Kirjakahvilan antifasistisen lukupiirin materiaali ja distributionismi

Aloittaja Laine, 16:02:46 - 21.06.2013

« edellinen - seuraava »

Laine

Moi!

Rakkaassa Kirjakahvilassamme osui silmiini antifasistisen lukupiirin tekstiaineisto ja silmääni töksähti kuten tikulla huitaisten se miten distributionismi melko yksioikoisesti niputettiin natsien jutuksi. Minä olen ainakin ymmärtänyt että se ei sitä alunperin ole. Tuo aatehan on suosittu katolisessa työväenliikkeessä ja yhtenä sen kehittelijänä on toiminut mm. hauskoista pohdinnoistaan tuttu G.K. Chesterton. Chestertonin poliittisista näkemyksistä ja niiden suhteesta fasismiin kertokoon vaikkapa erään hänen kirjansa nimi "Eugenics and other evils". Eli vaikuttaisi siltä että, ei G.K. ainakaan natsiaatetta lähtenyt kehittelemään.
Taitaa tässäkin olla käynyt niin, kuin vaikka squattien, punk -retoriikan ja muiden vaihtoehtojuttujen pöllimisen kanssa, että niiden kautta äärioikeisto koittaa saavuttaa laajempaa hyväksyntää ja saada vaihtoehtopiireistä uusia aateveljiä.

Eipä tuo distributionismi välttämättä kaikilta osin tunnu mulle omimmalta ideologialta, jos nyt kohta mikään valmis ideologia sinänsä. Poliittinen siis. Vaan tuo ko. aatteen yksinkertaistava yhdistäminen natseihin tuntui musta ikävältä.

Oma elämänkatsomukseni on ajanut mut lueskelemaan Chestertonia sitä kautta kyseisen ukon riipustelut ovat mulle tulleet jossain määrin tutuiksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/G.K._Chesterton
http://fi.wikipedia.org/wiki/Distributismi
Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.
Martin Luther King, Jr.