La 26.8. TVO: Päiväkoti

Aloittaja mirosol, 14:41:33 - 03.07.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

mirosol



Kymmenen vuotta. Päiväkoti.

Juhlistamassa Ronskibiitti, Black Magic Six, Go Go Gods, Huolet ja Murheet, Kuningas Yrjö, Huge Bass- ja Leijona näyttää kyntensä -tynkäklubit! Levylautasissa myös kovaa touhua pitkin iltaa!

Köydenpunojankatu 14. Ohjelma alkaa kello 18:30 ja jatkuu aamuyölle. A-oikeudet. Sisäänpääsylippu 6€


fb-eventti: https://www.facebook.com/events/381714502229372
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

Tän voiskin nostaa ylös pällisteltäväks, ohan tuossa ny aika spektaakkeli kuitenki luvassa!

mirosol

"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu


papu

http://www.tylkkari.fi/uutiset/paivakodin-lapset-ovat-pihalla-taas

LainaaUutiset 22.09.2007
PÄIVÄKODIN LAPSET OVAT PIHALLA TAAS

Tuleva kulttuuripääkaupunki otti lisää persnettoa 1.9, kun 'Turun undergroundin todelliseksi kodiksi' itseään kutsunut Päiväkoti sulki ovensa lopullisesti. Tylkkäri tapasi miehen, johon baari henkilöityi.

Janne Rantanen eli JR Soul otti vastuulleen Päiväkodin 2003 keväällä alkuperäisten yrittäjien vetäydyttyä. Hieman yli neljän vuoden aikana dj-lähtöisestä baarista kehittyi Turun yökerhotarjonnan monipuolisin paikka, jossa kokoontuivat yhteen muun muassa reggaen, elektron, garage rockin ja hiphopin ystävät. Rantanen katselee tyhjää baaria ristiriitaisin miettein.
"Olo on sekä haikea että toisaalta helpottunut.Tämä on nyt ollut reilu neljä vuotta sellaista 24/7 -baarinpitoa. Elämäntilanteet on matkan varrella muuttuneet: kotona on nyt vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen poika. Hänen rytminsä on kuitenkin aika eri kuin baarinpitäjän. Se alkoi käydä raskaaksi. "

Turku on Päiväkodin kaltaiselle paikalle aika pieni, eikä ihmisiä riitä mainstreamiä haastavalle tarjonnalle.

"Eikä tämä mikään kultakaivos ollut todellakaan. Kyllä se meni sinne kulttuurityön tekemisen puolelle. Paljon tässä on vuosien varrella puhtaasti työllistetty ihmisiä, meidän henkilökuntaa, kaikkia mukana olleita artisteja ja tarjottu galleriatilaa nuorille taiteilijoille. Se on sääli, että joutui lopettamaan, mutta ei ehdi, ei jaksa, ei pysty."

Baari niille joita baarit eivät kiinnosta

Muistoja on neljän vuoden ajalta jäänyt paljon. Ihmiset, musiikki ja tyylillä sisustettu paikka vaikuttivat yleiseen tunnelmaan, jonka Rantanen nostaa päällimmäisenä esiin.

"Täällä oli huikea tunnelma sellasenakin iltana, kun tupa ei ollut täynnä. Artistit ja yleisö kiittivät, vaikka sali olisi ollut puolillaan. Jopa portsarit olivat supertyytyväisiä, kun olivat täällä töissä keskustan baarien sijaan – täällä ei tarvinnut juuri tehdä mitään. Ohjelmasta he eivät tosin välttämättä aina niin innostuneet..."

Rantasen mukaan Päiväkodista muodostui baari niille, joille sedulat ynnä muut eivät tarjoa mitään. Erityisesti vaihtoehtokulttuureista ja populaarikulttuurista kiinnostunutta ja asiantuntevaa harrastajaporukkaa kerääntyi mestoille.
Päiväkoti esittelikin historiansa saatossa muun muassa Turulle reggae-illat, pleikkaripelejä ja dj-toimintaa yhdistävän Lisäelämä-klubin sekä skweee-musiikin.

"Päiväkoti oli kuitenkin niin erilainen mesta mihinkään muuhun turkulaiseen baariin verrattuna. Meitä lähimpänä ja pahimpana kilpailijana oli Dynamo. Dynamostakin tietää tavallaan aina, että takuuvarmasti siellä on Dynamomeininki, mutta meillä oli tarjonta niin paljon laaja-alaisempaa."

Pienten alakulttuurijalkojen läpsytys on tauonnut

Rantaselle on muodostunut lähes isällinen suhde ravintolan artisteihin. Päiväkodin lapset joutuvat nyt hajaantumaan. Lempi-joen kotistudiota odottaa luultavimmin muutto, H!tto-klubi jatkaa Klubin suojissa, Moottorikerho ehkä tulee jatkamaan jossain muodossa. Itse Päiväkodin kiinteistöön suunnitellaan jo loppuvuonna avattavaa uutta ravintolaa. Kiinteistön vuokraisännällä on Rantasen mukaan tällä hetkellä valittavanaan neljästä ehdokkaasta.

"Linja ei tule luultavasti olemaan yhtä kirjavaa kuin meillä oli eli lähemmäs mainstreamia mennään. Aika näyttää. Omalta osalta riitti nyt tältä erää. Tämä seikkailu on nyt saatettu päätökseen."

Petri Rautiainen

Julkaistu alunperin Turun ylioppilaslehden numerossa 11/2007 (21.9.2007)

mirosol

#5
Haikea fiilisi tulee. Tein tuolla kuitenkin miedolla liiottelulla jonku 50 dj-keikkaa, silloisen bändin kanssa soitettiin varmaan 10 kertaa ja puolisonikin tapasin Päiväkodissa... Ja tästä on tosiaan kaikesta yli 10 vuotta.

Mut todennäköisesti ihan kivat bileet tiedossa!
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

 18:30 Leijona näyttää kyntensä miniklubi
19:30 Huge Bass miniklubi
20:30 Kuningas Yrjö
21:05 Huolet ja Murheet
22:00 Go Go Gods
23:00 Black Magic Six
00:30 Ronskibiitti