DIYTurku.net

Keskustelu / Diskussion / Discussion => Musiikki => Aiheen aloitti: Misantropia - 05:22:11 - 03.11.2011

Otsikko: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: Misantropia - 05:22:11 - 03.11.2011
Mä avaan pelin kahdella keikalla jotka ovat jääneet mieleen. Eka on sen aikaisen Appelsiinin keikka jossa Doom soitteli. Ihan vaan yleisen fiiliksen ja LOISTAVAN bändin vuoksi. Hyvänä kakkosena tulee likipitäen mikä vaan A-Panimon keikka 90-luvun alussa, sanotaan nyt esimerkin vuoksi vaikka eräs häppeningi ku oli Shitter limited ja Mahot. Olisko ollut Uutuuskin. Jopa paskimmatkin keikat on olleet loistavia johtuen sen aikaisesta järjestäjien asenteesta esim omien juomien suhteen. Omat juomat jätettiin joko eteisessä olevaan lootaan, jollei sit mennyt naisten vessaan juomaan niitä. Puhumattakaan "Sammion salaseurasta"  ;) TVO:sta ja sadiksesta vois kertoa vaikka romaanin verran mut joku muu jatkakoot, kirjoittelen sit lisää kun joudan.

Kiinnostais kyl tietää miksi nykyiset keikkapaikat on niin nihkeitä? Kuppikuntaisuutta, salailua, kyräilyä... Moni tääl on mun ikäinen (?) ja varmasti muistaa ne wanhat hyvät ajat. 90-luvun keikkajärjestäjät nyt on jo eläkkeellä toki, mut...


EDIT: Lisäsin otsikkoon "ja keikkapaikat". -mod.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 11:43:39 - 03.11.2011
Catharsis Sadiksella 1999. Kolmen parhaan joukossa omalla kaikkien aikojen keikkalistallani. Muutenkin Sadis oli maailman paras paikka, vaikka toki Appelsiinikin loistaa muistoissani hiipuvan supernovan lailla. Sadis, ah, paikka jossa pidettiin laittomia keikkoja ihan julkisestikin mainostaen (ja kun virkavalta saapui paikalle, myyntikaljat vain sysättiin piiloon, eikä koskaan ollut mitään ongelmia) ja jota ulkkisbändit automaattisesti pitivät squattina (hyvässä mielessä). Jo ikärajattomuudesta johtuen tunnelma oli ainutlaatuinen. Treenikämpät, taiteilijatilat, järjestöjen kokoukset, elokuvakahvila... Olihan se jo oman aikansa autonominen kulttuurikeskus.

A-Panimo on jäänyt itselleni vähän etäiseksi, vaikka tulihan sielläkin järkättyä keikkoja ja treenattua. En ihan tarkalleen edes muista, milloin aloin käydä siellä. Muutin 1993 Turkuun, olisiko siitä muutaman vuoden sisällä. Eipä nyt hirveästi muistu mitään keikkojakaan mieleen. Uutuuden vika keikka (HCY:n "hardcoregaala"), Good Clean Fun... Taisivat nekin olla jo aika myöhäisiä. Mitäs siellä silloin vuosikymmenen puolivälissä oikein olikaan?

TVO:n jutuista ennen Sadiksen aikaa olisi kiva kuulla muisteloita. Tai etenkin kasarin lopulta ja ysärin alkupuolelta.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: karol - 12:35:53 - 05.11.2011
All S-osiksella ehkä 1994. Soittivat mm. "Coolidgen" (bändin edeltäjän Descendentsin legendaarinen biisi). Silloin S-osiksella oli katossa kiinni joku ristikkomainen rakenne, josta porukkaa roikkui.

Refused Appelsiinissa 1994 ja Kårenilla 1995 (tai 1996). Vähän porukkaa mutta hyvät keikat. Jälkimmäistä keikkaa kaveri kommentoi, että basso taisi olla miksattu niin alas siksi, että basisti voi keskittyä näyttävään lavatoimintaan.

Blood For Blood ja Bruisers Panimolla (1998?) oli varmaan monille kovemmille tyypeille tärkeä keikka, mutta mulle se ei paljon antanut. Mieleen jäi lähinnä iso musta mies, joka jyräsi pitissä ja sen reunoilla aika rajusti.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 02:10:22 - 06.11.2011
Minulle puolestaan jäi tuosta viimeksi mainitusta keikasta mieleen se, kun ne kovemmat tyypit käyttivät nimim. Rankkia muurinmurtajana Panimon raskaiden metalliovien avaamiseen. Eikös se ollut juuri tämä keikka?

Oijoi, Refusedia kun olisi tajunnut tulla katsomaan Appelsiiniin! Tai edes jonnekin joskus...
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Hatshoe - 04:52:07 - 06.11.2011
Älytöntä kyllä millaisia keikkoja Turussa on joskus ollut. Refused. Catharsis. Itse olen ollut silloin vielä niin nuori ja naapurikuntalainen. Toivottavasti kuitenkin jatkossakin nähdään jotakin ihmeellistä.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: niilo pielinen - 17:56:01 - 06.11.2011

Black Sabbath Tiniksessa, Tangerine Dream Hasse's pubissa, Extreme Noise Terror Börsissa jäi ainaki mieleen!

Lainaus käyttäjältä: Hatshoe - 04:52:07 - 06.11.2011
Älytöntä kyllä millaisia keikkoja Turussa on joskus ollut. Refused. Catharsis. Itse olen ollut silloin vielä niin nuori ja naapurikuntalainen. Toivottavasti kuitenkin jatkossakin nähdään jotakin ihmeellistä.

Aivan, tääl on nähny nii paljon mahtavia keikkoja.
Ei ne iha legendaarisia oo (aika relatiivinen konsepti :) ) mut muutamia on kyllä jääny mieleen (keskityn punkkiin, muut genret ois ''muutamia'' myös)
Ekaks varmaa Svart Snö Appelsiinissa, toinen päivä suomessa, eka ilta turussa, eka kokemus suomalaisesta meiningistä, olin sinä iltana maailman onnellisin krüsti :)
Sit mulle kaikki 90luvun crustibändit oli ''legendaarisia'' ja oli nii mahtava nähä niit kaikki, perus Selfish, Amen, Uutuus, FM, Wind of Pain, etc (jos en muista väärin suurin osa näin Teviksessa)
Muuten nii paljon hyviä keikkoja Teviksessa, iha vain näin tulee mieleen vaik Homomilitia, Battle of Disarm, Pack, Distress, Disfear, Rattus, TK...Tragedy ja FAR? En oo edes varmaa enää mitä näin missä!
Sadiksesta en muista paljon, oli kyllä mahtava paikka mut hämärästi muistan ne keikat, Oi Polloi ainaki, ja oliks siel Concrete Sox? (vi*un vanhuus ja Alzheimer!!!)
Panimo missasin, kai siel oon ollu ja nähny keikkoja mut en muista mitään.
Tevis taitaa olla se paikka mis näin suurin osaa mun turun(punk)keikat, ja kyllä niit on ollu ihme määrä 15vuodessa.
Tää on hyvä tilaisuus kiittää kaikki tyypit jotka on järjestäny keikkoja Teviksessa ja muualla.
Muutama vuotta sitten oli mitä kutsun ''hessu-era'', Teviksessa jatkuvasti mahtavia crust/neocrust keikkoja, tulee mieleen Ekkaia, Cop on Fire, Antimaster, Discapacitados, Leadershit, Shades of Grey etc, voi et oli hieno aika :)

Mulle ''legendaarisin'' on kuitenkin MOB47 TKU-HC-Festissa, voi kiitos järjestäjille, siis MOB47!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja kyllä vielä nähää hyviä bändejä, ehkä vaa vähä harvemmin, hyvä et ihmiset jaksaa vielä mennä kattomaa ku hyvät tyypit (kiitos taas) jaksaa järjestää niit keikkoja.

Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 20:03:43 - 06.11.2011
Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 17:56:01 - 06.11.2011 Homomilitia
Ei soittanut Turussa. Lahden Kasisalille piti mennä katsomaan.

LainaaEkkaia, Cop on Fire, Antimaster, Discapacitados, Leadershit, Shades of Grey etc
Tämä listaushan kuulostaa (Discapasitadosia ja ehkä Antimasteriakin lukuunottamatta) vahvasti tsi/tku (http://www.myspace.com/teeseitse)-ajalta!
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: mirosol - 20:32:45 - 06.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 20:03:43 - 06.11.2011
Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 17:56:01 - 06.11.2011 Homomilitia
Ei soittanut Turussa. Lahden Kasisalille piti mennä katsomaan.

Soittipas! Olisko ollu 95 tai 96 tai jotain. Olin nimittäin ekaa kertaa teviksellä silloin. Tampereelta tultiin junalla ja meitä oli useampi henkilö siinä porukassa. Kimmolta vois varmistaa. Olin nimittäin sen verran päissäni silloin, etten voi ihan varmaksi sanoa oliko se Homomilitia.. Sitä ainakin tulin silloin katsomaan...
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: niilo pielinen - 21:40:10 - 06.11.2011


Mäki luulen et näin Homomilitia Teviksessa, mut mul on nii huono muisti et voin olla vääräs...

Ja ehkä on TSI/TKU-aika mut mä silti kutsun sitä hessu-era :) , pitiki kirjoittaa etten tiedä jos hän järjesti mut mul se on hessu-era.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 23:41:02 - 06.11.2011
Jaa, vai että kävi Homomilitia ihan Turussakin asti! Sen olen kyllä itse missannut. Varmaankin. Tai sitten en. Muisti pätkii. No, en tosiaan muista nähneeni Homomilitiaa muualla kuin Lahdessa, mikä vissiin sitten tapahtui bändin seuraavalla Suomen-reissulla. Se oli kyllä kova keikka se! Taisipa peräti olla viimeinen, jolla moshasin... Tärkeä rajapyykki aikuistumisen tiellä, sillä moshaus voi aiheuttaa aivovamman (http://yle.fi/uutiset/viihde/2008/12/moshaus_voi_aiheuttaa_aivovamman_438367.html).
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kylmä sotilas - 19:08:50 - 07.11.2011
Joo oli Homomilitia kyllä Teviksellä. Agnes kävi laulamassa Selfish:issä Partisansin Police storyn. Perkeles olikohan Battle of Disarm peräti samalla keikalla? Ainakin samassa flyerissa heh. Rock and roll crazy nights ! Siinä oli kolme ulkomaalaista bändiä vissiin kuukauden sisään Turussa. Mikähän se kolmas oli? Detestation? Post Regiment? 
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Turbourpo - 19:37:12 - 07.11.2011
Lainaus käyttäjältä: karel - 12:35:53 - 05.11.2011
All S-osiksella ehkä 1994. Soittivat mm. Coolidgen (bändin edeltäjän Descendentsin legendaarinen biisi). Silloin S-osiksella oli katossa kiinni joku ristikkomainen rakenne, josta porukkaa roikkui.

Muistaakseni keikka keskeytettiin hetkeksi juuri tuon roikkumisen takia ja bändikin nautti menosta
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: mkkkrl - 20:10:08 - 07.11.2011
Anti Cimex Panimolla joskus 90 alussa

Hard-Ons Stagella joskus 90 alussa

Candlemass konserttitalolla ´89

ja pitää kyllä sanoa vielä että RB viimeinen keikka TVO:lla

ei pysty millään muistamaan vuosia noihin Anti Cimexiin ja Hard-Onsiin.. sori.. ehkä joku muu muistaa?? Noi keikat on sellaiset jotka on itelle jääneet lähtemättömästi mieleen.. Toki paljon muitakin on, mut noi nyt ainakin..

Ai niin ja Meteors Iskerissä ´90
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: niilo pielinen - 09:29:47 - 08.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kylmä sotilas - 19:08:50 - 07.11.2011
Joo oli Homomilitia kyllä Teviksellä. Agnes kävi laulamassa Selfish:issä Partisansin Police storyn. Perkeles olikohan Battle of Disarm peräti samalla keikalla? Ainakin samassa flyerissa heh. Rock and roll crazy nights ! Siinä oli kolme ulkomaalaista bändiä vissiin kuukauden sisään Turussa. Mikähän se kolmas oli? Detestation? Post Regiment?

Voi Detestationkin on nähny joskus! Olin jo unohtanu kokonaa.
Jos vaa joskus avais 'flyeri-ja-muut-punkshitit-laatikko' vois olla vähä ihmeessä ku näkis kaikki mikä on nähny livenä ja päässy unohtamaan...
Vähä pelottaa tää idea et 10 vuoden pääst jos on elos, voi olla epävarmaa siitä et näinkö E.N.T tai Mob47?!?
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kylmä sotilas - 10:57:42 - 08.11.2011
- Tragedy/Catharsis/Endstand/Selfish tvo väkeä oli kuin pipoa ja lisääkin olisi tullut
- From Ashes Rise (täällä oli about kymmenen maksanutta)
- Rajoitus/Uutuus panimo
- Varukers/English Dogs appelsiini
- Chaos UK appelsiini


mitäs kaikkia ulkkareita Sadiksella sitten kävikään? Mulle tulee mieleen Catharsis , Detestation (tai ainakin joku Portland bändi) eikö Post Regiment soittanut myös Sadiksella? Dementia vaivaa täälläkin.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 11:49:05 - 08.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kylmä sotilas - 10:57:42 - 08.11.2011 - Tragedy/Catharsis/Endstand/Selfish tvo väkeä oli kuin pipoa ja lisääkin olisi tullut
... ja samaan aikaan seinän takana S-Osiksella ekan Friends of Hell -kiertueen (Reverend Bizarre, Spiritus Mortis, Minotauri) aloitus, jossa sielläkin oli jotain 130 maksanutta! Hurja ilta. Itse näin TVO:n puolelta vain Catharsiksen keikan lopun, mutta se ei ikävä kyllä tehnyt yhtään samanalaista vaikutusta kuin Sadiksella pari vuotta aiemmin. Huonoista soundeista johtuva intensiteetin puute tms.

Lainaa- From Ashes Rise (täällä oli about kymmenen maksanutta)
Olikos tämä Old Schoolissa? Kun nimim. Rankki meni lavalle räppäämään ja bändi otti nokkiinsa siinä määrin, ettei meinannut enää soittaa ensinkään? Vai oliko se edes From Ashes Rise? Herran jestas sentään...

Lainaamitäs kaikkia ulkkareita Sadiksella sitten kävikään? Mulle tulee mieleen Catharsis , Detestation (tai ainakin joku Portland bändi) eikö Post Regiment soittanut myös Sadiksella?
Detestation soitti Teviksellä, Post Regiment tosiaan Sadiksella. Toisessa Vaihtoehdossa aikoinaan julkaistussa Sadis-historiikissa mm. lista tilassa esiintyneistä bändeistä: sivu 1 (http://tresquat.net/mediagallery/mediaobjects/orig/7/7_sadis1x.jpg), sivu 2 (http://tresquat.net/mediagallery/mediaobjects/orig/c/c_sadis2x.jpg). Listalta on tosin jäänyt uupumaan ainakin Stratford Mercenaries.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kylmä sotilas - 12:54:52 - 08.11.2011
Ei kyllä FAR oli Teviksellä, taisi olla Maanantai ja bändi sai pari kymppiä + hernekeittoa aamupalaksi  :(

Toi freestyle episodi oli old schoolissa mutta bändi oli Artumus Pyle.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Kukko - 13:28:51 - 08.11.2011
Artimus Pyleä piti tosiaan maanitella porukalla lavalle takas freestyle-rankin jälkeen, vitun kova keikka oli kyl noin muuten.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: niilo pielinen - 13:40:51 - 08.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Kukko - 13:28:51 - 08.11.2011
Artimus Pyleä piti tosiaan maanitella porukalla lavalle takas freestyle-rankin jälkeen, vitun kova keikka oli kyl noin muuten.

Hämärästi muistan myös tätä. Old Schoolissa myös nähny jonkun verran keikkoja, joist en muista about mitään.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: mirosol - 13:45:24 - 08.11.2011
Mä muistan sieltä tasan sen R.A.M.B.O. -keikan ja sitten jonkun ihan alkuaikojen The Heartburns-vedon, jossa tapahtui kanssa kaikenlaista...
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Misantropia - 14:20:41 - 09.11.2011
No olihan Old Schoolissa vaikka mitä keikkoja, mut ei se tee niistä mitenkään legendaarisia... Sen sijaan muut tapahtumat tekee  :P
Pitääkin tutkia onkos Olotilan keikan tallenne vielä saatavilla. Leksihän sen silloin kuvas ja tais vcd:lle laittaa. Eikös sillä keikalla ollut jotain hässäkkääkin? Se yks nisti nyt ainakin mut se nyt oli lähinnä huvittava, korkeintaan myötähäpeää tunsi.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Dead sun rising - 15:50:40 - 09.11.2011
Lainaus käyttäjältä: mkkkrl - 20:10:08 - 07.11.2011
ei pysty millään muistamaan vuosia noihin Anti Cimexiin ja Hard-Onsiin.. sori.. ehkä joku muu muistaa?? Noi keikat on sellaiset jotka on itelle jääneet lähtemättömästi mieleen.. Toki paljon muitakin on, mut noi nyt ainakin..

Hard-Ons ei niin oma juttu, mutta Anti-Cimex oli A-Panimolla tammikuussa 1992. Lämppärinä Metuja, ei kai muita. Hatarat muistot. Oikeastaan kaikki A-Panimon keikat olivat jollain tavalla legendaarisia, RIP! Itselleni tuota kovempi keikka oli kuitenkin helposti heti seuraavana vuonna Lama (toukokuussa 1993), ihan törkeän kova!!!

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 11:49:05 - 08.11.2011
Kun nimim. Rankki meni lavalle räppäämään ja bändi otti nokkiinsa siinä määrin, ettei meinannut enää soittaa ensinkään? Vai oliko se edes From Ashes Rise? Herran jestas sentään...

Tapahtunutta Zeni Gevan (Jap) keikalla Appelsiinissa vuonna 1995, mainittu henkilö ei tosin päässyt lavalle asti, mutta onnistui "ns. kohtuu kuosissa" (oikeasti päivä taisi vielä olla sunnuntai...) olemaan lavan edessä siihen malliin, että tyrkkäsi mm. kerran vahingossa melkein mikkitelineellä kitaristilaulaja K.K. Nullin hampaat kurkkuun. Aikansa tapahtumia seurannut ISOkokoinen katsojien edustaja (ei siis edes poke) kantaa muinamiehinä hänet Appelsiinista ulos terveisinä, että takaisin ei ole tulematta. Ehkä harmitti... keikka oli kova ja varsinkin KOVAääninen, korvat soi jonkun päivän sen jälkeen.

Tsekkailin Sadiksen keikkalistaa ja melkein olisin voinut vannoa nähneeni Outlastin siellä, mutta ehkä sekoitan Turmoiliin (oli sekin hyvä) ja Outlast soittikin mitä luultavimmin Kårenilla. Tiukasta keikasta löytyy vielä muistona Outlast: Friendship -Cd (1995), joten ehkäpä keikkakin oli 1995 (tai vuosi-pari myöhemmin?), Sadishan aukesi vasta 1996. Lienenkö levyä ja bändiä sen koommin edes kuunnellut, tuskin 2000-luvulla ainakaan eikä varmaan ole tarviskaan.



Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: mögälix - 16:55:15 - 09.11.2011
Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 13:40:51 - 08.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Kukko - 13:28:51 - 08.11.2011
Artimus Pyleä piti tosiaan maanitella porukalla lavalle takas freestyle-rankin jälkeen, vitun kova keikka oli kyl noin muuten.

Hämärästi muistan myös tätä. Old Schoolissa myös nähny jonkun verran keikkoja, joist en muista about mitään.

Dissect oli tuol lämppärinä.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 19:12:05 - 09.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Dead sun rising - 15:50:40 - 09.11.2011 Zeni Gevan (Jap) keikalla Appelsiinissa vuonna 1995

Keikalla olin, tapahtumaa en muista (saatoin olla juovuksissa). Vissiin kyllä ihan hyvä keikka, muttei sitten ilmeisesti ainakaan itselleni mitenkään legendaarinen.

Jatketaanpa listailua:
12.12.1993 Nuorisokeskus Palatsi: Xysma (vaikka olihan siellä myös Entombed)
20.05.2005 TVO: Count Raven
20.01.2006 Klubi: Warning
09.04.2010 TVO:n lopunajan festarit: Circle

Ja jos joku muistaisi edes vuoden:
??.??.199? DBTL, Vanha Suurtori: Pekka Pohjola

Keikalta on pätkä Pekka Pohjolasta kertovassa, vuonna 1996 julkaistussa Kiltti anarkisti -dokkarissa (vilahdanpa kuvamateriaalissa itsekin, heh). Se oli sitä aikaa, kun DBTL oli vielä hieno ja oikea kaupunkifestari: ilmaiskeikkoja piisasi, ja pienissä baareissa oli paljon keikkoja - ja ne olivat halpoja. Muutenkin tuollaiset Turussa nykyään kovin harvinaiset ilmaistapahtumat, kuten aikoinaan DBTL:n ulkotilaisuudet ja Puolalanpuiston kesäkonsertit, ovat omalla tavallaan aika legendaarisia. Esim. Puolalanpuistossa tuli usein nähtyä oikeasti hyviäkin bändejä, mutta ennen kaikkea koko päivän kestävissä kesätapahtumissa oli kiva hengailla ja nähdä tuttuja. Suunnilleen kaikkihan niissä kuitenkin kävivät.

Niin ja monellakin tapaa legendaarinen oli tietty myös TVO:n jäähyväiset Rehtorinpellonkadulle 22.5.2010 (tai itse asiassa koko jäähyväisviikonloppu).
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Dead sun rising - 20:07:00 - 09.11.2011
Kirjoitin väärin, Zeni Geva oli 1994 loppukesästä. Mutta kuukausi tuosta vasta legendakeikka Panimolla oli; Amen, Uutuus ja Valtiokontrolli! (Ja Circle Appelsiinissa)
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Dead sun rising - 22:08:46 - 09.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 19:12:05 - 09.11.2011

12.12.1993 Nuorisokeskus Palatsi: Xysma (vaikka olihan siellä myös Entombed)

Xysma soitteli Turussa noihin aikoihin tosissaan kyllästymiseen asti, joten ihan legendaariseksi heidän keikkaansa en osaisi sanoa. Entombed sentään soitti tuolla viimeisen kuunneltavan levynsä aikakaudella, joten silleen toki ihan legenda keikka.

Lainaus käyttäjältä: Dead sun rising - 15:50:40 - 09.11.2011
Outlast soittikin mitä luultavimmin Kårenilla. Tiukasta keikasta löytyy vielä muistona Outlast: Friendship -Cd (1995), joten ehkäpä keikkakin oli 1995 (tai vuosi-pari myöhemmin?), Sadishan aukesi vasta 1996. Lienenkö levyä ja bändiä sen koommin edes kuunnellut, tuskin 2000-luvulla ainakaan eikä varmaan ole tarviskaan.

Pitipä kuitenkin tuo Outlast-mCd (Swe siis, jos joku ei tiennyt) levy kaivaa esille, 10 biisiä ja 20 minsaa eli nopeaa hardcore-menoa. Ei nyt sellaista kamaa silti mitä nykyään muuten itse jaksaisin hirveästi kuunnella. Anyway, taisi olla sittenkin alkuvuodesta 1998 Kårenilla ja lämppärinä maanmiehensä Misconduct. Kai tuolla circlepit taisi liikahtaa...

Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 03:12:46 - 10.11.2011
13.06.1996 DBTL, Kåren: Mana Mana (no, ehkä Mömmön kanssa soitetut keikat olivat legendaarisempia...)

Lainaus käyttäjältä: Dead sun rising - 22:08:46 - 09.11.2011 Xysma soitteli Turussa noihin aikoihin tosissaan kyllästymiseen asti, joten ihan legendaariseksi heidän keikkaansa en osaisi sanoa.

Niin no, itse olin kyseisenä vuonna vielä alaikäinen, joten kyllästymisvaaraa ei ollut! Appelsiiniin kiivettiin ikkunan kautta (mutten muista Xysmaa siellä nähneeni), Tevikselle en vielä ollut vasta Turkuun muuttaneena löytänyt. Mutta onhan sekin kai totta, että legendaarisuuteen tarvitaan vähän enemmän kuin vain yksi fiiliksissä ollut tyyppi. Tosin muistan Palatsin keikan puhuttaneen porukkaa vielä pitkään, yleisöä kun ei pahemmin ollut paikalla, mikä sitten ilmeisesti joitakuita kummastutti. Xysman kyllästymiseen asti soittaminen selittänee ainakin osittain.

Hetkinen muuten, milloinkas Appelsiini perustettiinkaan?

Ja eikö Päiväkodissa muka ollut mitään legendaarisia keikkoja? City-Soundi? Säätämö?
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 03:21:48 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Misantropia - 05:22:11 - 03.11.2011 Kiinnostais kyl tietää miksi nykyiset keikkapaikat on niin nihkeitä? Kuppikuntaisuutta, salailua, kyräilyä...

Mihinkäs tämä muuten viittaa? Mitkä keikkapaikat? Eihän nykyään edes oikein ole muita paikkoja kuin sellaisia, joissa ei julkisia keikkoja voi järjestää, mikä voinee selittää ainakin "salailua". "Kuppikuntaisuutta" ja "kyräilyä" en ole pannut merkille missään, tai sitten olen vain käynyt väärillä keikoilla. TVO:n Rehtorinpellonkadun aikoina kyllä tuli käytyä ihan kaikenlaisilla.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: mirosol - 08:28:30 - 10.11.2011
Päiväkodissa oli vaikka mitä. Päälimmäisenä elämyksenä tulee mieleen se Bellrays 06 tai joskus. Toinen huomionarvoinen on Kakka-Hätä 77:n ekan ep:n julkkarikeikka. Mun murse (eli man-purse) oli veriroiskeilla sen keikan jäljiltä. Siis ihan peruskamaa - tuoppeja joku 10 rikki siihen lavan edustalle ja sitten siellä jorataan like no tomorrow, välittämättä mitään niistä lasinsiruista.

Sitä paikkaa on kyllä ikävä.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Turbourpo - 09:55:11 - 10.11.2011
Joo BellRays heitti hienon keikan! Kaskenmäen päällä sijainnut Päiväkoti oli hauskasti sisustettu ja hieno paikka muutenkin.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Kukko - 10:06:05 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: mirosol - 13:45:24 - 08.11.2011
Mä muistan sieltä tasan sen R.A.M.B.O. -keikan ja sitten jonkun ihan alkuaikojen The Heartburns-vedon, jossa tapahtui kanssa kaikenlaista...

Noina aikoina ei tainnu sellasta Heartburns-vetoa ollakaan missä ei ois tapahtunu "kaikenlaista". Yhen tevis-keikan soitin enimmäkseen istualtani (lattialta), koska tultiin paikalle suoraan jostain kotiviinibileistä tms.

Legendaarisesta en tiedä, mut Observers veti Päiväkodissa ihan vitun hyvän keikan, ja tuli toi Bellrayskin nähtyä.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: mirosol - 10:29:09 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Kukko - 10:06:05 - 10.11.2011
Legendaarisesta en tiedä, mut Observers veti Päiväkodissa ihan vitun hyvän keikan, ja tuli toi Bellrayskin nähtyä.

Eikös tolla samalla keikalla ollut se Imperial Leather? Oli ainakin muistaakseni aika kova keikka...
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Dead sun rising - 11:06:24 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 03:12:46 - 10.11.2011
13.06.1996 DBTL, Kåren: Mana Mana (no, ehkä Mömmön kanssa soitetut keikat olivat legendaarisempia...)

Eikä tuo ollut edes eka post-Mömmö keikka Turussa, joka oli vuonna 1993 TVO:lla.

Sitä en siis sano, etteikö Entombed+Xysma ollut legendaarinen vaan että ei minusta Xysman takia. Ja jos Palatsin legendaarisista keikoista jotain pitäisi sanoa, niin Archgoat! Vaikka vuotta en jaksa tähän muistaa. Viimeistään silloin ehkä kävi selville, että 9-tuuman naularannekkeilla ei ole kätevää soittaa kitaraa...

Mulla on hämärä muistikuva, että Xysman olisin nähnyt aikanaan soittavan Imamin Keinutuolissakin? Tuota en tosin vanno, mutta melko ehkä.

Lainaa
Ja eikö Päiväkodissa muka ollut mitään legendaarisia keikkoja? City-Soundi? Säätämö?

Äläpäs unohda vieläkin legendaarisempia keikkapaikkoja kuten Seminaari, Krakowa ja Blue Note.
City-Soundin posteriliisteröinnit kaupungille oli legendaarisia... Oisko Rytke soittanut siellä 90-luvun puolivälissä, mutta soittikohan ne aina ajankohtaista Väyrynen-biisiä, kuka muistaa sen, haha? (en edes tiedä olinko katsomassa, varmasti en selvinpäin ainakaan)

Mutta laitetaan yksi itsestäänselvyys (jo mainitun Laman lisäksi) tähän loppuun: Nirvana vuonna 1992! Bongasin Toisesta Vaihtoehdosta, että bändin piti tulla Tavastialle loppuvuodesta 1991 ja meikä oli, että "YES!". Mutta menevätkin perumaan, höh... Ja sitten tulevatkin Turkuun Ruissaloon soittamaan reilun puolen vuoden päästä ja "YES!" uudelleen. Onhan se myönnettävä, että olen pikkaisen ylpeä nähdessäni bändin aivan eturivista (vaikka järkkärit vettä päälle suihkuttivatkin). Bändista tulikin sitten kohtuullisen iso legenda.

Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 12:26:44 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Dead sun rising - 11:06:24 - 10.11.2011 Eikä tuo ollut edes eka post-Mömmö keikka Turussa, joka oli vuonna 1993 TVO:lla.
No niinpä tietenkin... Hyvä, TVO!

LainaaMulla on hämärä muistikuva, että Xysman olisin nähnyt aikanaan soittavan Imamin Keinutuolissakin?
Spectre Quartet ainakin soitti vikalla keikalla. No joo, Imamista en tiedä mitään, kun en siellä jostain syystä pahemmin pyörinyt. En ysärin puolivälissä enää juopotellut, ja olisiko sitten ollut niin, että Imami vaikutti enemmän juottoravintolalta kuin esim. Appelsiini tai Tevis, joissa kai kuitenkin oli enemmän keikkoja? Mutta onhan se kuitenkin Turun legendaarisimpia paikkoja sekin.

Dokkari Imamin viimeisistä päivistä:

1/5: [noembed]http://www.youtube.com/watch?v=sCELbhz4kTo[/noembed]
2/5: [noembed]http://www.youtube.com/watch?v=Jpt626L2JJk[/noembed]
3/5: [noembed]http://www.youtube.com/watch?v=8x9bXBQm3s4[/noembed]
4/5: [noembed]http://www.youtube.com/watch?v=74-SLpa_TMI[/noembed]
5/5: [noembed]http://www.youtube.com/watch?v=z8JxjdOJ1gY[/noembed]

Ja täällä artikkelia turkulaisten tilojen menettämisestä vuosituhannen vaihteessa (Dynamokin oli tuolloin vasaran alla):
http://www.unikankare.net/kirjoitukset/popagranda/jn_popagranda_suuri_kysymys_010699.html (http://www.unikankare.net/kirjoitukset/popagranda/jn_popagranda_suuri_kysymys_010699.html)

Hei, mikäs ja missä tuo kirjoituksessa mainittu Ständi taas olikaan? Enpä muuten tiennytkään, että "ensimmäiset Down By The Laiturit säädettiin Hasse's Pubin, Tinatuopin ja TVO:n kultaisesta kolmiosta". Sitäkään en tiennyt, että DBTL:stä on tehty myös tietokonepeli (http://fi.wikipedia.org/wiki/DBTL_(peli)) (pelin kuvaus kertoo aika hyvin festivaalin myöhemmästä eli nykyisestä luonteesta).

LainaaÄläpäs unohda vieläkin legendaarisempia keikkapaikkoja kuten Seminaari, Krakowa ja Blue Note.
Seminaari ei kuulosta tutulta. Millainen paikka ja missä se oli? Oliko Blue Note siinä City-Soundin paikkeilla? Jotain hyvää tuli sielläkin vissiin nähtyä. Krakowassa en hirveästi ehtinyt käydä, ennen kuin se suljettiin. Sehän oli yliopiston kulmilla nykyisen Assarin ullakon tiloissa. Legendaarisena on mieleeni jäänyt eräs keikka, jonka pääesiintyjää en enää muista (tai siis sitä, jonka takia sinne mentiin). Bändiä kuitenkin lämppäsi tuore Rock-SM-voittaja Pekka ja Susi, laulusolistinaan silloin vielä tuntematon Anssi Kela. No ihan hirveetä kuraahan se oli, ja hopeisessa asussa esiintynyt basisti herätti myötähäpeän tunteita ottaessaan joka biisin jälkeen askelen lavan reunalle ja huutaen nyrkki pystyssä: "Pekkaa jaa SU-sii!" Istuttiin pöydässä ihan lavan edustalla, ja minua toisaalta harmitti myös pöytäseurueeni äänekäs ja kärkäs kommentointi bändin avuista tai siis avuttomuudesta. Olisihan sitä voinut antaa toisten soittaa rauhassa, vaikkei itse meiningistä niin perustanutkaan. Aika säälittävästä porukasta kuitenkin kyse. Mutta mikäs bändi siellä nyt sitten varsinaisesti soitti, muistaako kukaan olleensa paikalla? Eipä tuollakaan tainnut pahemmin yleisöä kyllä olla.

Hei hetkinen, Pekka ja Susihan voitti Rock-SM:n vuonna 1993. Olen siis sittenkin roikkunut jo silloin vaikka missä kuppiloissa! EDIT: Höh, Anssi Kelan sivuston mukaan keikka olikin 24.11.1994.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Dead sun rising - 13:57:01 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 12:26:44 - 10.11.2011

Hei, mikäs ja missä tuo kirjoituksessa mainittu Ständi taas olikaan? Enpä muuten tiennytkään, että "ensimmäiset Down By The Laiturit säädettiin Hasse's Pubin, Tinatuopin ja TVO:n kultaisesta kolmiosta".

Sikäli etten ihan väärin muista, Ständi oli se puutalo Hämeenkadulla yhdellä sisäpihalla. Sinänsä ei kyllä vaikea uskoa, että keskikaljaa on juurikin noissa "kolmion" kuppiloissa kitattu DBTL:n alkutaipaileilla... Btw, mm. Solistiyhtye Suomi ja Hungry Tribal Marching Band esiintyivät ekassa Down by the Laiturissa, en ollut katsomassa, nykyään voisin mennäkin.

Q:
Lainaa
Seminaari ei kuulosta tutulta. Millainen paikka ja missä se oli?
A:
LainaaSehän oli yliopiston kulmilla nykyisen Assarin ullakon tiloissa.

LainaaOliko Blue Note siinä City-Soundin paikkeilla?
Jep, siis sen viimeisimmän City-Soundin paikkeilla, ei Humalistonkadulla.



Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: mögälix - 18:44:51 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 03:12:46 - 10.11.2011
13.06.1996 DBTL, Kåren: Mana Mana (no, ehkä Mömmön kanssa soitetut keikat olivat legendaarisempia...)


Hitto mähän olin täällä.

Jonain vuonna tuli DBTL:ssa nähtyä Leila K, Mascara, Nylon Beat samalla keikalla, joku puistokeikka. Hiukan sain kuulla keljuilua, kun tonne menin ja lipusta viel maksoin.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: kylmä sotilas - 21:05:30 - 10.11.2011
Siinä Kirjakahvilan pihalla oli myös joskus dbtl aikaan keikkoja. Muistan ainakin JMKE:n ja Xysman nähneeni samalla keikalla siellä...Muistaako joku mitä muita tuolla oli? Joo ja Imaamissa oon nähnyt Xysman myös.

Tuolla 96 Mana Mana keikalla tais soittaa Disgrace Motörhead setin?
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: salozka - 21:41:33 - 10.11.2011
Hyvä topic! Ainakin tämmöselle semidementikolle, hauska nähdä päivämääriä jostain keikoista, ai silloinko tuokin oli. Paljon hyvää on näköjään tullut missattuakin.

Mut sekalaisessa järjestyksessä joitain sekalaisia muisteloita, jotkut jo mainittujakin:
- Count Raven Teviksellä, silloin uus tuttavuus itelle ja kolahti heti. Reverend Bizarre-keikat sopinee tähän kohtaan kans, myös Sodoma Sunrise -versio viimeisenä Teviksen aukiolopäivänä :) Ja lämmöllä TVO:n tolppaa ja toimintaa muistellen myös, bändejä erityisemmin nimeämättä...
- Vanhan (oikean) DBTL:n aikaiset jatkoklubit oli loistavia, ne missä yhdistettiin TVO ja S-Osis, vaan enhän mä näköjään yhtään muista kuka niis on soittanut. Niin hyviä siis, heh.
- Silloisissa DBTL-jutuissa oli aina teemana et M.A Numminen pitää nähdä, ja aina yhtä vilpittömän sympaattisia ne keikat on olleetkin. Hotelli Marina Palacessa (!) olivat joskus Uusrahvaanomainen Neekerijatsi -meiningillä :)
- Kårenilta muistan kans ton 1996 Mana Manan keikan olleen kova juttu. En asunut vielä Turussakaan. (Mana Manan olen  mitä ilmeisemmin nähnyt joskus 15-vuotiaana teinixinä Nummirockissa Mömmön aikoihin, mut silloin en ikävä kyllä oo tajunnut bändin legendaarisuutta)
- Kårenista tuli mieleen joskus 90-luvulla sellanen Circlen keikka, jota ihmiset seuras keikan lattialla istuen.

Nykyään lisäilen listaan nähdyt bändit, ehkä pitäis lisätä myös päivät ja paikatkin.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 22:03:21 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 12:26:44 - 10.11.2011 hopeisessa asussa esiintynyt basisti herätti myötähäpeän tunteita ottaessaan joka biisin jälkeen askelen lavan reunalle ja huutaen nyrkki pystyssä: "Pekkaa jaa SU-sii!"

Nyt täytyy sen verran vetää sanoja takaisinpäin, että kun asiaa alkaa tarkemmin miettiä, niin tuohan kuulostaa vallan nerokkaalta! En tiedä, miksen osannut silloin aikoinaan arvostaa, vaikka kuitenkin olin suuri absurdismin ystävä (Daniil Harmsista Monty Pythoniin). Ehkä lukioaikaisten ystävieni ymmärtämättömyys sai myös minut kieltämään itseltäni tämän nautinnon. Kaikissa meissä asuu pieni konformisti.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat
Kirjoitti: Hatshoe - 00:26:26 - 11.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 22:03:21 - 10.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 12:26:44 - 10.11.2011 hopeisessa asussa esiintynyt basisti herätti myötähäpeän tunteita ottaessaan joka biisin jälkeen askelen lavan reunalle ja huutaen nyrkki pystyssä: "Pekkaa jaa SU-sii!"

Nyt täytyy sen verran vetää sanoja takaisinpäin, että kun asiaa alkaa tarkemmin miettiä, niin tuohan kuulostaa vallan nerokkaalta! En tiedä, miksen osannut silloin aikoinaan arvostaa, vaikka kuitenkin olin suuri absurdismin ystävä (Daniil Harmsista Monty Pythoniin). Ehkä lukioaikaisten ystävieni ymmärtämättömyys sai myös minut kieltämään itseltäni tämän nautinnon. Kaikissa meissä asuu pieni konformisti.

Hehee! Hieno tarina. Sinusta olsin viimeisenä uskonut tuon konformistin löytyvän, mutta siellähän se, hyvässä tallessa. 
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: Dead sun rising - 12:21:21 - 11.11.2011
Lainaus käyttäjältä: kylmä sotilas - 21:05:30 - 10.11.2011
Siinä Kirjakahvilan pihalla oli myös joskus dbtl aikaan keikkoja. Muistan ainakin JMKE:n ja Xysman nähneeni samalla keikalla siellä...Muistaako joku mitä muita tuolla oli?

En muista muuta kuin JMKE:n olleen niin kova, että pogoilemaan vei tie silloin.

Eräs raju bändi, joka kävi aina silloin tällöin "ysärillä" Turussa, oli Isabel's Pain. Sen keikoilla saattoi tapahtua jotain legendaarista. Niin ja olihan tosiaan kerran Circlen keikallakin Appelsiinissa niitten valomies tms. ilman ns. rihmankiertämää. (Appelsiini taidettiin startata 1993, jos en ihan väärin muista)
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 01:11:57 - 08.05.2012
Turkulaisesta klubitoiminnasta 1990-luvun alussa ja DBTL:n synnystä (alkaa 7:05):

Kaupunkifestivaali-yhdistys KAFE ry / DBTL -katsaus Turku-TV:ssä 1992 (http://www.youtube.com/watch?v=Fh2E5fYz7oo#)
Sama jannu oli A-Panimoakin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Auran_panimo) valtaamassa:

Auran Panimon valtaus keväällä 1984 (http://www.youtube.com/watch?v=YuOU4UbfLtc#ws)
Ja mitä on Panimo (http://www.turku.fi/public/default.aspx?nodeid=9302&contentlan=1&culture=fi-FI) nyt, DBTL (http://www.dbtl.fi/):stä puhumattakaan?

No, "Auran Panimo aloittaa uudelleen konserttitoiminnan. Tarkoituksena on tarjota uusille ja edistyneille turkulaisille nuorisobändeille esiintymismahdollisuuksia, unohtamatta vierailevia tähtiä maakunnista ja muista kaupungeista."
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: papu - 10:17:21 - 08.05.2012
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 01:11:57 - 08.05.2012
No, "Auran Panimo aloittaa uudelleen konserttitoiminnan. Tarkoituksena on tarjota uusille ja edistyneille turkulaisille nuorisobändeille esiintymismahdollisuuksia, unohtamatta vierailevia tähtiä maakunnista ja muista kaupungeista."
Tää oli/on kyl niin paskapuhetta kuin olla ja voi...
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 11:33:25 - 08.05.2012
Kerros tarkemmin. Tuo tosiaan lukee nettisivuilla, mutta muistelisin sen jo jonkin aikaa siellä olleen ilman että mitään keikkasumaa olisin Panimolla pannut merkille.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: papu - 11:58:40 - 08.05.2012
Joo on jo jonkin aikaa noin lukenut tuolla. Käytännössä tuo kai tarkoittaa sitä, että joskus otetaan joku Jare & Villegalle (mikälienuorisosuosikki) keikalle ja joku tuolla treenaavista junnubändeistä lämppäämään. Omaehtoinen keikan järkkäys tai tilanvuokraus on käytännössä kokonaan poissuljettu mahdollisuus.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: Volvo-Pete - 21:13:48 - 19.05.2013
Ja kukaan nykyajan digipunkpenskoista ei oo kuullukkaan Pop-Kellarista? Ennen aikaa Panimo se oli ainoo punk-keikkapaikka, virallisesti nuorisotalo, ja keikat oli niin DIY et nykyiset järkkääjä punastuis ku tietäs. Rattus, Riistetyt, WDM ja Turku/Naantali osasto... Turun Sätkynukke soitti siäl ekan keikkansa '87, Evulaatio + Kumikristus, Anti-Kalu treenas siäl, ite alotin keikkojen järkkäämisen siäl '88. Sisäpihal oli ratsupoliisien entiset tallit, nykyisin oikeustalo ja ulosmittaajat. Panimo vallattiin '86 ja kun se valmistu toiminta siirty sinne ja A-Panimo ry alotti järkkäämiset, myös Down by the Panimo festarit DBTL aikaan. Poppiksen keikat kaikki legendaarisia koska ne oli Turun ensmäisii punk-keikkoja.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 17:38:58 - 11.05.2017
Olisiko muistikuvia Kirjakahvilan ja Brinkkalan pihan keikoista 2000-luvun ekalla vuosikymmenellä ja sitä ennen? Eniten tietty kiinnostaisi 1980-luku ja toki ysärikin. Aiemmin tässä ketjussa mainittiin J.M.K.E. ja Xysma joskus muinoin DBTL:n yhteydessä Brinkkalan pihassa. Se on tuskin ollut Kirjiksen järkkäämä keikka, kun aktiivinen ulkokeikkatoiminta taisi alkaa vasta 2009, kun pihassa toiminut Turun kulttuurikeskus lakkautettiin. Muistan soittaneeni ihan 2000-luvun alussa Mesmerin (pre-Orne (https://www.discogs.com/artist/1308058-Orne), ei se myöhäisempi Mesmer (http://mesmermesmer.blogspot.fi)) kanssa Brinkkalan kesä -tapahtumassa, mutta se oli kai kulttuurikeskuksen järkkäämä. Googlailtuani vähän: Ei kun taisikin olla koko pihan toimijoiden yhteistyössä järkkäämä, vaikkakin kulttuurikeskuksen luotsaama. Vuonna 2000 starttasi, ja silloin juuri vissiin soitettiin sitten Mesmerin kanssa.

En muista, onko 2000-luvun talonvaltauksia (http://www.megafoni.org/kulttuurin-irtolaiset/) kummemmin käsitelty tässä ketjussa, mutta ovathan valtaukset, Taideslummi, Vapaan kulttuurin festivaalit ja Turku Euroopan Alakulttuuripääkaupunki 2011 -hanke aika legendaarisia nekin, vaikkakin vielä aika tuoreessa muistissa. Vapaa kulttuuri Turussa (http://vapaakulttuuri.blogspot.fi) -blogissa lisätietoa, mutta tässä paikat ja vuodet:
- 2001 Taidekapina (http://ah.turku.fi/kultke/2001/1114012x/591342.htm)
- 2006 Kulttuurikeskus Ratapiha (http://megafoni.kulma.net/index.php?art=360)
- 2007 Ratapiha II, Squat Koulukatu (https://takku.net/article.php/20070611102646624), Squat 64 (https://takku.net/article.php/20070906215913808)
- 2007–2011 Taideslummit (http://ylioppilaslehti.fi/2011/08/taideslummi-ei-ikina-valmistu/)
- 2008 Autonominen kulttuurikeskus Jokikatu (http://autonominenkulttuurikeskus.blogspot.fi) (8 kertaa vuonna 2008!)
- 2009 Jokikatu, Squat Rottinki (https://takku.net/article.php/20090606202021223) (3 kertaa), Autonominen kulttuurikeskus Päiväkoti (http://vapaakulttuuri.blogspot.fi/2009/06/autonominen-kulttuurikeskus-paivakoti.html), Squat Lasarus (https://takku.net/article.php/20090730112852558)
- 2010 Satamakatu 27 (http://vapaakulttuuri.blogspot.fi/2010/04/satamakatu-27-autonomian-aallokossa.html), Squat Tommila (http://vapaakulttuuri.blogspot.fi/2010/08/squat-tommila-purjeet-pulleina_14.html)
- 2011 Terassitalo (http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Uutiset/arkisto/Kaupungin_joutomaan_ihanuus_ja_kurjuus.html)

Oliko Hiilipirtillä (https://takku.net/article.php/2010110620292858) keikkoja? Jotain punkkia siellä joskus piti olla, mutta keikka siirrettiin tai peruttiin melun takia.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: karol - 19:56:41 - 11.05.2017
Lainaus käyttäjältä: Volvo-Pete - 21:13:48 - 19.05.2013
Ja kukaan nykyajan digipunkpenskoista ei oo kuullukkaan Pop-Kellarista? Ennen aikaa Panimo se oli ainoo punk-keikkapaikka, virallisesti nuorisotalo, ja keikat oli niin DIY et nykyiset järkkääjä punastuis ku tietäs. Rattus, Riistetyt, WDM ja Turku/Naantali osasto... Turun Sätkynukke soitti siäl ekan keikkansa '87, Evulaatio + Kumikristus, Anti-Kalu treenas siäl, ite alotin keikkojen järkkäämisen siäl '88. Sisäpihal oli ratsupoliisien entiset tallit, nykyisin oikeustalo ja ulosmittaajat. Panimo vallattiin '86 ja kun se valmistu toiminta siirty sinne ja A-Panimo ry alotti järkkäämiset, myös Down by the Panimo festarit DBTL aikaan. Poppiksen keikat kaikki legendaarisia koska ne oli Turun ensmäisii punk-keikkoja.

Mäkään en ollut kuullut Pop-Kellarista paitsi ehkä nimen, vaikka aloin käydä Panimolla vuoden 1989 syksyllä.
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: kuka tahansa - 00:50:42 - 12.05.2017
Pop-Kellarista en ole kuullutkaan, mutta muutinkin Turkuun vasta 1993. Vuoden 1989 syksyllä kuvasin vhs-kameralla Lohjalla Harjulan nuorisotalossa Protected Illusionin, Outragen ja jonkin kolmannen bändin (Oppression?) keikan. Lopuksi yllätysveto silloin jo hajonneelta Mayhemiltä. Siis Lohjan Mayhemiltä. Legendaarista!
Otsikko: Vs: Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat
Kirjoitti: papu - 11:59:27 - 12.05.2017
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 17:38:58 - 11.05.2017
Oliko Hiilipirtillä (https://takku.net/article.php/2010110620292858) keikkoja? Jotain punkkia siellä joskus piti olla, mutta keikka siirrettiin tai peruttiin melun takia.
Jotain noise-keikkaa olin ainaki joskus väijymässä. Tais olla Hårda Tiderin keikka 2010 joka sieltä siirrettiin treenikselle. Syytä en kykene muistamaan.