Otetaan yö takaisin!

Aloittaja art_core, 14:09:03 - 03.03.2015

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

art_core

Antifasistinen naistenpäivän mielenosoituskulkue.

Kokoontuminen ja lähtö Turun taidemuseon edestä kello 19:00.

Turvattomuuden tunne julkisilla paikoilla on tuttu ihmisille, jotka kokevat väkivaltaa ja syrjintää sukupuolensa, ihonvärinsä, siirtolaistaustansa, seksuaalisuutensa tai muun mielivaltaisen syyn takia. Kansainvälisen naistenpäivän aattona liikumme kaupungilla ilman pelkoa joutumisesta seksismin, sukupuolitetun väkivallan tai sen uhan kohteiksi! Lauantaina vaaditaan kaikille turvallista kaupunkitilaa!

Antifasisteina vastustamme äärioikeistolle tunnusomaista misogynian ja muukalaisvihamielisyyden yhdistelmää. Äärioikeiston ajatukset ovat saaneet viime vuosina lisää näkyvyyttä ja on odotettavissa, että lähestyvät vaalit pahentavat tilannetta. Vastustamme myös kapitalismia, jonka kriisi aiheuttaa yhä enemmän köyhyyttä ja työttömyyttä ja jonka kriisistä äärioikeisto ammentaa oikeutuksensa.

Sukupuolten välisen tasa-arvon kritisoiminen on iso osa äärioikeistolaista ideologiaa ja politiikkaa, joka pyrkii säilyttämään valkoisten miesten rakenteellisen ja sosiaalisen valta-aseman yhteiskunnassa. Äärioikeiston ajamat patriarkaaliset ja hierarkkiset näkemykset ovat vastakkaisia käsityksille sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja sukupuolisten ja seksuaalisten identiteettien moninaisuudesta. Äärioikeiston sukupuolipolitiikka ajaa miesten ja naisten välistä eriarvoisuutta ja vastustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämistä. Äärioikeiston toiminta vaarantaa jo saavutettuja voittoja kamppailussa sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvaa syrjintää vastaan. Siksi äärioikeistolaisuuden eri muotoja kuten rasismia, natsismia ja fasismia on vastustettava osana seksismin vastaista kamppailua.

Turvallisemman Turun puolesta!

Kysyttävää?
Ota yhteyttä!
varisturku (at) riseup (piste) net