la 18.6. klo 18-21 Koulu: Monsanto-dokkari ja GMO-esitelmä

Aloittaja kuka tahansa, 02:01:23 - 17.06.2011

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

La 18.6. klo 18 alkaen dokkari ja esitelmä Panimoravintola Koulun (Eerikinkatu 18) Historianluokassa. Täältä onkin hyvä suunnata Kirjiksen 30-vuotiskemuihin.

LainaaMONSANTO - OUTOA AGROBISNESTÄ

Yhdysvaltalainen Monsanto on maailman johtava geenimanipuloidun viljan tuottaja. Se tuottaa lajikkeita, joiden sanotaan olevan ylivertaisia tuottavuudessaan ja tuholaisten kestävyydessä. Se markkinoi itseään kestävän kehityksen edistäjänä ja nälän pysättäjänä. Tämän yli 100 vuotta sitten perustetun yrityksen tuotevalikoimaan on kuitenkin vuosien saatossa kuulunut eräitä maailman vaarallisimpia myrkkyjä kuten PCB ja Agent Orange -kasvimyrkky. Yhtiö aloitti taipaleensa tuottamalla raaka-aineita Coca-Cola Companyn tarpeisiin sekä valmistamalla muun muassa synteettisiä muoveja. Tänä päivänä yhtiön päätuote on Roundup-rikkaruohomyrkky, ja kiistellystä yhtiöstä on tullut globalisaation vastustajien ja ympäristöliikkeiden keskeinen vihollinen. Sitä arvostellaan teollisen aikakauden pahimpana saastuttajana. Esitettävässä dokumentissa Monsanto - outoa agrobisnestä (Le Monde selon Monsante, 2008) käsitellään Monsanton lobbaustoimintaa ja korruptiokytköksiä sekä eritellään kriittiseen sävyyn asiakirjoihin ja todistajien lausuntoihin pohjautuen, mitä markkinoinnin avulla rakennetun ympäristöystävällisen kuvan takaa löytyy.

Ohjaaja Marie-Monique Robin on ranskalainen journalisti ja dokumenttiohjaaja. Hän on voittanut yli 20 kansainvälistä palkintoa, mm. ranskalaisen Albert Londrez -journalistipalkinnon vuonna 1995. Tuotanto Arte France.

Esitys pidetään lauantaina 18.6.2011 klo 18.00 alkaen Panimoravintola Koulun Historianluokassa, Eerikinkatu 18, Turku. Elokuvan kesto on 1 h 49 min, ja se esitetään kahdessa osassa (välissä lyhyt tauko).

Mukana asiantuntijavieraana on Jenni Sademies GMO-vapaa Suomesta. Jenni pitää noin 30 min GMO-aiheisen esitelmän ennen illan dokumenttia ja vastaa aiheisiin liittyviin kysymyksiin dokumentin jälkeen.

Tilaisuus on tuttuun tapaan avoin ja maksuton, ja elokuvassa on suomenkielinen tekstitys. Tervetuloa!

FB-tapahtuma: http://www.facebook.com/event.php?eid=151398734931192

Kukko

"Poison the waters so
that only G.M. crops grow"
-KJ

Hyvä dokkari, kantsii käydä!!!