeen, ja aina tarinankerronnan ja kielen alkujuuriin asti.

Sutinen on julkaissut niin runoutta, esseitä kuin romaanejakin, ja kirjoittanut tietokirjoja yhteistyössä muiden kanssa. Lisäksi Sutinen on suomentanut useita maailmankirjallisuuden klassikoita.

Toinen syksyn 2017 julkaisuista on turkulaisen Virpi Vairisen toinen runokokoelma Ilmanala. Esikoisteoksellaan Kuten avata äkisti (Kolera 2015) Tanssiva karhu -ehdokkaana ollut Vairinen jatkaa aiemman kokoelman viitoittamalla kokeellisen runouden tiellä. Kuvallisuuden mahdollisuuksia tutkiva teos hahmottaa murroksen vaiheessa olevaa ympäristöä ja tilaa. Kieli, merkit ja kuvat limittyvät, sulavat ja yhdistyvät kokonaisuuksiksi, jotka eivät ole enemmän kuin osiensa summa vain siksi, että kyseessä on plussalaskua esoteerisempi laskutoimitus.

Virpi Vairinen on turkulainen väitöskirjatutkija sekä kokeellisen ja digitaalisen runouden sivusto Nokturnon päätoimittaja."