ti 17.10. Asunnottomien yö

Aloittaja karol, 13:20:50 - 10.10.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Asunnottomien yö YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamiseksi tiistaina 17.10.

Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään 20 paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

Vuonna 2016 Suomessa oli lähes 7000 yksinelävää asunnotonta ja 325 asunnotonta perhettä. Mielestämme asunnottomuus on kansallinen häpeäpilkku.

www.asunnottomienyo.fi
https://www.facebook.com/asunnottomienyo

Asunnottomien yön tapahtumat Turussa:


- Turun Elokolo (Yliopistonkatu 10) auki klo 16-22. Tarjolla kahvia ja pullaa sekä jutustelua kävijöiden kanssa.

- Tapahtuma Kauppatorilla klo 18–06. Torille pystytetään puolijoukkueteltta kohtaamisia ja nukkumista varten. Tapahtumassa jaetaan lämmintä ruokaa, ruokakasseja, hygieniatarvikkeita ja vaatteita niitä tarvitseville. Kohtaus- ja nukkumispaikkana läpi yön toimii puolijoukkueteltta.

https://www.facebook.com/events/1914207012128827

Kauppatorilla luvassa: ruokaa! keskusteluja! live-musiikkia!

OHJELMA
Klo 18 tapahtuma alkaa musiikkiesityksillä sekä asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden paneelilla.
Klo 19 sytytämme Asunnottomien yön tulet ja kynttilät ja jatkamme musiikkiesityksiä ja keskusteluja.
Klo 18–21 tarjoamme tapahtumayleisölle lämmintä ruokaa ja jaamme ruokakasseja, hygieniatarvikkeita ja vaatteita tarvitseville.
Klo 22 live-musiikki loppuu, mutta tapahtuma jatkuu puolijoukkueteltassa aamukuuteen saakka.
Klo 06 tapahtuma päättyy.
(Kellonaikojen osalta ohjelma tarkentuu lähipäivinä. Muutokset mahdollisia.)

ESIINTYJÄT
* Jippu
* Tero-Petri
* Jussi Pajuniemi

Ajattele asunnotonta, ota mukaan oma kynttilä ja tule mukaan!

HYGIENIATARVIKEKERÄYS
Keräämme asunnottomille jaettaviksi hygieniatarvikkeita, kuten hammasharjoja ja -tahnoja, saippuoita, shampoota, kuukautissuojia, deodorantteja yms. Niitä voi tuoda Elokoloon (os. Yliopistonkatu 10) joka arkipäivä klo 8.30 – 14.

Ja vastaukseksi lukuisiin tiedusteluihin:
Yksityisiltä tulevia vaatelahjoituksia emme pysty vastaanottamaan, koska resurssimme eivät riitä niiden käsittelyyn. Lahjoituksina toivommekin nimenomaan hygieniatarvikkeita, emme vaatteita, sillä hygieniatarvikkeille on tällä hetkellä huomattavasti enemmän tarvetta kuin vaatteille, joita on tarjolla muutenkin säkkikaupalla.

PERIAATTEEMME
Myötätuntomme ja tukemme ovat kaikkein heikoimmassa asemassa olevien puolella. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai rasismia. Tapahtumamme on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, mutta teemme yhteistyötä yli puoluepoliittisten ja uskonnollisten rajojen.

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ
Turun Asunnottomien yön 2017 Kauppatorilla järjestää Varsinais-Suomen Sininauha ry yhteistyössä ueiden muiden turkulaisten sosiaalialan toimijoiden ja järjestöjen kanssa.

karol

Nostan erikseen esiin tämän:

HYGIENIATARVIKEKERÄYS
Keräämme asunnottomille jaettaviksi hygieniatarvikkeita, kuten hammasharjoja ja -tahnoja, saippuoita, shampoota, kuukautissuojia, deodorantteja yms. Niitä voi tuoda Elokoloon (os. Yliopistonkatu 10) joka arkipäivä klo 8.30–14.

karol

* Tämä huomenna!

* Into Kustannus julkaisee Asunnottomien yönä Ulla Pyyvaaran ja Arto Timosen kirjan Naamat – tarinoita asunnottomuudesta. "Kodittomia on noin 7 000. Suurin osa heistä elää pääkaupunkiseudulla. Naamat on pysäyttävä haastattelu- ja valokuvakirja asunnottomuudesta. Ääneen pääsevät asiantuntijat sekä kadun varsinaiset ekspertit, asunnottomat. Monisäikeinen puheenvuorojen vyöry pureutuu suorasukaisesti asiaan ja repii auki palvelujärjestelmän mekaniikkaa ja viranomaisten taakkaa. Esiin piirtyy köyhyys, leipäjono, ruuan dyykkaus, verkkokellari, kaverin sohva, päihteet, prostituutio, väkivalta, vankila, asumisyksikkö – ihminen, joka on aina arvoitus, ellei tunne hänen tarinaansa."
https://intokustannus.fi/kirja/naamat

* Vailla vakinaista asuntoa ry – Vva ry:
"Vailla vakinaista asuntoa ry on asunnottomien itsensä perustama kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksensa on parantaa asunnottomien asiaa vaikuttamalla asuntopoliittiseen keskusteluun ja varmistaa, että kansalaisten ääni tulee kuulluksi päätöksenteossa kaikilla tasoilla. Teemme yhteistyötä virkamiesten ja poliitikkojen kanssa. Järjestämme erilaisia tilaisuuksia kuten seminaareja, keskusteluja, kansalaistapahtumia ja mielenilmauksia. Kokoamme yhteen asunnottomuudesta kiinnostuneita ihmisiä ja pyrimme luomaan osallistumismahdollisuuksia erilaisille toimijoille.

Puolustamme oikeutta hyvään asumiseen ja omaan kotiin.

Olemme aattellisesti sitoutumaton ja poliittisesti riippumaton yhdistys."
www.vvary.fi

* Muistakaa myös hygieniatarvikekeräys!


karol

Kauppatorin ohjelma:

18.00 Avaussanat, tapahtuman koordinaattori Terhi Toppala, Varsinais-Suomen Sininauha ry
18.05 – 18.40 Jippu
18.40 – 19.00 selviytymistarinoita asunnottomuudesta: Heli
Inkinen haastattelee Taija Lähdetietä
19.00 Asunnottomien yön kynttilöiden sytytys
19.15 – 19.45 Paneelikeskustelu: Asunnottomuuden myytit. Keskustelijoina Tuulia Karjalainen, ohjaaja, "känniäiti, joka ei hätkähdä pientä örinää" Sirkkalan päiväkeskuksesta, Marjo Hurme, päihde- ja kriminaalityön diakoniatyöntekijä Diakoniakeskuksesta, Toni Kallonen, kokemusasiantuntija Varsinais-Suomen Sininauhasta, Mika Poutanen, vertaisohjaaja Varsinais-Suomen Sininauhasta ja Mia Koskinen, asunto ensin -periaatteen puolesta puhuja Sininauha Oy:stä.
19.50 – 20.30 Jussi Pajuniemi & Mikko Hyökki -duo
20.30 – 21.15 Tero-Petri Suovanen
21.15 – 21.45 Voitto Lehti: Ääni kadulta -runoperformanssi. Itsekin asunnottomana eläneen Voitto Lehden esitys perustuu hänen omiin teksteihinsä ja kokemuksiinsa siitä, millaista on nuoren miehen elämä 2010-luvun Turussa ilman vakinaista asuntoa ja osoitetta. Lisäksi Lehti esittää Turun Sanataideyhdistyksen Syrjäkarein-projektin runomuotokuvia ja korvarunoja, lauseita kaupungin laidalta.

Kellonajat ovat suuntaa antavia.