ti 15. – su 20.8. Turbaani-festivaali

Aloittaja karol, 13:27:41 - 05.06.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Turbaani – Turun urbaani festivaali
ti 15. – su 20.8.

www.turbaani.fi

(Tiedä sitten, että mitä täällä on, mutta pistin nyt kalenteriin kuitenkin. Ja tuo nimi herättää yhä niin paljon myötähäpeää... "Turku" ja "urbaani" joo joo, mutta ei olisi silti kannattanut.)

kuka tahansa


karol

Kuinkahan Turbaanin käy? Mitään ohjelmaa ei ole julkistettu, mesenaattikampanja on mennnyt surkeasti (13 päivää jäljellä ja tuotto 0€, siis todella 0€), eikä muutenkaan ole kuulunut yhtään mitään.

kuka tahansa

Joukkorahoituskampanjaa alle vuorokausi jäljellä, tuotto yhdellä mesenaatilla kymmenen euroa: https://mesenaatti.me/campaign/?id=422##single/view

Nettisivuja ei ole päivitetty pitkään aikaan ("Touko-kesäkuun vaihteessa julkistetaan ensimmäinen ohjelmarunko", paitsi että ei), eivätkä lomakkeetkaan toimi: http://turbaani.fi

Facebookissa yli tuhat tykkäystä: https://www.facebook.com/turbaani/ – mutta ei sitten oikeastaan mitään muuta, paitsi summittaisia tapahtumien jakoja monen kuukauden ajalta. "Turbaanin" tapahtuma-ajalle osuva burleskitapahtuma on jaettu pari viikkoa sitten, mutta kyseisen burleskitapahtuman Fb-sivulla ei kuitenkaan ole mainintaa siitä, että se olisi osa "Turbaania".

Kyllä tää nyt vähän pahalta näyttää. Parina vuonna lähes täysin samalla konseptilla (mutta aivan eri porukalla) järkätty Urbaani kesäloma hoidettiin sentään vähän skarpimmin, ja sehän lopetettiin/loppui kun alkoi tuntua siltä, ettei pystytä panostamaan ja hoitamaan hommia tarpeeksi hyvin. :/

karol

#4
Se hyvä puoli tässä on, että nimeä Turbaani ei varmaan kuule jatkossa.

edit: Äsken huomasin, että Mad Priden julisteessa lukee Turbaani. Joskan/Iki-Popin järkkäämän levytorin yhteydessä on se myös mainittu joskus aikaisemmin.

karol

Oho.

"TURBAANI - festivaali, jossa kaikki ovat pääesiintyjiä

Kaupunkikulttuuri Turku ry:n koostama uusi kaupunkifestivaali Turbaani julkaisee ohjelmansa!

Turun kesään uutena tapahtumana saapuva Turbaani – Turun urbaani festivaali, levittäytyy monimuotoisena seittinä elokuun puolivälissä keskelle kaupunkia.

Festivaalin ohjelma koostuu suuresta määrästä pieniä ja keskisuuria tapahtumia ympäri kaupunkia. Ohjelman fokus ja vetovoima ei ole tunnetuissa esiintyjissä, vaan enemmän paikallisessa osaamisessa taiteen eri aloilta.

TURBAANI kokoaa kuuden päivän aikana (15.-20.8.) noin kahdeksaankymmeneen tapahtumaan teatteria (TEHDAS Teatteri, Samppalinnan kesäteatteri, Aura of Puppets), elokuvaa (Turun elokuvakerhon ja Varsinais-Suomen elokuvakeskuksen ilmaisnäytöksiä), runoutta (Kirjan talon Kumina-festivaali), tanssia (Household Dance Protocol, Tanssiteatteri ERI, Flama Group), burleskia (Åburlesquen The pARTy by the River "Ajan virrassa"), urheilua (FC Interin Futis on yhteisöllistä kaupunkikulttuuria), yhteisöllisyyttä (Yhdessä-yhdistys, Turku Mad Pride, Turku Priden warm-upit) sekä musiikkia (Turku Jazz, X-Rust, Indie Showcase, Respect Block Party, Konttifest sekä lukuisa määrä yksittäisiä esityksiä niin ulkolavoilla kuin klubeillakin).

Osana festivaalia ovat myös Taiteiden yön tapahtumat sekä Suuret oluet – pienet panimot-tapahtuma.

Läntiseltä Rantakdulta löytyvät Taiteiden Yöstä tutut käsityöläiset sekä Urbaani Levytori – Urban Record & CD Market ja Booktori.

Lisäksi kaupunkikuvaa värittävät erilaiset pop-up-esitykset.

Festivaalin päiväkohtainen ohjelma löytyy osoitteesta www.turbaani.fi/ohjelma/ (torstai 3.8. noin klo 16.00 alkaen).

TURBAANIn ohjelma kuitenkin elää koko ajan ja viime hetken ehdotuksetkin ovat edelleen tervetulleita.

Tämä vuosi toimikoon suunnannäyttäjänä sille, mitä kaikkea voimme tehdä yhdessä.

Suuremmista ohjelmanmuutoksista ja -lisäyksistä lähetämme erilliset tiedotteet.

Yhdistyksen puheenjohtaja Tomi Arvas:
"Jo tapahtuman ensimmäinen vuosi osoittaa, miten iso tilaus tällaiselle tapahtumalle oli. Tapahtuman saamien yhteydenottojen määrä on ollut melkoinen ja suhtautuminen poikkeuksetta positiivinen. Paljon jäi vielä työn alle, eli läheskään kaikkea ei ehditty tähän ensimmäiseen kesään kasaamaan."

Yhdistyksen sihteeri ja tapahtuman tuottaja Harri-Tapio Siivonen:
"On ollut suuri ilo ja kunnia olla tekemässä tätä ja huomata kuinka monipuolinen ja laadukas turkulaisen taiteen kenttä on. Matkan aikana on syntynyt paljon uusia ideoita, joten ensi vuodeksi saamme vieläkin värikkäämmän ja kiinnostavamman tapahtuman.""