Pe 24.10. Kutomo: Antoine Chessex (CH) ja Tommi Keränen

Aloittaja myanmaraca, 14:39:12 - 06.10.2014

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

myanmaraca



Lokakuun viimeisellä Himera-klubilla kuullaan säveltäjä, muusikko ja äänitaiteilija Antoine Chessexin (CH) sekä 10-vuotistaiteilijajuhliaan viettävän sooloartisti Tommi Keräsen (FI) musiikkia.

Paikka: Nykytaidetila Kutomo
Perjantai 24.10.2014 klo 19:30-22:30
Liput: 5€

Sveitsiläislähtöinen Antoine Chessex (s. 1980) on säveltäjä, muusikko ja äänitaiteilija. Hänen tuotantonsa käsittää sävellyksiä soolosoittimille ja erilaisille kamarimusiikkikokoonpanoille, ääni-installaatiota sekä poikkitaiteellisia projekteja. Vuosien mittaan hän on kulkenut noisen, nykymusiikin, improvisaation ja elektronisen musiikin rajamaastossa. Vaikuttaessaan Berliinissä vuosina 2002 - 2013 hän osallistui aktiivisesti lukuisiin projekteihin ja kehitti intensiivisen soolosaksofonirepertuaarin. Soolokonserteissaan hän hyödyntää kitaravahvistimien ja sähköisen muokkauksen tarjoamia mahdollisuuksia. Viime vuosina Chessex on keskittynyt soolokonserttien ohella erityisesti kamarimusiikkiteoksiin. Hänen sävellyksille on tunnusomaista tiheät äänitekstuurit ja mikrotonaaliset jännitteet, jotka jäsentyvät tilaan virittyvinä äänimassoina. Hän on tehnyt tilaustöitä useille kamarimusiikkiyhtyeille ja hänen töitään on esitetty monilla alan festivaaleilla.

soundimplant.com/achessex

Kuluvana vuonna sooloartistina 10-vuotistaitelijajuhliaan viettävä Tommi Keränen on erikoistunut kokeelliseen elektronimusiikkiin. Hänen pääasiallinen instrumentaationa on eloelektroniikka ja itse tehdyillä ohjelmilla varustettu tietokone. Keränen esiintyy soolona, ad hoc-kokoonpanoissa ja toimii jäsenenä yhtyeissä Testicle Hazard, Köttskogen ja The Truckfuckers. Soolotuotannossaan hän on keskittynyt erityisesti noise-musiikin värikkäämpään laitaan. Hänen diskografiansa
käsittää reilut pari tusinaa julkaisua, näistä vuonna 2010 julkaistu Bats in the Attic CD (Pica Disk) nousi The Wire-lehden kriittikkojen vuosisuosikkilistalle. Keränen on konsertoinut laajalti kotimaassa ja ulkomailla, mukaan lukien esiintymisiä monilla kansainvälisillä festivaaleilla. Vuosien mittaan hän on tehnyt yhteistyötä useiden artistien kanssa kuten Florian Hecker, Lasse Marhaug, Paal Nilssen-Love, Janne Tuomi, Incapacitants ja Phill Niblock.

keranen.anoema.com

KUTOMO
Kalastajankatu 1 B
20100 Turku

Bussit 4, 40 Kauppatori-Amiraalistonkatu, päätepysäkki tai bussi 1 Kauppatori-Satama, Veistämöntorin pysäkki

Tuotanto: Himera & Ehkä