pe 4.9. Brinkkalan piha, ulkoilmaleffanäytös & DJ-klubi: "Berlin" (Saksa 1927)

Aloittaja satakieli, 15:18:38 - 22.07.2015

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

satakieli

https://www.facebook.com/events/1615735868664828/

Maksuton ulkoilmaelokuvanäytösten ja DJ-klubien sarja Brinkkalan pihassa perjantai-iltaisin klo 20–02. Elokuva pyörähtää käyntiin klo 21 jälkeen, kunhan on tarpeeksi hämärää. DJ:t viihdyttävät yleisöä näytöstä ennen ja sen jälkeen. Lämpimät vaatteet tai viltit mukaan. Sateen sattuessa näytökset sisällä Kirjakahvilassa. // Free open air film screenings and DJ clubs on Friday nights from 20.00 onwards at the Brinkkala inner courtyard. The film rolls after 21.00, as soon as it gets dark enough. DJ sets before and after the screening. Dress warm or bring blankets. In case of rain, the screenings will be held indoors at the Book Café.

Pe 04.09 Kosmisches Berlin
BERLIN: DIE SINFONIE DER GROßSTADT (Saksa 1927)
Ohj. Walther Ruttmann, käs. Karl Freund, Carl Mayer ja Walther Ruttmann
Digitaalinen, kesto 52 min, S
Säestys: WELLENFORM (ambient/industrial)
DJ TOHTORI SUURAVARUUS
DJ KELLOGGS
Elokuvan tarjoaa Goethe-Institut Finnland




Turun elokuvakerho
https://www.facebook.com/groups/12516990409/

Turun Kirjakahvila
https://www.facebook.com/kirjakahvila

Yhteistyössä: Turun museokeskus (Brinkkalan piha), Turun Suurtorin keskiaika ry (pihakalusteet)

kuka tahansa

BRINKKALAN PIHAN KESÄKAUSI HUIPENTUU SAKSALAISEEN KAUPUNKISINFONIAAN
Wellenform säestää "Berlin: Die Sinfonie der Großstadt" -elokuvaklassikon perjantaina 4.9.

Fb: https://www.facebook.com/events/1615735868664828/

Turun elokuvakerhon ja Kirjakahvilan maksuton ulkoilmanäytösten sarja ja samalla koko Brinkkalan pihan kesäohjelmakausi huipentuu perjantaina 4.9. järjestettävään livesäestettyyn mykkäelokuvanäytökseen. Tilaisuudessa tutustutaan 1920-luvun Berliiniin Walther Ruttmanin avantgardistisen dokumentaarin "Berlin: Die Sinfonie der Großstadt" (Saksa 1927, 51 min) välityksellä.

Kuuluisa elokuva on ensimmäisiä esimerkkejä niin sanotun kaupunkisinfonian lajityypistä. 1920-30-luvuilla valmistuneet kaupunkisinfoniat sijoittuvat varhaisen kokeellisen elokuvan ja dokumentaarisen kerronnan väliin. Kaupunkisinfonioissa elokuvan tapahtumia ei välttämättä selosteta millään tavalla, ja aiheeksi valitun suurkaupungin elämää kuvataan usein ilman sosiaalista kommentaaria. Runollisten kaupunkisinfonioiden merkitys piili aikoinaan lähinnä niiden avantgardistisessa kerronnassa, mutta nykyään elokuvilla on myös merkittävää historiallista ja dokumentaarista arvoa – ennen kaikkea toisessa maailmansodassa suurelta osin tuhotun Berliinin tapauksessa.

Elokuvan säestää tuore turkulainen elektronisen musiikin duo Wellenform, jonka muodostavat Jaakko Penttinen (E-Musikgruppe Lux Ohr) ja Teppo Toivonen (Dasputnik). Wellenformin musiikillinen kieli pohjaa varhaiseen industrial-musiikkiin. Äänilähteinä yhtye käyttää muun muassa modulaarisia ja analogisia syntetisaattoreita, samplereita ja konkreettisia ääniä.

Ilta alkaa klo 20 DJ:iden Kelloggs ja Tohtori Suuravaruus (E-Musikgruppe Lux Ohr) valitsemalla, illan teemaan sopivalla musiikilla. Elokuva pyörähtää käyntiin illan tarpeeksi hämärryttyä, noin klo 21.00. Yleisöä kehotetaan ottamaan oma viltti mukaan tai ainakin pistämään lämmintä päälle. Sadesäällä tilaisuus pidetään sisällä Kirjakahvilan tiloissa. Ei pääsymaksua, ei ikärajaa.