pe 18.11. Martin Kulttuuriolohuone: Ville Lähde: Paljon liikkuvia osia

Aloittaja karol, 14:15:09 - 08.11.2016

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Perjantaina 18.11. filosofi, tietokirjailija, kustannustoimittaja ja Eurooppalaisen filosofian seuran toiminnanjohtaja Ville Lähde keskustelee Martin Kulttuuriolohuoneella kirjansa Paljon liikkuvia osia aiheista. Klo 16-18.

Julkinen keskustelu lukkiutuu yhä uudestaan vastakkainasetteluiksi ja sellaisten näkemysten kiistoiksi, joiden välillä ei tunnu olevan keskustelun mahdollisuutta. Sanotaan myös, että yhteiskunnallisessa elämässä pärjää vain kärjistyksillä ja yksinkertaistuksilla. Filosofi Ville Lähde käy esseekirjassaan läpi joukon julkisen keskustelun ongelmia ja umpikujia, jotka toistuvat yhä uudelleen. Ne estävät meitä ymmärtämästä tiedon ja mielipiteen tai tieteen ja uskon eroja tai pohtimasta demokratian, terrorismin tai sananvapauden luonnetta. Monimutkaisessa maailmassa ei voi pärjätä ajattelemalla yksinkertaisesti. Jos tyyli syrjäyttää sisällön, eksytään pelkkään retoriseen kilvoitteluun. Maailma häviää näkyvistä.

Kirjaa Paljon liikkuvia osia on myynnissä tilaisuudessa.

www.villelahde.fi/paljon-liikkuvia-osia/

https://www.facebook.com/events/1333044630040938/

Martin Kulttuuriolohuone
Itäinen Pitkäkatu 49
https://www.facebook.com/kulttuuriolohuone/

karol

"Paljon liikkuvia osia oli Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon 2016 finalisti. Raati perusteli:

Filosofi Ville Lähteen esseeteos Paljon liikkuvia osia on ajankohtainen luettava kaikille, jotka toivovat rationaalista otetta meneillään olevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Lähde purkaa teoksessaan monia kärjistäviä vastakkainasetteluita – kuten suvaitsevaisuus ja suvaitsemattomuus, tiede ja uskonto, yksilö ja yhteisö – mutta tekee sen sivistyneesti ja maltilla. Ansiokasta teoksessa onkin sen helppolukuisuus sen raskaasta asiasta huolimatta, sillä Lähde ei kangistu akateemiseen kuivaan kieleen vaan kirjoittaa sangen lahjakkaasti. Mieltä avartava ja yhteiskunnallista keskustelua avaava teos on raadin mielestä laadukas ja ansioitunut esseeteos, joka sivistyneen oivaltavalla argumentaatiolla ansaitsee paikkansa finaalissa."