Parhaat/hyvät/ok kauhuelokuvat!

Aloittaja jj, 11:53:46 - 09.08.2013

« edellinen - seuraava »

kuka tahansa

Wicker Manistä sun muista tuli mieleen Don't Look Now (Nicolas Roeg, UK/Italia 1973), joka on pitänyt katsoa jo pidemmän aikaa. Joku on varmastakin nähnyt, joten onko koko leffa yhtä kovaa kamaa kuin trailerissa?

Don't Look Now (1973) - TRAILER

Vekenator

^Löytyy hyllystä ihan suomi DVD:nä "Kauhun kierre" nimellä. Tykkään kyllä ja suosittelen.

Atte

Aika paljon kauhua on tullut vuosien varrella katottua ja paljon täällä jo mainittua. Itte olen viime vuosina jumahtanut 30-luvun Universal kauhuun ja tavoite on katsoa ne kaikki, siis 1930-luvulla tehdyt leffat. Pari vielä puuttuu. Seuraavassa suosikkikauhuleffoja.

The Cabinet of Dr. Caligari (1920)

Saksalaista eksperssionismia. Hämmentävä tunnelma, vino teatterilavastus ja upeasti luotu maailma, joka imee mukaansa. Esteettisesti yksi hienoimmista kauhuelokuvista mitä on tehty. Täytyis varmaan katsoa uudestaan, jotta osaisi analysoida tarkemmin. Jättää lähinnä oudon fiiliksen ja tunteen, että mitähän hittoa tuli justiinsa nähtyä.

Freaks (1932)

Näin tän ekan kerran joskus ala-asteella ja leffa oli todella vaikuttava, ja on toki vieläkin. Aidoista sirkusfreakeistä koottu casting sikaria polttavine mustine matomiehineen on hämmentävää ja vaikeaakin katsottavaa, mutta katsoja jää samalla miettimään, että ketkä niitä todellisia friikkejä sitten ovatkaan. Tylyn puoleinen juoni ei anna meille normaaleille armoa.

The Invisible Man (1933)

Vaikuttavimmat erikoistehosteet maailmassa. Klassinen faustilainen tarina tiedemiehestä, jonka kokeilu menee liian pitkälle. Tässä leffassa kiehtoo ohjaaja James Whalen viljelemä huumori, joka on tässä leffassa vähän hienosyisempää kuin esimerkiksi Bride of Frankensteinissä. Päähahmon hirviömäisyys on erilaista kuin monissa aikakauden kauhuleffoissa. Esimerkiksi Frankensteinin hirviön hirviömäisyys liittyy enemmänkin siihen, että hahmo on heitetty väärään maailmaan, jota hirviö itse ei ole valinnut. Invisible Manissä taas on aitoa itsekkyyttä ja ilkeyttä, joka on enemmänkin kuvausta riippuvuudesta, megalomaniasta ja itsekeskeisyydestä.

Black Sunday (1960)

Mario Bavan paras leffa. Tunnelmallista italokauhua, joka on lähempänä 1930-luvun Universal -meininkiä kuin esimerkiksi Dario Argenton töitä. Juoneltaan ei sen kummallisempi kuin muukaan italokauhu, mutta tässä jotenkin on niin jumalattoman goottilainen tunnelma, että skulaa sen vuoksi hyvin.

Night of the Living Dead (1968)

Maailman paras kauhuleffa. Nihilistinen kuvaus siitä kuinka ihminen on ihmiselle susi. Kyse ei niinkään ole ulkoa uhkaavasta zombie-vaarasta kuin siitä miten ihmiset kohtelevat mökin sisällä toisaan. Lopun tyly rotuviittaus sinetöi koko homman ja jättää karvaan maun. Todella klaustrofobinen leffa maailmasta, jossa keneenkään ei voi tosipaikan tullen luottaa. Romeron zombie-trilogian kaksi seuraavaa osaa jatkaa samaa teemaa.

Ja pistetääs sitten yksi uusi leffakin :D

The Woman in Black (2012)

Ensiluokkaista Hammer-kauhua tältä vuosikymmeniltä. Pääosaa esittää Harry Potter -tähti Daniel Radcliffe. Tunnelmallista ja aidosti pelottavaa kauhua, jossa tehosteet on hoidettu kamera-ajoilla ja upealla lavastuksella. Tässäkin viehättää brittiläisyys, goottilaisuus ja pienet yksityiskohdat, kuten pelottavat posliininuket. Kauhu on hiipivä tunnetila, eikä sillä varsinaisesti mässäillä. Kannattaa ehdottamasti katsoa, jos vanha Hammer-kauhu on lähellä sydäntä.

Vekenator

Black Sunday on kyllä hyvä! Varsinkin se ylidramaattinen naispääosanäyttelijä on loistava. Bavan leffoista myös Black Sabbath tietty myös kova ja Kill, Baby Kill.

Nuista 20-luvun saksaklassikoista on kyllä vaikea valita suosikkia koska kaikki on niin hyviä: Dr. Caligari, Nosferatu, Faust ja Golem. Metropolis on tosin paras, mutta sitä en laske kauhuksi :)

Eilen löyty WOL:sta Peter Jackson DVD-boksi joten eilen illalla tuli nähtyä Braindead piiiiitkästä aikaa ja voi viddu miten hyvä leffa se on edelleen. Muistan joskus yläasteaikoina kun tuo tuli suomen telkkarista neloselta ja nauhotin VHS:lle ja sen jälkeen se piti näyttää melkein kaikille kavereille jotka olivat missanneet leffan jostain syystä, joten valehtelematta oon nähnyt kyseisen leffan varmaan yli 20 kertaa. Ei tosin mene ihan puhtaaseen kauhugenreen koska komediaa on niin paljon, mutta splatteriahan tossa riittää vaikka muille jakaa. Varsinkin leikkaamattoman DVD version loppu on jotain aivan käsittämättömän överiksi vedettyä roisketta :D Loistavat henkilöhahmot ja nopea tempo takaa vielä sen, että tossa leffassa ei oo sekuntiakaan tylsää kohtaa. 5/5!

Tänään sitten Bad Tasten vuoro jonka viimenäkemästä on vieläkin pidempi aika, mutta siitä lisää myöhemmin.


salozka

Ai niin toi Kauhun kierre kyllä mahtava, olinkin ihan unohtanut koko leffan!

Black Sunday kuulostaa mielenkiintoiselta, ei oo tuttu. Ja toi Woman in Black, en oo myöskään nähnyt, mutta selityksen jälkeen alkoi kiinnostaa. Posliininuket muuten ON pelottavia :)

Vampyyrileffoja kun tuossa mainittiin, tuli mieleen Vampyros Lesbos, musatkin kohillaan.

Braindead on kyllä hillitön  8) Lainasin muuten sitä tämmöseen kavereitten biisiin. Mukana pätkiä myös Hard Rock Zombies -leffasta, suosittelen ehdottomasti, ehtaa kasarikäppää! Löytyy muistaakseni youtubestakin kokonaan.

Goregano - Mr Oreganon Salainen Resepti

Ja musavideo vielä tosta kyseisestä leffasta, ihan parhautta!

Hard Rock Zombies

Atte

Lainaus käyttäjältä: salozka - 22:10:31 - 16.10.2013
Black Sunday kuulostaa mielenkiintoiselta, ei oo tuttu.

Multa saatte lainaan Bava dvd-boksin, jos tarvii. En tosin tiedä sen aluekoodeista, koska itellä on aluevapaa soitin. Siinä on siis Black Sunday ja Vekenatorin mainitsemat Kill, Baby, Kill, Black Sabbath, sekä The Girl Who Knew Too Much ja Knives of the Avenger. Varsinkin tuo viimeisin on melkoisen tipauttavaa käppää. Italialainen viikinkileffa, jossa on todella omituinen seksistinen juoni. Se ei siis ole mikään kauhuleffa. Ite en niin hirveästi perustanut muista Bavan kauhuklassikoista, mutta jos italo maistuu, ni mikä jottei. On niissä psykedeelisiä värejä ja kummia kuvioita. Black Sabbath on episodielokuva, jossa on Boris Karloff, muttei se musta noin niinku elokuvana ole maineensa veroinen, vaikka vissiin joku bändi sen mukaan nimettiinkin. 

salozka

Atte: asiaa! Sovitaas tää jossain kohtaa :)

Atte

#22
Kirottu (The Conjuring) (2013)

Tässäpä taas uusi kauhuleffa, josta diggasin. Oli nukkeja, kellaria, epävireistä pianoa, soittorasia ja muita kliseistä. Hyvät draamanäyttelijät ja hienosti toteutettua 1970-luku epookkia. Elokuvan maailma oli musta toimiva. Se oli yhdistelmä 1970-luvun Manaaja-elokuvan tunnelmaa ja "perustuu tositapahtumiin" -kerrontaa. Erityisesti pidin siitä, että katolisuus oli elokuvassa otettu vakavasti ja uskottavasti mukaan elokuvan maailmaan. Tuollainen umpiuskonnollinen kerrontatapa tuntuu jääneen monesti sinne 1970-luvulle, mutta tässä se oikeastaan senkin takia sopi elokuvan epookkiin. Niin ja parasta kaikessa oli, että hommat oli toteutettu fyysisesti. Seinällinen valokuvakehyksiä, kun tipahtaa oikeasti lattialle niin se kuulosta vaikuttavammalta kuin se, että koko kaupunki sortuu digitaaliäänien voimin. Olen aika auditiivinen elokuvan katsoja/kuuntelija, joten mulle äänet on jopa kuvaa tärkeämpiä. Kirotussa oli narahduksia, rysähdyksiä, huutoa ja ääniä joiden lähdettä ei pysty tunnistamaan. Tässä ei ollut digitaalimörköjä, eikä bluescreen sekoiluja. Sen sijaan lavastus, maskeeraus, äänimaisema ja puvustus oli toteutettu ensiluokkaisella käsityöläisyydellä. Juonikin on oli riittävän hyvä ja perinteinen. Pariskunta perheineen ostaa vanhan talon, jossa alkaa henki riivata. Paikalle kutsutaan demonologipariskunta häätämään henget pois. Käykää katsomassa, jos Manaaja tai Omenit uppoaa.

Niin ja tää pyörii siis elokuvissa vielä. Monta kertaa tuli säikähdettyä ;)

Vekenator

Eilen illalla tuli katsottua:

Curse of the Demon (1957)

Todella hyvä vanha kauhuleffa jossa vastakkain ovat skeptinen psykologi ja saatananpalvontakultin johtaja. Hienot lavasteet, komeat efektit, hyvät hahmot ja nopea tempo tuon aikakauden leffaksi. Välillä on sopivasti fiilistelyäkin ja hyvää mustavalkoleffa tunnelmaa. Tää on melkein kuin Hammer studioiden "The Devil Rides Out" kohtais film noirin. Samalta DVD:ltä löytyy myös brittiversio "Night of the Demon" joka on käsittääkseni sama leffa pidempänä versiona. Tää on aikalailla semmosta matskua minkä vois näyttää vaikka kirjakahvilan leffaillassa.

Atte; sää varmaan diggaisit tästä :)

jj

^ vaikuttaa mielenkiintoiselta leffalta toi Curse of the demon! Carnival of souls on kanssa katsomisen arvoinen mustavalkoisista kauhuleffoista mutta sekin on jo mainittu varmaan. Yritin miettiä jotain hyvää kauhuleffaa 2000-luvulta mutta ei oikein tule mieleen mitään hirveän erikoista. Eka Saw leffa oli mielestäni hyvä. sittenhän jossain kohtaa oli toi 2000-luvun alun japsikauhusta innostumis ilmiö. Sitten on tullut susipaskaa remakea ja jatko-osaa ja uudelleen kierrätystä ja superubermegahyper paskoja Hostelin tyylisiä leffoja (ajatelkaa että se ohjaaja väitti pitkään että leffa sitoutuu ihan tosielämään ja että "tämmöstä oikeesti tapahtuu tuolla muualla maailmassa", niin ja että se vielä meni läpi joillekin ihmisille). Japsigoresta muuten pakko mainita Ichi the killer ja Tokio Gore police, jotka on enemmänkin mielestäni mustaa splätterkomediaa kuin kauhua ja joista itse pidin juuri sen takia. (sanoo kaveri joka nauraa Planet Terrorin kohtauksessa jossa about 8v lapsi ampuu itseään vahingossa päähän... noh toikin on imho aika kieli poskessa ohjattu kohtaus). Martyrs tarvitsee varmaan katsoa kun sitä on niin paljon kehuttu, jostain syystä jäänyt välistä. Menen takaisin kellariin --->

Atte

Lainaus käyttäjältä: jj - 18:28:45 - 22.10.2013
^ vaikuttaa mielenkiintoiselta leffalta toi Curse of the demon! Carnival of souls on kanssa katsomisen arvoinen mustavalkoisista kauhuleffoista mutta sekin on jo mainittu varmaan. Yritin miettiä jotain hyvää kauhuleffaa 2000-luvulta mutta ei oikein tule mieleen mitään hirveän erikoista. Eka Saw leffa oli mielestäni hyvä. sittenhän jossain kohtaa oli toi 2000-luvun alun japsikauhusta innostumis ilmiö. Sitten on tullut susipaskaa remakea ja jatko-osaa ja uudelleen kierrätystä ja superubermegahyper paskoja Hostelin tyylisiä leffoja (ajatelkaa että se ohjaaja väitti pitkään että leffa sitoutuu ihan tosielämään ja että "tämmöstä oikeesti tapahtuu tuolla muualla maailmassa", niin ja että se vielä meni läpi joillekin ihmisille). Japsigoresta muuten pakko mainita Ichi the killer ja Tokio Gore police, jotka on enemmänkin mielestäni mustaa splätterkomediaa kuin kauhua ja joista itse pidin juuri sen takia. (sanoo kaveri joka nauraa Planet Terrorin kohtauksessa jossa about 8v lapsi ampuu itseään vahingossa päähän... noh toikin on imho aika kieli poskessa ohjattu kohtaus). Martyrs tarvitsee varmaan katsoa kun sitä on niin paljon kehuttu, jostain syystä jäänyt välistä. Menen takaisin kellariin --->

Carnival of Soulsille komppia täältä! Todella riipivä leffa.

Ichi The Killer tuli katsottua DVD:ltä 2000-luvun alussa, mutta en oikein mieltänyt sitä kauhuksi silloin. Samaan aikaan tuli myös nähtyä Battle Royale, jonka jostain syystä ainakin silloin laitoin saman genreen tuon Ichin kanssa. Kauhua tai ei, niin päitä tippuu ja veri lentää. 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa tuli seurattua muutenkin tiiviimmin japanimeininkiä, kun animea alkoi saamaan vuokraamoista ja sitten ilmestyi näitä Japanin väkivaltaelokuvia. Mut aika äkkiä se into sitten laantui. Japanikauhua en sitten oikein edes seurannut. Jos nyt kuitenkin pitää joku japanileffa mainita, niin Tetsuo: The Iron Man (1988) on sen verran häiriintynyttä kamaa, että uppoaa varmasti kauhun ystäviinkin.  Kuljetukseltaan hiukan puuduttavaa kamaa, mutta visuaalisesti yksi vaikuttavimpia juttuja mitä on tehty.

Täytyy tsekata tuo Curse of the Demon. En ole muistaakseni nähnyt.

jj

#26
Lainaus käyttäjältä: Atte - 21:39:32 - 22.10.2013
Lainaus käyttäjältä: jj - 18:28:45 - 22.10.2013
^ vaikuttaa mielenkiintoiselta leffalta toi Curse of the demon! Carnival of souls on kanssa katsomisen arvoinen mustavalkoisista kauhuleffoista mutta sekin on jo mainittu varmaan. Yritin miettiä jotain hyvää kauhuleffaa 2000-luvulta mutta ei oikein tule mieleen mitään hirveän erikoista. Eka Saw leffa oli mielestäni hyvä. sittenhän jossain kohtaa oli toi 2000-luvun alun japsikauhusta innostumis ilmiö. Sitten on tullut susipaskaa remakea ja jatko-osaa ja uudelleen kierrätystä ja superubermegahyper paskoja Hostelin tyylisiä leffoja (ajatelkaa että se ohjaaja väitti pitkään että leffa sitoutuu ihan tosielämään ja että "tämmöstä oikeesti tapahtuu tuolla muualla maailmassa", niin ja että se vielä meni läpi joillekin ihmisille). Japsigoresta muuten pakko mainita Ichi the killer ja Tokio Gore police, jotka on enemmänkin mielestäni mustaa splätterkomediaa kuin kauhua ja joista itse pidin juuri sen takia. (sanoo kaveri joka nauraa Planet Terrorin kohtauksessa jossa about 8v lapsi ampuu itseään vahingossa päähän... noh toikin on imho aika kieli poskessa ohjattu kohtaus). Martyrs tarvitsee varmaan katsoa kun sitä on niin paljon kehuttu, jostain syystä jäänyt välistä. Menen takaisin kellariin --->

Carnival of Soulsille komppia täältä! Todella riipivä leffa.

Ichi The Killer tuli katsottua DVD:ltä 2000-luvun alussa, mutta en oikein mieltänyt sitä kauhuksi silloin. Samaan aikaan tuli myös nähtyä Battle Royale, jonka jostain syystä ainakin silloin laitoin saman genreen tuon Ichin kanssa. Kauhua tai ei, niin päitä tippuu ja veri lentää. 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa tuli seurattua muutenkin tiiviimmin japanimeininkiä, kun animea alkoi saamaan vuokraamoista ja sitten ilmestyi näitä Japanin väkivaltaelokuvia. Mut aika äkkiä se into sitten laantui. Japanikauhua en sitten oikein edes seurannut. Jos nyt kuitenkin pitää joku japanileffa mainita, niin Tetsuo: The Iron Man (1988) on sen verran häiriintynyttä kamaa, että uppoaa varmasti kauhun ystäviinkin.  Kuljetukseltaan hiukan puuduttavaa kamaa, mutta visuaalisesti yksi vaikuttavimpia juttuja mitä on tehty.

Täytyy tsekata tuo Curse of the Demon. En ole muistaakseni nähnyt.

Tetsuo the ironman on ihan pirun kova leffa soundtrackia myöten. Ja semmoinen leffa on yks suosikki japanista kuin Electric Dragon 80.000V. Suosittelen sitä jos pidit Tetsuosta!
E.D.80.00V traileri englannin subeilla
Electric Dragon 80000V English Subbed Trailer!

Vekenator

Carnival of Souls komppia täältäkin. Löytyy toki omastakin hyllystä ;D

Tetsuo pitäis nähdä vihdoin ja viimein. Jos joltain löytyy DVD:nä niin mielelläni lainaisin ja tottahan toki saa myös vaihdossa multa lainaan jonkun leffan!

kuka tahansa

Lainaus käyttäjältä: Vekenator - 13:32:28 - 22.10.2013 Curse of the Demon (1957)

...

Tää on aikalailla semmosta matskua minkä vois näyttää vaikka kirjakahvilan leffaillassa.

Ja näinpä tehdäänkin jo tämän viikon lauantaina: https://www.facebook.com/events/599658076760076/.

Kiitti vinkistä ja leffasta!

jj

Tuli katsottua toi The Conjuring ja voi jehveli kun oli hyvä leffa! Tykkäsin tosi paljon ja hienosti tehty pienillä jutuilla ahdistavaa tunnelmaa, eräässä suht. alun kellari kohtauksessa meinasi nousta sydän kurkkuun kun säikähdin. Vois huomenna katsoa uudestaan! Tänk you Atte!