Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • Logomo: R&A-leffanäytös: "Close-Knit" (Japani 2017, transaiheinen): 16.11.2017

Kirjoittaja Aihe: to 16.11. Logomo: R&A-leffanäytös: "Close-Knit" (Japani 2017, transaiheinen)  (Luettu 154 kertaa)

karol

  • Global Moderator
  • ****
to 16.11. Logomo: leffanäytös: "Close-Knit" (Japani 2017)
Klo 18
MOVE 2 -sali
Liput: 5 €, 4 € Kinokoplan sarjakortin omistajille. Vain käteisellä!

https://www.facebook.com/events/961820410680410

Close-Knit (Karera ga Honki de Amu toki wa, Japani 2017) 127 min, K12

Kinokopla näyttää Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteistyönäytöksenä Naoko Ogigamin ohjaaman elokuvan Close-Knit. Elokuva voitti R&A-festivaalin yleisökilpailun, ja on yksi ensimmäisistä transsukupuolisuutta käsittelevistä japanilaisista valtavirtaelokuvista.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin sivulla https://hiff.fi/elokuvat/close-knit leffaa kuvataan näin:

"Yksitoistavuotias Tomo-tyttö jää äitinsä häivyttyä yksin ja päätyy enonsa hoitoon – ja ennen kaikkea tämän transsukupuolisen tyttöystävän Rinkon huollettavaksi. Tomolle uusi väliaikainen äitipuoli on pala purtavaksi, varsinkin kun koulukiusaamiskuvioissakin on mukana poika, joka tykkää ehkä pojista enemmän kuin tytöistä. Rinko voittaa vähitellen Tomon puolelleen, mitä edesauttavat hienot koulueväät, jotka hän joka aamu valmistaa aiemmin pelkillä kaupan valmisriisipalloilla eläneelle Tomolle. Yhdessä myös kudotaan villalangasta peniksiä, ja neulominen liittää yhteen elokuvan ja sen henkilöt.

Naoko Ogigami rakentaa erilaisen tarinan transsukupuolisista. Biletyksen ja klubien sijaan tärkeimmässä osassa ovat koti ja perhe, arkiset asiat. Rinkon tarina nähdään Tomon silmien kautta. Pohjimmiltaan elokuva kysyy, mikä on perhe, mitä vanhemmuus ja millainen toimiva parisuhde – kenties sellainen kuin Rinkon ja Makio-enon? Kaikki kysymykset käsitellään aivan tavanomaisten elämäntilanteiden kautta, Ogigamin hellän kamerasilmän läpi nähtyinä.

Suomalaiset tuntevat ohjaaja Naoko Ogigamin Helsingissä kuvaamastaan elokuvasta Ruokala Lokki. Siitä tuttu lämmin tunne valtaa katsojan Close-Knitin pyöriessä kankaalla.

Eija Niskanen"
« Viimeksi muokattu: 12:47:59 - 15.11.2017 kirjoittanut karol »

karol

  • Global Moderator
  • ****