03.02. Afrikkalaista laatuelokuvaa Logomossa

Aloittaja Emilia, 18:17:43 - 24.01.2013

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

Emilia

Afrikkalaisia elokuvia Logomossa sunnuntaina 27.1. ja 3.2.

Dokumentteihin vapaa sisäänpääsy, muut elokuvat 5 euroa.

Helsinki African Film Festival, Etnia-filmifestivaali ja Varsinais-Suomen elokuvakeskus esittävät Suomessa harvoin nähtyä afrikkalaista elokuvaa kahtena sunnuntaina 27.1. ja 3.2.2013.

Sunnuntaina 27.1. ohjelmassa on kaksi elokuvaa. Ensimmäisenä klo 14:00 esitetään malilainen, useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla palkitun Abderrahmane Sissakon ohjaama Bamako, jota pidetään yhtenä afrikkalaisen elokuvan merkkiteoksena. Se kertoo sotatilaan ajautuneen maan pääkaupungin tavallisten ihmisten värikkäästä elämästä ja heidän järjestämästään valeoikeudenkäynnistä maata kurjistaneita länsimaisia rahoituslaitoksia vastaan. Bamako palkittiin mm. Euroopan neuvoston elokuvapalkinnolla vuonna 2007. Toisena esitetään klo 17:45 Lyes Salemin ohjaama algerialainen komedia Masquerades. Se sijoittuu pienessä kylässä elävästä sisarusparista. Mounir, veli toivoo saavansa arvostusta, ja kertoo siskonsa menevän naimisiin rikkaan liikemiehen kanssa. Näin ei kuitenkaan tapahdu, mutta pitäessään kiinni keksimästään tarinasta, koko perheen elämä muuttuu.

Bamakon edellä esitetään klo 13 palkittu dokumenttielokuva Sunday in Brazzaville/Dimanche à Brazzaville. 16:30 esitetään Turussa opiskelleen Laura Meriläinen-Amaumon dokumentti From Namibia with Love.

Sunnuntaina 3.2. klo 13 esitetään uusintanäytöksenä Masquerades. Toisena näytöksenä klo 15 Éliane de Latourin ohjaama norsunluurannikkolainen L´aprés l´Ocean/Beyond the Ocean. Kaksi luvatonta siirtolaista palaa Euroopasta Norsunluurannikolle. Heidän eurooppalainen unelmansa ei ole toteutunut, edessä on jälleen afrikkalainen arki. Onko se sitten huonompi vai parempi kuin elämä Euroopassa? Tarina on vangitseva ja sen henkilöhahmoihin on helppo samastua.

Elokuvat esitetään Logomon Move -teatterissa, Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku. Liput elokuviin maksavat viisi euroa. Dokumentteihin on vapaa sisäänpääsy. Kaikissa elokuvissa on tekstitys englanniksi.



Näytökset 27.1

13.00 Sunday in Brazzaville

14.00 Bamako

16.30 From Namibia with Love

18.15 Masquerades



Näytökset 3.2

13.00 Masquerades

15.00 Beyond the Ocean/L´après l´ocean


http://www.etnia.fi/
https://www.facebook.com/EtniaForIndigenousPeoples

_
mode-edit
lisäsin päivämääräb otsikkoon -papu