Vappu Ilman Rajoja! / Mayday Without Borders! Kokoontuminen KLO 14 Puutorilla

Aloittaja övrigt, 22:31:44 - 22.04.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

övrigt

VAPAAN LIIKKUVUUDEN PUOLESTA, RAJOJA JA VALTIOITA VASTAAN!

Kriisistä on tullut hallinnan muoto, jossa kaikki on salittua, jopa välttämätöntä sen varjolla. Ympäri Eurooppaa leikkauspolitiikan kiristyessä ihmiset turvautuvat hädissään muukalais- ja naisvihamielisiin fasistisiin liikkeisiin. Erilaisten populistijohtajien noustessa, polttopullojen lentäessä vastaanottokeskuksiin ja natsien marssiessa kaduilla valtiot puhuvat "pakolaiskriisistä" ja reagoivat nostamalla muureja ympärilleen tiukempien rajatarkastusten muodossa.

He, jotka pääsevät tavalla tai toisella rajavartioiden ohi ja piikkilankojen yli, joutuvat uuden vainon kohteeksi. Poliisi pidättää ihmisiä kodeistaan ja kouluistaan toimittaakseen heidät takaisin sodan ja pommitusten keskelle. Me emme juhli 100-vuotiasta Suomea, joka tekee karkoituksia mm. Afganistaniin ja Irakiin. Sillä ei ole merkitystä, onko lennoilla lapsia, aikuisia, vanhuksia; miehiä, naisia tai muunsukupuolisia - kaikki karkotukset on pysäytettävä. Eikä meitä kiinnosta, vaikka poliisi "tekee vain työtään", ihmishenget menevät aina lain kirjaimen ja henkilötodistusten edelle.

Kriisiin on toinenkin vastaus kuin fasistinen kontrolli. Tänä vappuna jatkamme pitkää perinnettä asettumalla valtioita, patriarkaattia ja kapitalismia vastaan luodaksemme yhdessä vapun ilman rajoja!

1.5.2017
kokoontuminen Puutorilla
kello 14.00

Marssin jälkeen on tarjolla vegaanista ruokaa ja simaa vappupiknikin merkeissä.

HUOM! Mielenosoitus tulee pysäyttämään liikenteen pysähtymällä paikoilleen ja sulkemalla kadut ennalta ilmoittamattomassa kohteessa noin 15 minuutiksi marssin aikana. Tällä eleellä haluamme osoittaa vapaan liikkuvuuden tärkeyden arkipäiväisessä elämässämme.