ti 12.7. klo 14 tukimielenosoitus Espanjassa pidätetyille aktivisteille

Aloittaja mirosol, 09:15:17 - 10.07.2011

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

mirosol

TUKIMIELENILMAISU - SOLIDARITY DEMONSTRATION - STÖDDEMONSTRATION
Tiistaina 12. heinäkuuta klo. 14.00 järjestetään rauhanomainen mielenosoitus Turun keskustassa kävelykadulla (Yliopistonkatu 27), jossa osoitetaan tukea ja solidaarisuutta kiinniotetuille. Kutsu myös kavereitasi mukaan.
*
Poliisit pidättivät kaksitoista eläinoikeusaktivistia Espanjassa 22. kesäkuuta. Equanimalin ja Igualdad Animal-Animal Equalityn aktivistien pidätykset ja kotietsinnät tehtiin Madridin, Asturiaksen, Vizcayan ja Galician alueilla. Heitä syytettiin rikkomuksista ympäristöä vastaan, julkisrauhan rikkomisesta sekä rikollisjärjestöön kuulumisesta. Molemmat järjestöt on kuitenkin laillisesti perustettu, ja yhteiskunnallinen tunnustus ja tuki heidän työtään kohtaan on yhä suurempi.

Pidätetyista yhdeksän on vapautettu odottamaan oikeudenkäyntiä. Kolmea heistä pidetään edelleen vangittuina "rikollisuuden ennaltaehkäisyn" nimissä. Oikeusjutun ja poliisitutkintojen alku keskittyy nähtävästi vuoden 2007 marraskuussa tapahtuneeseen 20,000 minkin vapautukseen Visones Bermúdezin tarhalta Santiago de Compostelassa, johon voidaan liittää väitetty vahingonteko ympäristölle, josta kiinniotettuja syytetään.

Järjestöjen aktivismi määräytyy väkivallattomuudesta ja he pyrkivät kaikilla teoillaan lisäämään yleistä tietoisuutta eläinten asemasta, mm. kertomalla eläinkunnan tuotteiden kulutuksesta koituvista seurauksista sekä edistämään vaihtoehtoja eläinkunnan tuotteille. Yhdistykset eivät millään tavalla liittyneet minkkien vapautuksiin, mutta eivät myöskään tuomitse tämänkaltaisia tekoja.

Koska viranomaisilla ei ole ketään, jota syyttää suoraan minkkien vapautuksista, Equanimalin ja Igualdad Animalin jäseniä on pidätetty yrityksenä kriminalisoida koko eläinoikeusliike Espanjassa, kuten on jo käynyt monissa muissa Euroopan maissa. Siitä seurauksena näemme nyt viimeistään repression, aktivistien tukahduttamisen ja sorron, alkaneen.

Tarkoitus on osoittaa huoltamme siitä miten eläinoikeusliikettä yritetään rikollistaa. Pidätetyillä ei ole mitään osuutta rikoksiin, joista heidät syytetään. Espanjan viranomaiset ovat kohdelleet heidät epäoikeudenmukaisesti. Vaadimme aktivisteille oikeudenmukaisuutta, ihmisoikeuksin kunnioittamista sekä loppua eläinoikeusliikkeen rikollistamiselle.


Adminin huomautus: Joutuin:in alkuperäinen viesti muoksittu kalenteriin. Alkuperäinen viesti poistettu ja korvattu tällä.
--
EDIT: Lisäsin päivämäärän keskustelualueotsikkoon. -mod.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.