Joukkovoima vastaan ydinvoima (TKU Energia)! Toimintaleiri Pyhäjoella.

Aloittaja art_core, 17:12:55 - 07.06.2015

« edellinen - seuraava »

art_core

Joukkovoima vastaan ydinvoima! -toimintaleiri järjestetään Pyhäjoen Hanhikivenniemen läheisyydessä 8. -19.6. 2015



http://www.fennovoima.com/en/fennovoima/owners/companies-involved-in-fennovoima
hyokyaalto.net/
http://pro.hanhikivi.net/hanhikiven-maisematyoluvista-valitus-hallinto-oikeuteen/


Pysäytetään vastuuton ja vaarallinen hanke!

Suomen energiapolitiikka yrittää epätoivoisesti pitää kiinni kestämättömästä keskitetystä energiantuotannosta, joka kasaa voitot harvoille ja alistaa yhteiskunnan riippuvaiseksi muutamasta sähköntuottajasta. Ydinvoimaa yritetään markkinoida ratkaisuna ilmastokriisiin, mutta tämä säteilevä valhe on helppo kumota: uraanin louhinnasta aina loppusijoitukseen asti vaatii yhä enemmän fossiilisia polttoaineita. Massiiviset ydinvoimalat ovat hajautetun ja uusiutuvan energian vihollisia, sillä kestävämmät vaihtoehdot uhkaavat jo tehdä ydinvoimasta kannattamatonta.

Hajauttu ja kestävämpi energiantuotanto on vain yksi osa sitä uudenlaista yhteiskuntaa, johon olemme matkalla. Niin ekologinen kuin laajempikin yhteiskunnallinen kriisi vaatii purkamaan nykyisen talousmallin ja rakentamaan vaihtoehdon, jossa tuotanto vastaa tasaveroisesti kaikkien todellisiin tarpeisiin.

Kamppailu yhtä vastuutonta hanketta vastaan on osa globaalia kamppailua elämän edellytysten puolesta. Viime vuosina yhä useammin ihmiset ovat pysäyttämään ekologisesti ja sosiaalisesti tuhoisia hankkeita muodostamalla itsestään poliittisen voiman, jolla kumota poliitikkojen päätökset. Myös Suomessa on aika ymmärtää, että ihmisten toiminta voi olla virallisten päättäjien sanoja vahvempi tapa muuttaa historian kulkua. Tule mukaan pysäyttämään ydinvoimalan rakentaminen sen alkumetreille!

Joukkovoima vastaan ydinvoima! -toimintaleiri järjestetään Pyhäjoen Hanhikivenniemen läheisyydessä 8. -19.6. 2015. Leirillä tutustutaan erilaisiin suoran vastarinnan keinoihin ja mahdollisuuksiin. Osallistujat ovat tervetulleita tarjoamaan omaa ohjelmaa leirille, ja kaikkia koskevat päätökset pyritään tekemään konsensuksella. Minkäänlainen syrjintä esim. sukupuolen, seksuaalisuuden, maailmankatsomuksen tai etnisen taustan vuoksi ei kuulu leirin ennalta sovittuun politiikkaan! Myöskään puoluepoliittiset tai nationalistiset tunnukset eivät leirille kuulu.

Tarkempia tietoja päivitetään järjestelyjen edetessä!

http://hyokyaalto.net/joukkovoima-vastaan-ydinvoima/

Tarjoa ohjelmaa tai kysele lisää:
hyokyaalto AT riseup DOT net

Samaan aikaan Pyhäjoella järjestetään Maan ystävien Parempaa virtaa! -leiri, joka tarjoaa ydinvoimanvastaisen ohjelman lisäksi työpajoja kestävämmistä vaihtoehdoista. Leirit järjestetään yhteistyössä ja toteutetaan osin yhteisellä infrastruktuurilla.
http://parempaavirtaa.com/
https://www.facebook.com/events/851243948254782/

karol

#1
Teknistä asiaa: 1) Tämän pitäisi olla Tapahtuu muualla -osiossa. 2) Tämän ei pitäisi olla kalenterissa.

kuka tahansa

Hyvä huomio. Siirsin muualla tapahtuviin, mutten nyt ehdi selvitellä, miten kalenterista taas saikaan poistettua (kerran aiemmin ollut vastaava tilanne).