pe 17. - la 18.4. Himera III -festivaali

Aloittaja karol, 09:59:21 - 16.04.2015

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Kolmannella Himerafestivaalilla esiintyvät muiden muassa amerikkalaisen kansanmusiikkiperinteen vaalijat ja uudistajat Mike ja Cara Gangloff, akustista ja elektronista ääntä sulattava brittiläinen moniottelija Cam Deas, belgialainen syntetisaattorimusiikin airut DSR-lines, tanssitaiteilija Rea-Liina Brunou teoksellaan Kauhriinmettästäjä sekä monet muut musiikintekijät, jotka eivät pelkää kokeilla ja kokea, mistä ääni syntyy. Perjantai- ja lauantai-iltoina festivaali valloittaa Kutomon ja lauantai-iltapäivällä Sibelius-museon. Tervetuloa!

Perjantai 17.4.2015, Kutomo klo 19 (ovet 18:30), liput 10/8 €

Mike & Cara Gangloff (US)
DSR Lines (BE)
Kauhriinmettästäjä – Deer Hunter (Rea-Liina Brunou)
Tsembla

Lauantai 18.4.2015, Sibeliusmuseo, klo 14-16 (ovet 13:30) liput 5€

Lauri Hyvärinen & Naoto Yamagishi (FI/JP)
Saara Olarte, Hermanni Yli-Tepsa & Jari Kaukua

Lauantai 18.4.2015, Kutomo klo 19 (ovet 18:30), liput 10/8 €

Cam Deas (UK)
Lau Nau
Nuslux

*********
www.himera.fi
https://www.facebook.com/events/1375424719447690/

*********

Nykytaidetila Kutomo
Kalastajankatu 1 B
Bussit 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, päätepysäkki tai bussi 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntorin pysäkki

Sibeliusmuseo
Piispankatu 17

*********

MIKE & CARA GANGLOFF (US)
Mike ja Cara Gangloffin musiikki elää vilkkaalla vanhan ja uuden rajalla. Heidän kappaleissaan soivat soittimet – viulu, banjo, shruti box ja hurdy-gurdy – tuovat mieleen useamman eri kulttuurin traditioita, tuttuja ääniä, mutta pariskunnan käsissä nämä äänet elävät ja muuttuvat jatkuvasti. Läsnä on yhtä lailla Appalakkien ja Pohjois-Intian perinteitä kuin improvisaation eri haaroja ja nykyisten kokeellisten musiikkien paloja. Laulaminen on tasoittelematonta ja raakaa, kappaleet ovat intiimejä ja vangitsevan mietteliäitä; Gangloffit ovat drone-pohjaisen, akustisen ja hetkessä elävän musiikin kotoisia lähettiläitä.

https://vimeo.com/111196113

***

CAM DEAS (UK)
Englantilainen kitaravirtuoosi CAMERON DEAS on perinteisemmän kitaramusiikin lisäksi jo vuosien ajan kehitellyt eräänlaista elektroakustista musiikillista synteesiä. Deasin abstrakti mutta orgaaninen musiikki ammentaa vaikutteita mm. musique concretesta, LaMonte Youngin minimalismista, vapaasta improvisaatiosta sekä John Faheyn fingerpicking-tyylistä. Viimeisimmällä julkaisullaan "String Studies" (Alter, 2014) Deas käyttää 12-kielistä kitaraa elektronisten äänien laukaisijana, luoden jäisen kirkkaita äänen muotoja. Näin akustinen soitin kulkee digitaalisen kaleidoskoopin läpi ja muodostaa lämpimän, puisen kehikon elektroniselle musiikille. Deasin huhtikuisen kiertueen konsertit toteuttavatkin juuri tämän albumin musiikillisia ideoita.

http://www.camerondeas.com/

***

DSR LINES (BEL)
DSR LINES on Antwerpenissa vaikuttavan David Edrenin sooloprojekti. DSR Linesin musiikki on hyvinkin perinteikästä syntetisaattorimusiikkia, huolella koottuja melodisia tutkimusmatkoja mielen syövereihin. Edren loihtii analogisyntetisaattoreillaan euforisia, tarkkaan koottuja tekstuureita. Kappaleet ovat rauhallisia, minimalistisia tiloja täynnä hämmästyttäviä yksityiskohtia.

https://dsrlines.bandcamp.com/

***

KAUHRIINMETTÄSTÄJÄ – DEER HUNTER (2014)
Konsepti ja esiintyjä: Rea-Liina Brunou

Kauhriinmettästäjä – Deer Hunter (2014) on riistakamerakuvista, henkilökohtaisista luonto- ja taidekokemuksista, meänkielestä sekä muusikko Chris Corsanon olemuksesta ja tuotannosta ammentava esitys ja videoteos.

http://realiinabrunou.blogspot.fi/

***

LAU NAU
Lau Nau on Laura Naukkarisen musiikillinen alter ego, jonka tekmisen olennaisia osia ovat hauras melankolia, kertova ja viipyilevä tunnelma, kotoinen kolina sekä psykedeelisen rockin eri juonteet. Viime vuosina Lau Nau on tehnyt paljon elokuva- ja teatterimusiikkia, ja keväällä 2015 julkaistaankin Lau Naun soundtrack-levy ohjaaja Lotta Petronellan elokuvaan HEM. Någonstans.

www.launau.com

***

NUSLUX
Nuslux on mm. Avarus-yhtyeestä tutun Roope Erosen sooloprojekti. Nuslux soittaa loukkaavan hauskaa ja värikästä, minimalistista ja elektronista psykedeliaa. Erosen tulokulma on viime aikoina taipunut yhä vakavammin lähelle analogisyntetisaattoreita, monikanavaista ääntä ja soinnin paljautta.

https://soundcloud.com/nuslux

***

TSEMBLA
Tsembla on Turussa asuvan ruotsalaismuusikko Marja Johanssonin yhden naisen yhtye. Tsemblan rikas elektroninen ja orgaaninen kudos on monikerroksista, mielikuvituksellista ja raikasta. Tsemblan tuore LP "Terror & Healing" ilmestyi juuri yhdysvaltalaisella New Images levy-yhtiöllä.

www.tsembla.com

***

LAURI HYVÄRINEN & NAOTO YAMAGISHI

Lauri Hyvärisen (s. 1986) kitaransoitto on koloristista ja preparointeja hyödyntävää. Hyvärisen pyrkimyksenä on intensiivinen ja ilmava spontaanius -
ja yhteissoiton kohdalla erityinen kokonaisvaltaisuus. Hän asuu Helsingissä ja on soittanut mm. Ilia Belorukovin, Jone Takamäen, Alan Wilkinsonin sekä Jack Wrightin kanssa. Hyvärinen on esiintynyt muun muassa Japanissa, Ranskassa ja Englannissa.

Naoto Yamagishi (s. 1979) on japanilainen improvisoiva lyömäsoittaja. Yamagishin omaleimainen soittotapa saa rumpujen kalvot ja symbaalit mouruamaan, viheltämään ja laulamaan. Hänen soittonsa on alati elävässä muutoksessa: se on kekseliästä, yksityiskohtaista ja tarkkaa. Muusikon yhteistyökumppaneita viime vuosina ovat olleet mm. Tetuzi Akiyama, Heddy Boubaker, Hugues Vincent ja Morishige Yasumune. Hän asuu osan ajasta Saitaman prefektuurissa Tokion lähellä, osan taas Rennesissä, Länsi-Ranskassa.

***

SAARA OLARTE, JARI KAUKUA & HERMANNI YLI-TEPSA

Saara Olarte (ent. Rautio) on freelance-harpisti, joka työskentelee kevään 2015 ajan Turun filharmonisessa orkesterissa. Klassisen harpunsoiton lisäksi Olarte seikkailee myös uuden sävellyksen ja improvisoidun musiikin kentällä, jossa hänen keskittynyt tilantajunsa on herättänyt innostusta. Hän soittaa säännöllisesti myös oman improvisoivan kokoonpanonsa, Rank Ensemblen riveissä.

Jari Kaukua (s. 1975) on jyväskyläläinen vapaaseen improvisaatioon keskittyvä puhallinsoittaja. Kaukuan soitossa on läsnä koko vapaan improvisaation traditio hyvin suoralla ja paljaalla tavalla: tiheät sävelryöpyt elävät rinta rinnan korvia tuulettavan yläsävelistön sekä kuulokyvyn rajoja testaavan hiljaisuuden kanssa.

Hermanni Yli-Tepsalla (s.1979) on kirjava musiikillinen tausta levottomana outsider-jousipelimannina. Innostus vapaasta improvisaatiosta heräsi Jack Wrightin ja Eddie Prévostin työpajoissa vuonna 2007. Hän on sittemmin ollut mukana järjestämässä vapaan musiikin kokoontumisia (SVAMP), ja esiintynyt niin soolona kuin esimerkiksi Horst Quartet -yhtyeessä. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti kontrabasson tutkiskeluun.

karol

Liput sekä Kutomoon että Sibeliusmuseoon ilmeisesti vain käteisellä.

*

Kutomon iltojen aikataulut:

Perjantai:
19:30 Tsembla
20:30 Kauhriinmettästäjä
21:15 Mike & Cara Gangloff
22:30 DSR-Lines

Lauantai:
19:30 Nuslux
20:30 Lau Nau
21:30 Cam Deas