Suhtautuminen seksuaaliseen väkivaltaan antiautoritaarisessa kontekstissa

Aloittaja Hatshoe, 22:55:42 - 25.08.2013

« edellinen - seuraava »

Hatshoe

Tässä oli ennen linkki Takku-mediakollektiivin sivuilla julkaistuun tiedotteeseen ja siitä seuranneeseen keskusteluun. Tiedote ja keskustelu on asianosaisten pyynnöstä poistettu, joten poistin kopion tiedotteesta täältäkin. Samoin viestit, joista käy ilmi tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Aihe on kuitenkin tärkeä, joten en poistanut koko ketjua. Tähän olisi tarkoitus laittaa jotain linkkejä aihetta käsitteleviin teksteihin. Sopii aloittaa myös uutta keskustelua aiheesta yleisellä tasolla. Tässä jotain:

The Broken Teapot

Tekstikokoelma joka tarkastelee kriittisesti yhdysvalloissa käytettyjä menettelytapoja. En ihan tarkkaan muista kun luin tän jo monta kuukautta sitten. Zinen kokoaja sanoi, että tämä liittyy niin vahvasti jenkki-skeneen, ettei välttämättä ole relevantti muualla, mutta mun mielestä toi oli silti mielenkiintoinen.

http://theanarchistlibrary.org/library/anonymous-the-broken-teapot

Support Zine

LainaaIn a time when sexual assault and abuse are an increasing problem; even in so-called radical and punk communities, and when most women have been sexually abused in one way or another, Cindy Crabb (Doris Zine) brings us a document showing ways to prevent sexual violence and support survivors of sexual abuse. The zine helps to define consent, some letters that Cindy has received, listening, talking about sex, power dynamics, comics by Fly, and much more! A crucial resource that reads much like a regular issue of Doris.

http://www.phillyspissed.net/node/18

Philly's Pissed

Philly's Pissed-sivuilla onkin itseasiassa tosi hyvä kokoelma linkkejä: tosin tekstit pitää ladata. Ois kiva löytää jotain mitä ois helppo lukea selaimessa. Mutta noista oon lukenu ainaki nää: Men Unlearning Rape, Men Can Stop Rape, What Do We Do When, Learning Good Consent ja kaikki olivat asiallisia zinejä, jotka kannattaa lukea.

http://www.phillyspissed.net/taxonomy/term/3

Nää on nyt amerikkalaisia lähteitä kaikki. Pohjoismaisista lähtökohdista asiaa käsitellään ainakin Musta Maija-zinessä, jota saa Kirjakahvilasta kahdella eurolla.


Hatshoe

Poistin alkuperäiseen postaukseen liittyvät kommentit, koska niistä kävi ilmi tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut.

Hatshoe

Broken Teapotissa on kyl jotain selviytyjää syyllistäviä juttuja, mikä on hiton nihkeetä paskaa.

Hatshoe

Takkuun tulossa aiemmasta keskustelusta editoitu versio: http://takku.net/forum/viewtopic.php?showtopic=21386

Lainaa
LainaaQuote by: Admin[p]
Lainaa
Lainaa
LainaaSelviytyjä pyytää että keskustelu puhalletaan poikki ja sekä alkuperäinen artikkeli että sitä seurannut keskustelu poistetaan. Artikkeli teki tehtävänsä ja tilanne on edistymässä. Kiitos Takku-kollektiiville asiallisesta moderoinnista.
Mikäli artikkeli ja keskustelu poistetaan, voisiko kuitenkin tehdä niin, että ne puheenvuorot säilytetään, joissa ei viitata suoraan tähän tapaukseen? Keskustelussa on nimittäin tullut esiin tosi hyviä huomioita raiskaus- ja hiljaisuuskulttuurista ylipäänsä, ja näiden huomioiden soisi tekevän tehtävänsä myös tulevaisuudessa. Vaikka tämä tilanne olisikin edistymässä (mitä se sitten tarkoittaakaan), eivät vastaavat tilanteet tietenkään tähän lopu.
Sopii selviytyjälle. Mikäli joku jaksaa sellaisen moderointityön tehdä, voidaan keskustelusta säilyttää sellainen versio, jossa ei käy ilmi tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Keskustelun alkuun pitäisi silloin ehkä kirjoittaa jonkinlainen selitys asiasta?
Näiden pyyntöjen takia kyseinen keskusteluketju on otettu pois linjoilta siksi aikaa, että se ehditään käydä läpi ja poistaa yksityiskohdat. Takun ylläpitokollektiivi on vahvistanut, että kyseessä on aito viesti selviytyjän tukiryhmältä.

Keskustelu tärkeästä aihekokonaisuudesta saa mielihyvin jatkua, eikä vanhan ketjun palaamista tarvi jäädä odottamaan vaan antakkee palaa!
Aiemmin esillä olleiden tapahtumien puinti ei kuitenkaan enää kuulu tänne eikä internettiin ylipäätään, vaan ne käsitellään niiden ihmisten kesken keitä asia koskee. Muutenkaan käytännön tilanteet ja yksityiskohdat, sekä ihmisten henkilöllisyydet ja henkilökohtaiset asiat, eivät lähtökohtaisesti kuulu nettiin.

t.
Takku-kollektiivi[/p]

Hatshoe

Accounting for Ourselves
Breaking the Impasse Around Assault
and Abuse in Anarchist Scenes

Tää on muistaakseni hyvä.

http://crimethinc.com/texts/recentfeatures/accounting.php