Vuoden 2016 parhaat keikat?

Aloittaja karol, 14:35:00 - 19.12.2016

« edellinen - seuraava »

karol

Mitkä näkemäsi keikat olivat vuonna 2016 parhaita? Omaan listaan voi laittaa keikkoja Turusta, ympäri maailmaa ja kaikkialta siltä väliltä.

Kolme parasta näkemääni keikkaa ovat ainakin varmoja, mutta muuten pitää vielä miettiä.

Puuha peten lippa lakki

Tätä sietää hetken miettiä...

idiootti

The Cure
Blue Öyster Cult
Death Toll 80k + Rust vs. Beer Terror (VV)
Spiritus Mortis
Pentagram
Spear Flowers (TVO)
Obscure Burial (TVO)
Visto (Puntala)
Propagandhi
Maailmanloppu (VV)

Ei missään järjestyksessä noi. BÖC oli varmaan kaikista järisyttävin ihan vaan jo siks, että en ois uskonu näkeväni koko bändiä ja varsinkaan Suomessa. Paljon hyviä kavereita myös samalla keikalla ympäri Suomea ja yleinen hyvä meno keikalla. Ei unohdu ikinä, poikkeuksellinen bändi. The Cure oli The Cure, ei enempää eikä vähempää. Ekaa kertaa kattomassa mitään keikkaa Hartwallilla ja oli tuona iltana ainakin toimiva kokonaisuus ku pääs halutessaan esimerkiks kaljalle/vessaan ja takas ilman jonotteluita tai säätöä. Yllättävän vähän porukkaa permannolla, suht eteen pääsi aika helposti.

Pentagram/Spiritus Mortis -keikat oli kans aika henkilökohtasia kokemuksia, mutta niitä ei jaksa analysoida musiikillisesti sen kummemmin. Ne kuulosti iteltään ja Nosturi vitutti mut vähemmän ku normaalisti. Jotkut idiootit tappeli narikkajonossa ja repi jonkun 18v jonnen hiuksia ja alisti sitä ihmismassan keskellä, se oli melko ankeeta ja latisti meininkiä. Mut keikat oli nautinnollisia ja en ois uskonu tosta Pentagramin keikasta odottaa noin energistä ja laadukasta vetoo.

Vastavirran grindibileet oli yhtä kestohymyä ja toi Beer Terror versus Rust (tai toisinpäin) oli ihan helvetin siisti idea ja toteutus ihan munankova. DT80k ei pettäny taaskaan ja settilista oli aikalailla täydellinen. Kova roadtrip-meininki myös tona päivänä kun oltiin Keijon pakulla liikkeellä.

Muista ei jaksa sössöttää. Näitä tulee listattua vaan joskus ylös kun kaikkiin keikkoihin ja festareihin liittyy omat muistonsa. Erityismainintana listalta puuttumaan jääny MAJURI show Piikkiössä.

Vekenator

#3
- Blue Öyster Cult (Tää oli kyllä loistavuutta. Aika extempore tuli lähdettyä, mutta onneksi lähdin ja keikka ylitti kaikki odotukset ja kaikinpuolin kova meininki hyvässä seurassa. Meni eniten tunteisiin mitä mikään keikka vuosiin.)
- Throat/Hebosagil/Baxter Stockmann (TVO. Suomen parhaimmat bändit samassa paketissa, niin ei voi mennä pieleen ja loistavat keikat kaikilta)
- Boris (Tavastia)
- Black Mountain (Tavastia)
- Fu Manchu (Nosturi. Ei oo stonerrock ollut niin kovassa kuuntelussa enää muutamaan vuoteen ja tänne tuli lähdettyä sellaisella "mennääs nyt ja katotaan" meiningillä, mutta ylitti kaikki odotukset ja sai taas uuden nosteen tähän bändiin. King of the road kokonaan ja encoressa melkein kaikki kovimmat Fu Manchu biisit niin ei valittamista)
- Rot In Hell (TVO)
- Primitive Man (Loose ja Gong)
- Rome (Yo-talo Tampere. Tännekkin tuli lähdettyä lähinnä siksi, että näki kavereita joita näkee harvemmin, mutta keikka oli tosi hyvä. En ollut kuunnellut bändiä ennen tätä ja livenä toimi paljon paremmin kuin levyiltä kun yritin myöhemmin tsekkailla niitäkin.)
- Käsityökerho (Klustermus, Rauma. Eksyin keikalle ihan sattumalta, eikä ollut mitään hajua sillä hetkellä, että minkä niminen bändi edes soittaa? Parasta suomirokki/iskelmä mitälie musaa vuosiin ja keikka vangitsi täydellisesti heti kun jäin katsomaan. Toimi täydellisesti aurinkoisessa kevätpäivässä.)
- Cold Inside (TVO. Tää oli kyllä maaginen ja ylipäätänsä yksi parhaista hardcore keikoista mitä oon ikinä nähnyt.)

Siinä ne mitkä nyt äkkiseltään tuli mieleen. Curen missaaminen kyllä meinaa hieman harmittaa ja Karelin Youth Of Today ja Mission Of Burma keikoista olen kateellinen :o

Puuha peten lippa lakki

- Puntalasta jäi parhaiten mieleen Miettiin ja Interrobang. Muitakin loistavia keikkoja oli.
- Kivesveto Go Go, Heartburns, Bishops Green oli Tavastialla niin lähellä täydellistä keikkailtaa kun tänä vuonna pääsin.
- Wasted (TVO)

Teviksellä myös seuraavien bändien keikat on jääny loistavina mieleen: Lapinpolthajat, Crutches, Exilent, 1981 ja The Escapist. Köpissä tuli kans syksyllä pari hyvää keikkaa katottua mutta en mää nyt tähän hätään mitään nimiä muista tietenkään. Kauheesti isoja keikkoja ei tullu tänä vuonna nähtyä ja pari mielenkiintosta tuli missattua. Subhumans ja Mob jäi harmittamaan. Tuo lista jää vähän lyhyeks kun siihen ei erikseen oo mitään järkeä tunkee jokaista Teviksen keikkaa mistä oli fiiliksissä, sillä niitä oli loputtomiin. Muutenki tuntu, että sielä tuli pyörittyä niin paljon ettei muualle lähteminen sit enää innostanu.

salozka

Ekaks isoin missaus: BÖC. Mut siinä kohtaa oli virta niin vähissä ettei vaan kyennyt  :)

Oon taas listannut nähdyt keikat 2016, joten sieltä tutkailemaan:

Mgla helmikuussa Gongissa.
Roadburnissa huhtikuussa yleisesti kovaa settiä, mutta esim. Tau Cross, ja Suomen pojat Oranssi Pazuzu vanhassa kirkossa.
Manilla Road heinäkuussa Hgissä, takuuvarma.
Oulun psykefestit tälleen yleismainintana, hieno eventti ja olipa hyvä paikka se Tukikohta.
Twisted Sister elokuussa Porisperessä  8)
Kiarama tapahtumana, ei oo Gong näyttänyt noin hyvältä aiemmin. Esim. Camera ja Warp Transmission.
Rome Dynkyssä.
Vastavirran Möly-yö, kovaa settiä.
Cannibal Accident Ojis-rockissa  :D
Uli Jon Roth lokakuussa Maarianhaminassa.
Pentagram ja Spiritus Mortis marraskuussa Nosturissa.
5 minuutin festari joulukuussa Dynamossa, hieno konsepti. Esim. Circle.

Paljon hienoja keikkoja nähnyt kyllä vuoden varrella, näissä best-listoissa varmaan itellä helposti korostuu sellaset spesiaalit ja harvinaisemmat hommelit, silloin se fiilis on usein sopivan vastaanottavaisessa tilassa samalla.







karol

#6
Aikajärjestyksessä nämä. Kirjoittelin noista Berliin keikoista tuollaiset pidemmät stoorit, kun asiat vielä ovat jotenkin muistissa.

Mission of Burma (25.4.2016 / Bi Nuu, Berliini)
Dag Nasty & Youth of Today (28.4.2016 / SO36, Berliini)

- Lähdettiin parin kaverin kanssa vähän ennen vappua Berliiniin pikku lomalle ja katsomaan Dag Nastyä. Siihen ympärille rakentui mukava kokonaisuus, kun Dag Nastyn kanssa samalle keikalle tuli päällekkäisyyksien välttämiseksi Youth of Today ja pari päivää aikaisemmin oli vielä Mission of Burma. SNFU oli myös Berliinissä tuolloin, mutta minä en vaan jaksanut mennä keikalle.
- Ekana oli tosiaan vuorossa Mission of Burma Bi Nuussa, joka sijaitsee Schlesisches Torin asemalla Kreuzbergissä. (Kuvassa asema. Bi Nuu on tuossa, missä on nuo isot ikkunat. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/Schlesisches-Tor.01.JPG ) Paikka oli viihtyisä klubi ja bändi kelpo vedossa. En tuntenut soittamiaan biisejä moniakaan paitsi klassikot ja Dilsin "Class warin". Mission of Burma ei yleisön perusteella Berliinissäkään ole mikään nuorisobändi. Tämä oli toinen kerta, kun bändin näin ja Kuudennessa Aistissa tykkäsin ehkä enemmän, mutta olihan tämäkin hieno keikka.
- Kolmen päivän päästä oli sitten Dag Nasty ja Youth of Today legendaarisessa SO36:ssa Oranienstrassella Kreuzbergissa. (SO36 ulkoa: https://en.wikipedia.org/wiki/File:SO36_Oranienstrasse_Berlin.JPG ) Matkalla keikkapaikkaa kohti näkyi, että nyt on hardcorekeikka hoodeilla, oli meinaan jokuset maastohousut, hupparit, lyhyet tukat jne. katukuvassa. Läheisimmässä falafelmestassa oli myös ainoalla myyjällä melkoinen kiire ja stressi päällä. Kadulla törmäsin erääseen vanhaan suomalaiseen tuttuun, joka oli myös tulossa keikalle. Aikaisemmin olin päivällä jutellut Bis Auf Messer -levykaupan myyjän kanssa keikasta ja hän taas ei ollut aikeissa tulla keikalle, koska YOT oli viimeksi ollut niin huono ja bändin fanit niin typeriä. Koitin vakuuttaa, että siitä huolimatta Dag Nastyä ei pitäisi missata ja olihan hän sitä mieltä itsekin. Dag Nasty lavalle ja olihan se aika uskomatonta nähdä bändi. Dag Nasty soittaa nykyään alkuperäiskokoonpanossa eli Brian Baker, Colin Sears, Roger Marbury ja laulaja Shawn Brown, jonka jo ekaan levyyn mennessä oli korvannut Dave Smalley. Brown ei mun mielestä sinänsä ole kovin hyvä laulaja, mutta hienosti toimi keikka ja bändi oli selvästi fiiliksissä.  Oli myös hienoa nähdä, miten iso juttu monille oli bändin näkeminen; Dag Nastyhän ei ikinä ollut Euroopassa käynyt aikaisemmin. Tosi harvoin tunnen keikoilla mitään yhteenkuuluvuutta porukan kanssa, mutta Dag Nastyä diggailevien kanssa kyllä tunsin. Jonkun ehkä reilu 25 vuotta olin bändin kahta ekaa levyä kuunnellut, joten olihan se itsellenikin tosi iso juttu. Plussaa vielä Marburyn SSD-paidasta! "Medley" keikalta: ! No longer available
- Oltiin ihmetelty aikaisemmin, että miksi Youth of Today oli illan viimeinen bändi, koska bändihän on keikkaillut Euroopassa ja Berliinissä lukuisia kertoja 2000-luvulla ja yhden rundin verran myös silloin aikanaan. No kun keikka alkoi, niin valkeni, että suurin osa taisi kuitenkin olla paikalla YOT:ta katsomassa. Ja olihan bändi hämmentävän hyvä. Ray ja Porcell olivat energisiä, Sammy Siegler rummuissa mainio ja Walter S. tavallista innokkaampi hänkin, joidenkin näkemieni bändien keikoilla hän on ollut vähän flegmaattinen, ns. duunissa vaan. Mutta nyt oli kaltaiseni Walter-fanipojan mukava katsella hänenkin intoaan. Klassikkoja tuli roppakaupalla, porukkaa sinkoili ympäriinsä ja fiilis oli hieno. Ainoa miinus oli Rayn välillä vähän typerät välispiikit, niissä tuntui olevan aineksia niin krishna-jutuista kuin Jari Sarasvuoltakin. Tosi mahtavaa oli myös YOT nähdä tuon reilun 25 vuoden jälkeen, vaikka bändi ei itselleni ihan niin iso juttu olekaan kuin Dag Nasty. Koko keikka hyvälaatuisena: ! No longer available

Rome (Dynamo)
Manifesto Jukebox (TVO)
Echo Is Your Love & Sokea Piste (TVO)

Harmittavia missauksia: Mob (taas!), Descendents, New Order, System, D.O.A., Lydia Lunch Retrovirus, Cure, Hurula, Ficus Generation (en edes tiedä, millaista musaa bändi soittaa, mutta ekaa keikkaa kehuttiin niin paljon), Bishops Green...

karol

#7
KIITOS muuten taas kaikille kiinnostavia keikkoja järkkääville! TVO:n, Kirjakahvilan, Himeran jne. porukat, kiitos teille!

Mary

- Swallow the Sun Logomossa
- Sairas T TVO:lla
- Pertti Kurikan Nimipäivät Puntalassa
- The Cure Hartwall Areenalla
- Maailmanloppu TVO:lla
- Ravage Ritual TVO:lla

larsgh

Ensemble 1756 Wienissä. Menee pyristelemättä tähän astisen elon top 10 keikat listalle.