Taideslummi 2013

Aloittaja Teijo, 14:15:42 - 21.05.2013

« edellinen - seuraava »

Teijo

Taideslummin suunnittelu polkaistaan käyntiin ensi torstaina 23.5. klo 17.30 Porthaninpuistossa https://www.facebook.com/events/249315925206589/ Tule paikalle ja vaikuta siihen, missä, milloin ja miten slummi tänä kesänä tapahtuu!

papu

Lukitsin viime vuoden aiheet, ni ei mee tän vuoden hommeleitten kaa sekaisin.

Vappa Turq

#2
Kokous oli siis viime torstaina. Paikalla oli kivasti porukkaa ja hyvä ilmapiiri.

tässä muistiinpanoja vihkosestani:

Taideslummi järjestetään Samppalinnanmäellä 11.-18.8. . Kirjakahvilan Urbaani Kesäloma on samaan aikaan ja taideslummia voidaan mainostaa samassa yhteydessä.

Ohjelmahaku polkaistaan käyntiin jo nyt alkukesästä, ilmoittautumiset ohjelmanumeroista osoitteeseen kulttuuritoiminta@gmail.com tiedotuskanavia mm.: facebook (vapaa turku -käyttäjä), takku.net, diyturku.net/forum, muusikoiden.net, kirjiksen seinä, kulttuuriolohuone Martti, taideakatemia...

Sääntöjä: ei seksismiä, ei rasismia, ei häiriökäyttäytymistä päihteiden alaisena tai ilman, ei kovia huumeita...

Painotetaan sijaintia, että ihmiset löytävät mestoille, eli siellä Samppalinnanmäellä.

manifestin alustava versio:

"Taideslummi on viikon kestävä mielenosoitus-tapahtuma epäkaupallisten kulttuuritilojen puolesta. Niiden puutteen vuoksi kaupunkilaiset rakentavat jätemateriaalista taiteelleen slummin viikon ajaksi ja toteuttavat ideoitaan spontaanisti ilman fasistisia kynnyksiä ja määritelmiä.

Kyse on myös syrjäytettyjen vastarinnasta. Siitä, että vähäosaiset reagoivat sietämättömään tilanteeseensa ottamalla tilaa haltuun, jota kaupungin omaisuutta hallitseva eliitti ei vapaaehtoisesti halua kaupunkilaisten käyttöön luovuttaa, vuosikausien kapinasta huolimatta.

"Syrjäydytään yhdessä"

Systeemin vanhanaikaisille kaavoille ei tarvitse alistua."

Käytetään sosiaalista mediaa (facebook ja diyturku-foorumi), toteutetaan kollektiivisesti ja joustavasti. :)

SEURAAVA KOKOUS ke 10.7. klo 17 Samppalinnanmäellä.

Jonne

Tuo kokous siis klo 18.

Taideslummiahan kritisoidaan muutamista syistä, nämä ovat ainakin: alueella dokailu, taiteen "laatu", roskaaminen ja kusipaska-ongelma. Ehkä joitain ongelmia liioitellaan huomattavasti, mutta jotain kannattaa myös ottaa opiksi. Tänä vuonna vois tosissaan esim. yrittää hommata bajamajan tai jonkun pätevän ratkaisun kusipaska-ongelmaan, toisaalta bajamaja maksaisi n. 50e/päivä... mistä tällainen raha repäistään, kun muutenkin nollabudjetilla on menty..?

toisaalta kyse on mielenosoituksesta, eivätkä järjestäjät ole vastuullisia palvelemaan taideslummille tulijoita tai muutenkaan ketään tarvitse miellyttää... taideslummi on mitä on, muodostuu osallistujiensa näköiseksi.