Baariprojekti-haaveilu

Aloittaja Hatshoe, 09:36:50 - 16.06.2011

« edellinen - seuraava »

Hatshoe

Hauskintahan tallasessa projektissa on spekulointi!

Mita kaikkee te haluaisitte etta siella baarissa olisi ja tapahtuisi? Minka nakonen se voisi olla?? Miten aiotte viettaa siella tavallista torstai-iltapaivaa lokakuussa? Yms! (Ei tarvii hirveen vakavasti ehka ottaa naita, jos esim. jollain on eriavia nakemyksia. Itse ainakin olen asennoitunut niin, etta tasta ei tule sellainen baari, jonka ma haluun, vaan sellanen baari, joka me tehdaan ja hyva niin.)

Aloitetaanpa:

- soijapirteloo!! XL (koska lokakuu, niin ehka lampimana?)
- shakkipeli jonkun kanssa jota en tuntenut aiemmin
- zine-kirjasto
- taas kuulin baarissa hyvaa musaa, josta en tiennyt aiemmin, koska kaikki tyypit siella soittaa omia levyjaan ollessaan tyovuorossa, ehka?
- siella on aina tuttuja, mutta silti kuka vaan tuntee olonsa tervetulleeksi. (ei siis mitaan sisapiirijuttua pelkastaan.)

No toihan kuulostaa Kirjakahvilalta. Taidan menna sinne kunhan paasen suomeen.

EDIT: Siirsin julkiselle puolelle. -mod.

mirosol

#1
Kikkeri taitaa kanssa olla pakollinen :) Näen itse mielessäni, että vv olisi periaattessa lähtökohta. Ehkä voisi olla vähän valoisampaa. Lämminhenkistä tunnelmaa ja kaikki tervetuleita jo sisään astuessaan.

Tiskin takana näen hyllyn, jossa toimii paikallinen punkposti. Aah. Kahvia löytyy useampaa plaatua...

Nyt pääsin minäkin kiinni tähän haaveiluosuuteen. :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

kuka tahansa

#2
Onpas kiva ketju. Saanko siirtää julkiselle alueelle otsikolla "Baariprojekti-haaveilu"?

EDIT: Sain siirtää.

nazimode

#3
Mä haluun että siellä on maailman paras PA!
Pelkkiä torvia ja putkivahvistimia. Yläpäille vaikka F2A-SE:t:D.

Mä voin sit tehdä noi kaikki et on tarpeeks DIY!

Voidaan tietty laskee vähän tavoitetasoa ja sanotaan että haaveilisin oikeesti suht hyvästä PA:sta, ja vielä sitä enemmän siitä että tila olis akustisesti hyvä. Vähän niinku siellä missä meidän tukikeikat on tähän asti olleet, se on hiton hyvä.
"Kristinuskon jumalan puolustukseksi voidaan sanoa, että hän sentään on selvästi androidi."

papu

Vaikka toisin voisi kuvitella, mä en mielelläni vietä aikaa baarissa. Yleensä motiivina on keikka tai joku muu tilaisuus, jota menee katsomaan. Silläpä onkin haasteellista miettiä mitä kaikkea meidän baarissa pitää olla, jotta minä siellä viihtyisin.

Keikkaillat on varmaan aika selkeitä baarin varustuksen miettimisen suhteen. Jonkinnäköinen lava pitää olla. Ei korkea (max polvenkorkuinen), mutta edes joku pieni turva yleisön ja soittokamojen välillä. Lisäksi taaempana olijatkin näkisivät jotain. Nazimoden mainitsema maailman paras PA on tietenkin hyvä juttu, samoin kuin baarin oma backline, jotta keikkojen järkkääminen olisi helpompaa. Lisäksi kaikenmaailman paskalääviä kolunneena arvostaa suht tilavaa takahuonetta, jossa omat soittokamat on oikeesti turvassa.

jankke

Hyvä topikki, vähän niinku joulupukille kirjoittelis!

Tietty siellä pidettäis teemailtoja, kuten "Pörssikeinottelulla äkkiä rikkaaksi" tai "Sijoitussalkkujen kevätsiivous" HAHAHA :D Tuo oli tosiaankin vitsi, naurattaa pelkkä ajatuskin kun ihmisten silmät menee vallan ymmyrkäiseksi kun ajattelee, et mikä ihmeen kapitalistikätyri tänne on soluttautunut :D Sorry, virtuaalivitsailu on vaarallista, mut vitsiksi tuo oli tarkoitettu :D Mutta siis niitä paljon ideatasolla pyöriteltyjä levyraateja tietty pidettäis siellä mukavilla sohvilla löhöillen, eiks vaan?

Ruokapiiritoiminta ja vastikään kadonnut maailmankauppa myöskin tulivat mieleeni, mutta taitaapi olla vähän kaukaa haettua baaritoiminnan tapauksessa.

Mahdollisimman matala kynnys poiketa jokatapauksessa :)


niilo pielinen

#6
''Hauskintahan tallasessa projektissa on spekulointi!''

On monta kerta kuviteltu millainen baari haluaisin turkuun tai millainen baari itte tekis...

Helvetin hienosti koristettu. Perinteinen musta/punainen. Paljon julisteita ja muita katottavia juttuja seinille. Pieni lava mis olis about hyvia kamoja aina valmiina. Paljon keikkoja. Paljon jam-sessioita. Mones eri genres. Keikat nauhoitettais ja jakais vaik mp3na ''baarin nimen-rec'' nimellä. Jätti musavalikoima. Kone 'asiakkaille', iso kovalevy täynnä musaa mihi porukka vois jatkuvasti lisätä musaa tikulla. Kone/baari ois vähä niiku musakirjasto mis vois tutustua loputtomiin UG musamaailmaan. Last.fm artistisivut aina auki. Baarille oma last.fm profiili. Teemailtoja tyyli 'tänää kuunnellaa tätä genreä'/'tänää katotaa tämmöisiä'. DJ-iltoja. Zinejä, kirjoja, pelejä. Kikkeripöytä tietysti. Hyvää kahvia. Hyvää olutta, vaik se halvin mut ainaki kylmänä. Ei viinaa. Helvetin rento meininki. Koko maailma tervetullu mut sen verran keskittyny maailman underground-puoleen ettei ois IN-baari...

DRRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNGGG.........Ja herätyskello soi!!!!!
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke

el-ejecutor

Hyviä fantasioita noussu täällä esille. Tää oli hyvä pointti kans:
Lainaus käyttäjältä: Hatshoe - 09:36:50 - 16.06.2011
- siella on aina tuttuja, mutta silti kuka vaan tuntee olonsa tervetulleeksi. (ei siis mitaan sisapiirijuttua pelkastaan.)
Vanha TVO oli mainio mesta (tarviiko sitä edes erikseen sanoa) mutta kyllä siel oli alkuun pirun vaikeeta kun ei tuntenu ketään ja tuntu että kaikki muut tuntee toisensa. Siitä olen tyytyväinen ettei meininki ollu mitenkää sulkeutunutta, muuten voisi omat piirit olla tänä päivänä täysin erilaiset.

Kuoleman Spiraali

Kaikkien haaveilut tähän mennessä kuulostaneet hyviltä! Itse lisäisin vielä hyvän videotykin ja leffakankaan; hyvä lehtivalikoima, jossa muutakin kuin zinejä; sarjakuva/kirjahyllyjä; hauskoja kerhoja, kuten piirustuskerho, jotka voisivat kokoontua aina tietyin väliajoin; diskoiltoja!; paljon istumapaikkoja, myös nurkkauksia tai loosseja, joissa saa olla rauhassa; viihtyisä valaistus, ei liian hämyinen.

Misantropia

Keikkojen ajaksi tuolit minimiin. ettei käy kuin muualla ja kovimmankin keikan aikana porukka rötköttää ryynipäiten sohvilla tms.
Toinen juttu toi et miten estää paikan muuttuminen väärällä tavalla suosituksi. No ei-toivotuille asiakkaille surkea palvelu ja töykeä poke lienee helppo hankkia? Tuulikaappiin mädäntyvä silli. Parempaakaan en nyt keksi, surkeita ideoita olivat...

Moinen olis helppo toteuttaa jos olis resursseja. Mut ei ole.  Eikä oikein mielenkiintoakaan.

Pahoin kyl pelkään et tämä(kin) baari menis aika nopeasti kuppikuntailuksi.

Hatshoe

Lainaus käyttäjältä: Misantropia - 12:02:16 - 05.11.2011
Keikkojen ajaksi tuolit minimiin. ettei käy kuin muualla ja kovimmankin keikan aikana porukka rötköttää ryynipäiten sohvilla tms.
Toinen juttu toi et miten estää paikan muuttuminen väärällä tavalla suosituksi. No ei-toivotuille asiakkaille surkea palvelu ja töykeä poke lienee helppo hankkia? Tuulikaappiin mädäntyvä silli. Parempaakaan en nyt keksi, surkeita ideoita olivat...

Moinen olis helppo toteuttaa jos olis resursseja. Mut ei ole.  Eikä oikein mielenkiintoakaan.

Pahoin kyl pelkään et tämä(kin) baari menis aika nopeasti kuppikuntailuksi.

Niin no, itsehän juuri esitit keinot kuppikuntaisuuden edistämiseen. Esim. Kirjakahvila on mielestäni hyvä esimerkki paikasta, jossa nihkeyttä ei ole ja kaikki ovat tervetulleita, eikä siellä silti juuri törmää urpoiluun.

Pelkäät siis sitä, että baarista tulee liian suosittu, mutta myös sitä, että siitä tulee kuppikuntainen? Ensimmäinen ei mielestäni ole ongelma. Kuppikuntautuminen on pieni riski. Roots Cultural Movement, uusi skedehippien kahvila Varvin torin lähellä esimerkiksi.. ihan kiva paikka ja ystävällinen meininki, mutta kaikki ei vaan tykkää easy listening mushroom psyke jazzista.

Vekenator

Levarit, cd-soitin tai kaks ja mikseri DJ:lle ;D


villeyk

Lainaus käyttäjältä: Misantropia - 12:02:16 - 05.11.2011
...et miten estää paikan muuttuminen väärällä tavalla suosituksi...
...ei-toivotuille asiakkaille surkea palvelu ja töykeä poke lienee helppo hankkia...
...pahoin kyl pelkään et tämä(kin) baari menis aika nopeasti kuppikuntailuksi...

Valitse nyt toinen!

Omissa haaveissa mesta, joka on sekä selkeästi omaehtoinen ja se niin paljon hehkutettu dee ii yy, mutta suvaitsee myös valtavirran kanssa sinut olevaa porukkaa sekä järkkääjää. Jos Dynamo ja Vastavirta sais lapsen, jonka edesmenneinä kummeina olisivat TVO ja Säätämö niin se vois olla aika lähellä mun intressejä.

-Ville

karol

- Mieluummin liian vähän keikkoja kuin liikaa.
- Mahdollisuus järjestää myös keskusteluja ym.
- Aika minimalistinen ja selkeä sisustus, ei turhaa roinaa eikä esim. liikaa julisteita seinillä.
- Hyvä mutta tunnelmallinen valaistus.
- Langaton verkko asiakkaille. Ehkä myös kone asiakkaiden käyttöön.
- Rauhallinen tila/nurkkaus jossa voi kirjoittaa yms.
- Hyvä juomavalikoima (monipuolisesti myös alkoholittomia juomia).
- Espressokone jota osataan myös käyttää.

mögälix

Jos ois ihan hirmuisesti tilaa niin sit tietty teatteriakin. Näyttelyitä nyt ainakin.