Haastatteluja!

Aloittaja mirosol, 21:58:02 - 17.08.2011

« edellinen - seuraava »

mirosol

Haastattelut mielenkiintoisista tyypeistä/tekijöistä/bändeistä/yhteisöistä ovat myös hyvin tervetulleita kirjoituksia DIYTurku-Zineen!

Tällä hetkellä suunnitteilla/tulossa:

  • Baariprojekti

Tähän ketjuun voi esittää toiveita haastateltavista. Ja. Minuun voi ottaa taas yhteyttä, jos on tehnyt tai tekemässä haastattelun.

Jo julkaistut haastattelut:
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

jankke

Ehdottaisin, et joku haastattelis ja raottais salaisuuden verhoa tuon baariprojektin ympäriltä. Joko ihan haastattelun muodossa aktiiveja tentaten tai sitten joku sisäpiiriläisistä vois tehdä koosteraportin siitä, et miks ja mitä on tähän mennessä tapahtunut ja miten?

mirosol

Nerokas idea.

Sähän nyt sitten otat ja järjestät ton haastattelun Paavon kanssa :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

jankke

No voi juku, pitikin sitten olla taas suuna päänä ;D
Juotan Paavon känniin niin se lörpöttelee ummet ja lammet  8)
Mut joo, voishan tuota ainakin YRITTÄÄ tosiaan vaikkei nuo toimittajan hommat mitenkään tuttuja ole. Siis jollei muita vapaaehtoisia löydy?

mirosol

:) Eihän noita mitenkään pilvin pimein ole ilmoittautunut... Ite otin itseäni niskasta kiinni ja teen ton Mirkon haastattelun. Se voi sitten toimia esimerkkinä muille.

Haastattelunhan voi tehdä helpoimmillaan niin, kirjoittaa läjän kysymyksiä (vaikka parikymmentä itseään kiinnostavaa) ja laittaa kohteelle sähköpostia - Tietty sen jälkeen kun on asiasta ensin sopinut kohteen kanssa. Sitten antaa kohteen miettiä ja kirjoittaa rauhassa.. Ja avot. Siinähän se sitten on. Kevyt muokkaaminen (tässä välissä sitten vielä hyväksytys kohteelta - tämä on aikas tärkeää) ja julkaisuun...

Toinen vaihtoehto on mennä tyypin kanssa vaikka kahville ja äänittää keskustelu kännykkään ja purkaa tekstiksi sieltä. Tai sitten tehdä keskustelun muistiinpanot ihan paperille.

Helppoahan tämä on. Ihan turha kritisoida itseään yhtään liikaa...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

kuka tahansa

Olisiko mitään järkeä myös uudelleenjulkaista joitain hyviä paikallisbändihaastiksia, jos tulee vastaan? Esim. PML-zinen viime numerossa oli pitkähkö Sur-rur-haastis, ja vaikkeivät kaikki bändiläiset Turussa asukaan niin Vilu kuitenkin. Lisäksi haastis on tehty Turku Hardcore & Punk -festareilla ja lukijakysymyksistä löytyy mm. turkulaisen Jannen kontribuutio, heh. Edellisessä numerossa sitten taas oli Armless Children -haastis, mutta ehkä noista löytyisi jo jotain uudempaakin.

Vai halutaanko vain uutta ja ennenjulkaisematonta?

mirosol

Uusi ja ennenjulkaisematon voisi olla parempi, mutten keksi kyllä mitään syytä miksei tuon kaltaisia, suht tuoreita voisi ottaa myös. Ainoa on se, ettei se sitten ole omaa tuotantoa - mikä ei sekään välttämättä haittaa.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

mirosol

Mirko Metsolan haastis olis tulossa perjantain julkaisuksi...

Näitäkin olis kiva saada lisää. :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

jankke

Mä voisin kuulustella baariprojektilaisia jossain välissä. Saiskohan jonkun muunkin piinapenkkiin kuin papun?

mirosol

Olis varmaan tehokkainta saada joku, jota et tunne lainkaan... Tai sit ton vois hoitaa vaikka ihan vaan sähköpostilla.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

jankke

Niin mäkin ajattelin, että vois kysellä kinkkisiä kysymyksiä muiltakin kuin papulta. Mulla on pieni ajatuksen poikanen haastiksen "väritykseksi". En tiedä onko s-postilla haastattelu kivaa, kun se saattaa jäädä vähän kylmäksi? Varsinkin kun itselle ventovieraita tyyppejä haastattelee ja jää sitten se "siitä tulikin mieleen" osuus pois?? Mut joo, kattellaan, onhan siinä jo haastetta et muutaman tyypin sais samaan aikaan johonkin istumaan ja se omakin valmistautuminen (eli kysymykset) on ihan ajatuksen asteella :)

Hatshoe

Loistava idea tehdä tuo baariprojektin esittely haastatteluna, eikä niin että joku meistä vaan kirjottaisi jonkinlaisen pamfletin. Mun mielestä ois hyvä jos piinapenkissä olisi enemmän kuin yksi henkilö, ei ehkä kuitenkaan yli kolmea.

mirosol

Juu. Otatte jankke, papu ja Hotshoe mennen joku arki-ilta kaffelle.

Aina paremman haastattelun saa äänittäen tai muistiinpanoilla livenä. Maililla toi on vaan ehkä vähän liiankin helppoa :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

Lainaus käyttäjältä: Hatshoe - 11:14:51 - 29.08.2011
Loistava idea tehdä tuo baariprojektin esittely haastatteluna, eikä niin että joku meistä vaan kirjottaisi jonkinlaisen pamfletin.
On, todellakin. Varsinkaan, kun koko baariprojektista ei mitään varsinaista "virallista" esittelyä olla taidettu ees koskaan tehdä. Lupaudun kyllä tulemaan piinapenkkiin.

jankke

Eli vapaaehtoisia piinapenkkiin baariprojektihaastattelun tiimoilta: 1. papu 2. ? ja 3. ??

Vois tapahtua aikaisintaan viikolla 37 niin ehdin itsekin miettiä jotain kysymyksiä valmiiksi... Sitten vielä pieni tekninen ongelma, että pitäis keksiä millä saisin koko keskustelun äänitettyä kun pikakirjoitustaidot ei taida riittää haastattelun lomassa näpyttelyyn.