ke 13.2. Dynamo: Himeran avajaisfestivaali, mm. Family Underground (dk)

Aloittaja karol, 12:58:15 - 15.02.2013

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Family Underground (DK) // 22:00

Tanskalainen Family Underground on rakentanut kokeellisen dronensa syntetisaattorien, kitaroiden, elektroniikan ja ihmisäänien varaan jo runsaan viidentoista vuoden ajan. Yhtye on kiertänyt laajasti sekä Eurooppaa että Yhdysvaltoja, ja vuonna 2006 se esiintyi mm. Thurston Mooren kuratoimalla ATP-festivaalilla. Viime aikoina yhtye on kääntynyt yhä enemmän laulujen ja rockin suuntaan – ja sen voi kuulla hyvin myös Dynamossa!

Niko Karlsson // 21:30

Niko Karlsson soittaa akustisella kitarallaan hortoiluretkiä ja hartaushetkiä amerikkalaisen fingerpicking-perinteen hengessä. Ja mikä henki se onkaan – John Fahey, Robbie Basho, Jack Rose... Ja Himera-yhdistyksen avajaisissa tämä meininki avautuu tosissaan Nikon myötä.

Pymathon // 21:00

Pymathon luukuttaa rummut-kitara-laulu-perustalta oikukasta ja tempoilevaa musiikkiaan täysin omista lähtökohdistaan, speed- ja trash-metallin sekä vapaan improvisaation törmäyspisteestä käsin. Pumpun paahtaminen kääntää intensiivisyydessään ja energiassaan viisarit väkisin kaakkoon!

Räyskäpari // 20:30

Räyskäpari on Marja Johansson ja Niko-Matti Ahti. He viettävät aikansa sekä perinteisen laulunkirjoittamisen että äänien tutkiskelun parissa, ja punovat näistä aineksista värikästä, elektroakustista sekasotkua: kitaraa, mandoliinia, DIY-elektroniikkaa, ihmisääntä...

Ovet 20:00 // vapaa pääsy

***

HIMERA-yhdistyksestä ja sen avajaisfestivaalista:

Himera on näkymätön kaupunki, missä hanavesi on kultaista ja ilmassa soi aina lystikäs melu.

Tuomme kuuluville musiikkia marginaalista: kokeellista ja kokeilevaa musiikkia, vapaata improvisaatiota, noisea, free-jazzia, omaehtoista pop-ja folkmusiikkia – kaikkea sitä, joka soi jossain gallerioiden, klubien, kellareiden sekä baarien välitiloissa. Himera järjestää keikkoja ja konsertteja ulkomailta saapuville vieraille yhtä lailla kuin paikallisille soittajille.

HIMERA-yhdistyksen avajaisiltana kaikki yhdistyksen viisi perustajajäsentä – Niko-Matti Ahti, Marja Johansson, Niko Karlsson, Topias Tiheäsalo ja Jaakko Tolvi – soittavat myös itse Dynamon lavalla.

(Arkistoinnin vuoksi laitoin tämän jälkikäteen näkyville.)