la 3.6. Bar Ö: Koleran runokirjajulkkarit

Aloittaja karol, 13:04:17 - 01.06.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

la 3.6. klo 18–20 @ Bar Ö: Tarjoilija! Runoudessani on Kolera!

ilmainen sisäänpääsy
Bar Ö, Linnankatu 7

https://www.facebook.com/events/1673068442989325/
https://www.facebook.com/kolerakollektiivi/
http://kolera-kollektiivi.fi

"Kolera on taas tehnyt sen, mitä yleensä kustantamot tekevätkin, eli julkaissut kirjoja. Tämä tarkoittaa tietenkin myös juhlaa, ja juhliminen, noh, sehän meiltä onnistuu! Juhlimme jo kauan ennen kuin aloimme julkaista kirjoja! Eli tervetuloa aloittelemaan lauantaita Bar Ö:hön runouden merkeissä ja ostamaan Koleran uusia ja vanhojakin kirjoja alennetuin hinnoin.

Ilta alkaa kuudelta Koleran kustantajan, Daniil Kozlovin sanoilla ja jatkuu kevään runoilijoiden esiintymisillä. Runojaan lukevat alkuillan aikana Niina Oisalo, Jarkko Jokinen ja Marko J. Niemi. Koleran julkistajaiset päättyvät klo 20, jonka jälkeen Ö:hön on mahdollista jäädä viettämään iltaa, keskustelemaan vaikka runoudesta – ja juomaan nesteitä, puhumaan sanoja, miettimään ajatuksia ja yms. lauantaista toimintaa.

Alla kirja- ja kirjailijaesittelyt linkkeineen. Kirjoja voi tilata myös suoraan Koleralta lähettämällä viestiä Facebookissa tai osoitteeseen allas ät kolera-kollektiivi.fi.

http://kolera-kollektiivi.fi/valaansilma.html

Niina Oisalo (s. 1977) on Turussa asuva tamperelainen kirjoittaja, jonka runoja on julkaistu aiemmin Tuli&Savussa, Reviiri-antologiassa ja kollektiivisessa runoinstallaatiossa Tähkäpään kuvastin. Valaan silmä, pilvien hai on hänen esikoisensa. Darwinin innoittamassa kokoelmassa seikkailee utelias kertoja, jonka muuntautumiskyky on loputon. Hän vie ihmettelyn alkulähteille, asioihin jotka sykkivät ja kuplivat - ihmisen ja eläimen, röyhkeän luomiskoneen, kivikehän ja metsän saviseen kohtaamiseen.

http://kolera-kollektiivi.fi/ruususuola.html

Jarkko Jokisen (s. 1981) toinen runoteos Ajatukseni olisivat kaivanneet ripauksen ruususuolaa on kuin hyvin humaltunut lyriikka olisi lähtenyt Volvollaan baarista kotiin ja matkalla vahingossa ajanut yövuoroon lähteneen proosan yli. Ronja Westerlundin upean kuvituksen saattelemana Jokisen lyhyet, satumaiset tekstit ottavat mukavaa asentoa runouden ja minuuttinovellien välissä. Teoksen on kuvittanut Ronja Westerlund.

Jokinen on Helsinki Poetry Connectionin aktiivi ja runoileva sporakuski.

http://kolera-kollektiivi.fi/kuristus.html

Marko J. Niemen (s.1982) toinen runoteos Kuristus on minimalistinen ja raaka lehmuksen varjossa seisovan hahmon monologi ihmisen pimeydelle. Sille, miten tämä pitää pimeyttä kahluualtaanaan.

Niemi on runoilija ja katujen parlamentaristi, jonka esikoiskokoelma Psytyynhakatut kuolleet hotellit (2014 ntamo) aiheutti ilmestyessään pienimuotoisen kirjakalabaliikin runoilijan kotikaupungissa Hangossa, liittyen teoksen poliittisuuteen. Suomalainen underground-legenda ja kulttuuriradikaali M. A. Numminen on ristinyt Niemen nimellä Marko von Kultur."