Mistäs löysitte viimeksi jotain yllättävää herkkua tai keksitkö jonkun sikahyvän reseptin? Ja muitakin vinkkejä vois levitellä, hommat nousuun!
Mä opin tänään, että Länsikeskuksen Kirppis-centeristä saa todella hyviä vegaanisia keksejä useita laatuja. Malmin kebab Puutarhakadun sataman päässä tarjoaa falafelit kohtuuhintaan ja vegaanisella majoneesilla.
Mistä saa vegaanisia munkkeja, paitsi ite tekemällä?
Metsästä löytyy sieniä ja marjoja. (ihan vaan muistutuksena)
En ole vegaani, mutta osaisko joku vinkkailla mistä saa Turun halvimmat gluteenijauhot?
^ Vegekaupasta eli Vegetukun "jakelukioskista" tota saa ainakin reilusti edullisemmin ku esim. Ruohiksesta. Porthaninkatu 6, Tuomiokirkon takana yliopiston nurkalla.
Olisiko kuitenkin Kirjiksestä? En tosin tiedä, saako juuri tällä hetkellä.
Lainaus käyttäjältä: Hatshoe - 15:04:30 - 24.07.2011 Mistä saa vegaanisia munkkeja, paitsi ite tekemällä?
Kosken leipomosta Puutarhakadulta ja Veraisen leipomosta kauppahallissa. Varmista vielä paikanpäällä, mitkä kaikki vegaanisia, jos jotain spesiaalia haluat.
Niin ja Wiklundilta saa Jokioisten leipomon vegaanimunkkeja. Kamalan kalliita tosin. Ja aina loppu.
Miksi turkulainen vegaani ei syö keitettyjä perunoita? -Ne on keitetty kiehuvas veres.
(http://www.vrcf.fi/foorumi/Smileys/webby/facepalm.gif)
(luin tänään töissä Seiskan vitsipalstaa)
haha paras vitsi.
mun mielestä tulee unohtaa keiju leivänpäällisenä (ja muutenkin!) koska se on pahaa ja oon hippi ja siin on kaikkia ällöjä transrasvoja ja muuta rumaa, ni vegaaniset levitteet kannattaa tehä ite pähkinöistä, siemenistä ja yrteistä.
kaikki ihan perukset niinkun itse tehty pesto ja hummus on mahtavia ja niihin löytyy netistä ohjeita pilvin pimein (pestoa ei muuten kannata tehdä tehosekoittimella vaan leikata basilika ja murskata pinjansiemenet käsin! tulee paljon parempaa kun ei oo niin homogeenista.), varsinkin pesto kannattaa tehä ite koska ne vegaaniset maksaa tosi paljon ja se on tosi helppoa, jos kaipaa juustoista makua parmesanjuuston tilalle voi laittaa oluthiivahiutaleita, tuli hyvää.
valkosipulia ei kannata myöskään blendata kun siitä tulee pahaa ja kitkerää, kannattaa leikata ja sekottaa lopuks sekaan.
cashewpähkinätahna mihin tulee cashwepähkinöitä, paprikaa ja mausteita on myös hyvää.
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 18:52:00 - 05.08.2011 Olisiko kuitenkin Kirjiksestä? En tosin tiedä, saako juuri tällä hetkellä.
Saapa hyvinkin. Gluteenijauhoa siis.
^ pitääpi tsekata ku noi vanhat loppuu
Oli pakko kokeilla Kertun sikakallista vegaanipurilaista ja voin kertoa, että se oli perseestä. Just sellasta kasvisruokaa mitä lihansyöjät tekee. Löysää, mautonta ja ravintoarvoiltaan köyhää. Älkää ostako.
Niin ja eihän siinä edes ole pihviä. Jotain rehuja leivän välissä. Ja kympinkö se maksaa? En ole itse syönyt mutta olen kuullut haukkuja niin paljon ettei kyllä kiinnosta edes kokeilla. Tosin eo-foorumilla joku sitä kehuikin. Ei voi käsittää.
Siinä on sellanen ysäri vihree juurespihvi missä ei oo mitään mausteita. Eikä purilaisessa ole minkään valtakunnan majoneesia vaan sen sijaan jotain salsakastiketta, joka ei todellakaan sovi hampurilaiseen.
Olitko Läntisen pitkäkadun Kertussa? Jossain muualla on kuulemma jokin toinen paikka, josta saa paskalla pihvillä. Läntisellä pitkäkadulla ei ainakaan ennen ollut muuta kuin rehuja välissä, mutta jos olit siellä, niin ovat varmaan sitten "skarpanneet".
Tää oli se uus rantakerttu, siinä förin lähellä.
mä löysin tänään lähikaupasta kiireiselle / laiskalle vegaanille sopivan "lisää vesi ja keitä" tuotteen mitä en ole ennen nähnyt, Leuto luomu nimellä kaupattiin erilaisia kasvispatoja, itse ostin luomukvinoa - kasvispadan ihan vaan siltä varalta että joskus laiskottaa tai kiire yllättää ;) Näytti olevan eri vaihtoehtoja riisi-, hirssi? -, tattari pohjaan. En ole viel maistanut, mut kuullostaa linsseineen oikein hyvältä!
Lainaus käyttäjältä: jankke - 17:29:15 - 13.08.2011
mä löysin tänään lähikaupasta kiireiselle / laiskalle vegaanille sopivan "lisää vesi ja keitä" tuotteen mitä en ole ennen nähnyt, Leuto luomu nimellä kaupattiin erilaisia kasvispatoja, itse ostin luomukvinoa - kasvispadan ihan vaan siltä varalta että joskus laiskottaa tai kiire yllättää ;) Näytti olevan eri vaihtoehtoja riisi-, hirssi? -, tattari pohjaan. En ole viel maistanut, mut kuullostaa linsseineen oikein hyvältä!
jaa, muistin väärin, ei hirssiä. suomen luomutukun nimellä googlettaessa saa lisä infoa, kuullostaa kyl hyvältä!
Lainaus käyttäjältä: jankke - 17:29:15 - 13.08.2011 suomen luomutukun nimellä googlettaessa saa lisä infoa, kuullostaa kyl hyvältä!
Tässähän tämä: http://www.suomenluomutukku.fi/kauppa/leuto/ (http://www.suomenluomutukku.fi/kauppa/leuto/)
Itse asiassa noiden luomulimonaadit alkoi kummasti kiinnostaa. Voi kyllä olla, että hinta nousee kohtuuttomaksi epäreilun kaupan rainbow-limonaadien rinnalla. Ja joo. Tiedän. On off-topiccia :D
Lainaus käyttäjältä: mirosol - 19:37:11 - 13.08.2011
Lainaus käyttäjältä: jankke - 17:29:15 - 13.08.2011 suomen luomutukun nimellä googlettaessa saa lisä infoa, kuullostaa kyl hyvältä!
Tässähän tämä: http://www.suomenluomutukku.fi/kauppa/leuto/ (http://www.suomenluomutukku.fi/kauppa/leuto/)
Itse asiassa noiden luomulimonaadit alkoi kummasti kiinnostaa. Voi kyllä olla, että hinta nousee kohtuuttomaksi epäreilun kaupan rainbow-limonaadien rinnalla. Ja joo. Tiedän. On off-topiccia :D
ainahan se on niin et kaikki reilu ja oikeudenmukainen maksaa enemmän ku systeemi syytää tukea kapitalismin rattaisiin ;)
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 18:54:57 - 05.08.2011
Lainaus käyttäjältä: Hatshoe - 15:04:30 - 24.07.2011 Mistä saa vegaanisia munkkeja, paitsi ite tekemällä?
Kosken leipomosta Puutarhakadulta ja Veraisen leipomosta kauppahallissa. Varmista vielä paikanpäällä, mitkä kaikki vegaanisia, jos jotain spesiaalia haluat.
Niin ja Wiklundilta saa Jokioisten leipomon vegaanimunkkeja. Kamalan kalliita tosin. Ja aina loppu.
Kosken leipomon munkit saavat 10 pistettä! Mikään ei ole yhtä hyvää. Possumunkin hinta 1,20.
Cafe Artin mudcake
siinä saattaa olla maidonjäämiä
ja se on kallis 3,80 kai
mutta ihan hyvä torttu jos eksyy kahville ja iskee makeanhimo
Alkopa tekemään mieli munkkeja! Pitää käydä kattelemassa niitä joku päivä kaupungilta kun rahatilanne on parempi. Tein äsken ihan jumalattoman hyvää vegaanista chili con carnea pienillä "modauksilla" (vihaan tota sanaa yli kaiken, mut oli liian suuri kiusaus käyttää).
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 20:13:37 - 11.10.2011
vegaanista chili con carnea
Mä annan vegaanivinkkinä, että ilman lihaa tehty chili con carne onkin chili
sin carne. Sori pikkuseikkoihin tarttuminen :-X
Sama pisti silmään, mutten viittyny sanoa mitään :)
Lainaus käyttäjältä: mirosol - 21:12:27 - 11.10.2011
Sama pisti silmään, mutten viittyny sanoa mitään :)
Astuin siis ansaan ja sain nillittävän paskapään tittelin tällä foorumilla :-\
Lainaus käyttäjältä: papu - 21:08:38 - 11.10.2011
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 20:13:37 - 11.10.2011
vegaanista chili con carnea
Mä annan vegaanivinkkinä, että ilman lihaa tehty chili con carne onkin chili sin carne. Sori pikkuseikkoihin tarttuminen :-X
Pilkunviilaajana voin sanoa, et ei oo pikkuseikka toi :D
Lainaus käyttäjältä: papu - 21:08:38 - 11.10.2011 ilman lihaa tehty chili con carne onkin chili sin carne.
Tai chili con
soya.
Jos joku kaipailee kikhernejauhoa esim. "munakkaaseen", Aninkaistenmäen K-extran takana lymyilevästä Alan Shopista 2,90/kg.
Oletteks tehneet tätä "juustoa" http://ruokablogi.touhu.ws/2010/04/hoylattavaa/ (http://ruokablogi.touhu.ws/2010/04/hoylattavaa/) ? Mä kokeilin ekaa kertaa tänään ja hyvää on liquid smokella!
OT: Miten niitä linkkejä muuten upotettiinkaan silleen hienosti tekstiin?
Lainaus käyttäjältä: jankke - 21:24:05 - 19.12.2011
Oletteks tehneet tätä "juustoa" http://ruokablogi.touhu.ws/2010/04/hoylattavaa/ (http://ruokablogi.touhu.ws/2010/04/hoylattavaa/) ? Mä kokeilin ekaa kertaa tänään ja hyvää on liquid smokella!
OT: Miten niitä linkkejä muuten upotettiinkaan silleen hienosti tekstiin?
On pitännyt kokeilla, mutta... Täytyy joskus tsempata.
Mistä löytää savuaromia? Oon yrittänyt kaikenmaailman maustehyllyiltä ja esansseista löytää mutten oo onnistunut... Tuntuu että ainakin jokatoisessa seitan ohjeessa on "savua" mausteena...
Lainaus käyttäjältä: läskivili - 18:09:30 - 20.12.2011
Mistä löytää savuaromia? Oon yrittänyt kaikenmaailman maustehyllyiltä ja esansseista löytää mutten oo onnistunut... Tuntuu että ainakin jokatoisessa seitan ohjeessa on "savua" mausteena...
Punnitse & Säästä (tai nyt on vaihtanu nimeään?) viistosti Tinistä vastapäätä?
Lainaus käyttäjältä: papu - 18:22:20 - 20.12.2011
Lainaus käyttäjältä: läskivili - 18:09:30 - 20.12.2011
Mistä löytää savuaromia? Oon yrittänyt kaikenmaailman maustehyllyiltä ja esansseista löytää mutten oo onnistunut... Tuntuu että ainakin jokatoisessa seitan ohjeessa on "savua" mausteena...
Punnitse & Säästä (tai nyt on vaihtanu nimeään?) viistosti Tinistä vastapäätä?
Kupittaan sittarista löyty ainakin niiden Poppamiestuotteiden kohdalta. Poppamiehen nettisivuilta myös saa. Törkeen hyvää.
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 17:15:13 - 21.12.2011
Lainaus käyttäjältä: papu - 18:22:20 - 20.12.2011
Lainaus käyttäjältä: läskivili - 18:09:30 - 20.12.2011
Mistä löytää savuaromia? Oon yrittänyt kaikenmaailman maustehyllyiltä ja esansseista löytää mutten oo onnistunut... Tuntuu että ainakin jokatoisessa seitan ohjeessa on "savua" mausteena...
Punnitse & Säästä (tai nyt on vaihtanu nimeään?) viistosti Tinistä vastapäätä?
Kupittaan sittarista löyty ainakin niiden Poppamiestuotteiden kohdalta. Poppamiehen nettisivuilta myös saa. Törkeen hyvää.
Joo läns sittarista ostin itse viimeks, oli siellä ameriikan ihmeiden hyllyssä. "Reese Hickory Liquid Smoke" on perhanan hyvää tosiaan ja voimakkaan makuista, ei kannata isolla kädellä mihinkään lorotella :) Pikku pullo, mut riittoisa. Soijahiutaleiden maustamiseen kans tosi hyvää!
Lainaus käyttäjältä: jankke - 18:24:46 - 21.12.2011
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 17:15:13 - 21.12.2011
Lainaus käyttäjältä: papu - 18:22:20 - 20.12.2011
Lainaus käyttäjältä: läskivili - 18:09:30 - 20.12.2011
Mistä löytää savuaromia? Oon yrittänyt kaikenmaailman maustehyllyiltä ja esansseista löytää mutten oo onnistunut... Tuntuu että ainakin jokatoisessa seitan ohjeessa on "savua" mausteena...
Punnitse & Säästä (tai nyt on vaihtanu nimeään?) viistosti Tinistä vastapäätä?
Kupittaan sittarista löyty ainakin niiden Poppamiestuotteiden kohdalta. Poppamiehen nettisivuilta myös saa. Törkeen hyvää.
Joo läns sittarista ostin itse viimeks, oli siellä ameriikan ihmeiden hyllyssä. "Reese Hickory Liquid Smoke" on perhanan hyvää tosiaan ja voimakkaan makuista, ei kannata isolla kädellä mihinkään lorotella :) Pikku pullo, mut riittoisa. Soijahiutaleiden maustamiseen kans tosi hyvää!
Pitää muuten tehdä lähiaikoina soijahiutalekastiketta pitkästä aikaa. Herkkusieniä, sipulia, mustapippuria ja Alpro Soyan vegaanista ruokakermaa, tajuttoman hyvää.
Nyt on falafelit odottamassa paistamista. Testaan tällasta "add water"-tyyppistä brändiä taas. Viimeks oli liian yrttinen (en muista mistä ostettu). Nyt on hankittu Myllyn Prismasta.
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 19:31:38 - 21.12.2011
Nyt on falafelit odottamassa paistamista. Testaan tällasta "add water"-tyyppistä brändiä taas. Viimeks oli liian yrttinen (en muista mistä ostettu). Nyt on hankittu Myllyn Prismasta.
Mä en ole oikein löytänyt hyvää "lisää vain vesi" - falafelseosta, kaikki ylijeeraisia mun makuun. Sellainen hyvä tuote kyllä helpottais joskus kiireisen eukon ruuanlaittoa! Ne viljapihviseokset on kyl hyviä.
Lainaus käyttäjältä: jankke - 07:15:05 - 22.12.2011
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 19:31:38 - 21.12.2011
Nyt on falafelit odottamassa paistamista. Testaan tällasta "add water"-tyyppistä brändiä taas. Viimeks oli liian yrttinen (en muista mistä ostettu). Nyt on hankittu Myllyn Prismasta.
Mä en ole oikein löytänyt hyvää "lisää vain vesi" - falafelseosta, kaikki ylijeeraisia mun makuun. Sellainen hyvä tuote kyllä helpottais joskus kiireisen eukon ruuanlaittoa! Ne viljapihviseokset on kyl hyviä.
Ostin niit usein alepubin vieres oleva arabian kaupast, siel oli mm eri, libanon tyylist tykkäsin. Mut en oo menny pitkää aikaa sinne, onko se edes vielä olemassa?
Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 10:21:25 - 22.12.2011
Lainaus käyttäjältä: jankke - 07:15:05 - 22.12.2011
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 19:31:38 - 21.12.2011
Nyt on falafelit odottamassa paistamista. Testaan tällasta "add water"-tyyppistä brändiä taas. Viimeks oli liian yrttinen (en muista mistä ostettu). Nyt on hankittu Myllyn Prismasta.
Mä en ole oikein löytänyt hyvää "lisää vain vesi" - falafelseosta, kaikki ylijeeraisia mun makuun. Sellainen hyvä tuote kyllä helpottais joskus kiireisen eukon ruuanlaittoa! Ne viljapihviseokset on kyl hyviä.
Ostin niit usein alepubin vieres oleva arabian kaupast, siel oli mm eri, libanon tyylist tykkäsin. Mut en oo menny pitkää aikaa sinne, onko se edes vielä olemassa?
On se!
Salosen kinuskimunkit on vegaanisia. Salosella oli jotain muitakin vegaanisia munkkeja mutten muista mitä...
Uusin ruokaihastus itelläni on hefu. Sairaan hyvää, terveellistä ja pitää nälän pitkään poissa! Harmi vaan, ettei sitä saa vielä Suomesta valmiina eli joutuu tekemään itse. Ei kyllä oo kauheen iso vaiva. Hampunsiemenet murskaks veden kanssa tehosekottimessa tai vastaavassa, siivilöidään maito harsokankaan läpi, kuumennetaan maitoa varovasti hellalla tai mikrossa kunnes hefumassa erottuu, hefumassa siivilään ja paino päälle. Annetaan valua vähintään muutama tunti, kuutioidaan ja pannulle mausteiden kanssa. Herrrkkua!
Jeh, kiitti savu vinkeistä, sain ostettua poppamiehen savua, edellispäivänä tein "savustettuja" soijasuikaleta ja pastaa, eilen "savustettua" lampaankääpää ja riisiä ja nyt on työn alla kevyesti savustetut soijarouhe pasteijat, perheellä tulee pian savua korvista, luulen... :)
Lainaus käyttäjältä: miska - 17:17:04 - 26.12.2011 Salosen kinuskimunkit on vegaanisia. Salosella oli jotain muitakin vegaanisia munkkeja mutten muista mitä...
Wienermunkki (http://www.leipomosalonen.fi/index.php?p=Tuotetiedot&groupid=70&id=314), muita ei uusimman Vegaian listauksessa mainittu (siis kinuskimunkin (http://www.leipomosalonen.fi/index.php?p=Tuotetiedot&groupid=70&id=317) ohella, joka onkin kyllä aikamoinen!).
Kiinnostais muuten tehdä leivänpäälliseksi seitania, mutta jostain kumman syystä en ole ikinä valmistanut sitä. Onko jollain suositella hyvää seitanohjetta?
Mun lemppari on tällainen (perusohje koottu netissä pyörivistä respteistä ja mausteet oman maun mukaan):
Jankken seitankinkku
4dl gluteenijauhoja
1dl gramjauhoja
1dl soijajauhoja (tai yhteensä 2 desiä gramjauhoja)
1 tl kasvisliemijauhetta
2 tl sipulijauhetta
1tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl currya
1 - 2 tl nestesavua
0,5dl soijakastiketta
0,5dl öljyä
2,5dl vettä
1 rkl ketsuppia
1 rkl siirappia
Sekoita ensin kuivat ja nestemäiset aineet omissa kulhoissaan erikseen. Lisää neste jauhoseokseen. Vaivaa huolellisesti, muotoile paistiksi.
Keitä paistia ennen paistamista 15 – 30min
Kääri paisti folioon ja paista 1.5-2h, 175 asteessa.
Tuosta teen joulukinkun ja muuten vaan paistit ja leivänpäälliset :) Tulee aika iso köntti. Mausteet heittelen yleensä summissa fiilispohjalta.
Kiitos jankke! Palkkapäivänä pitää ostaa puuttuvat jauhot kaappiin ja väsätä tota. Tarkotus olis tehdä paljon kerralla, niin toi resepti sopinee siihen.
Lainaus käyttäjältä: jankke - 11:50:20 - 30.01.2012
Keitä paistia ennen paistamista 15 – 30min
Kääri paisti folioon ja paista 1.5-2h, 175 asteessa.
Onks tässä joku pointti et sekä keittää et uunittaa? Tuleeks parempi koostumus tms, ku ite oon vaan tehny jommankumman toimenpiteen riippuen et mitä ko köntistä on tarkoitus valmistaa.
Kertokaas ny fiksummat mihin soijahiutaleita kannattaa tai voi käyttää?
Oon miettiny jo monta vuotta, enkä vielä oo keksiny mitää muuta kun jugurtin sekaan että täyttää vähä paremmin.
Lainaus käyttäjältä: papu - 10:59:53 - 06.02.2012
Lainaus käyttäjältä: jankke - 11:50:20 - 30.01.2012
Keitä paistia ennen paistamista 15 – 30min
Kääri paisti folioon ja paista 1.5-2h, 175 asteessa.
Onks tässä joku pointti et sekä keittää et uunittaa? Tuleeks parempi koostumus tms, ku ite oon vaan tehny jommankumman toimenpiteen riippuen et mitä ko köntistä on tarkoitus valmistaa.
Joo koostumus on parempi tälleen, ei riskiä purukumimaisesta meiningistä ja siihen tietty auttaa noi kikherne- ja/tai soijajauhotkin. Tulee mehevämpi paisti. (V*ttu mikä marttameininki mulla).
Lainaus käyttäjältä: Könä - 13:05:32 - 06.02.2012
Kertokaas ny fiksummat mihin soijahiutaleita kannattaa tai voi käyttää?
Oon miettiny jo monta vuotta, enkä vielä oo keksiny mitää muuta kun jugurtin sekaan että täyttää vähä paremmin.
IMHO parhaimmillaan rapsakkaaksi paistettuna, mut juju on siinä ettei niitä kannata liottaa niinkuin suikaleita yms pötkylöitä vaan imeyttää ihan hitusen vaan nestettä niihin ennen paistamista (soijakastike, liquid smoke, vesi ja mausteet). Parasta pikaruokaa makaroonin ja sipulin kanssa ja siitä saa loistavan pasta carbonara setin ituhipeille.
Lainaus käyttäjältä: jankke - 13:23:37 - 06.02.2012
Lainaus käyttäjältä: papu - 10:59:53 - 06.02.2012
Lainaus käyttäjältä: jankke - 11:50:20 - 30.01.2012
Keitä paistia ennen paistamista 15 – 30min
Kääri paisti folioon ja paista 1.5-2h, 175 asteessa.
Onks tässä joku pointti et sekä keittää et uunittaa? Tuleeks parempi koostumus tms, ku ite oon vaan tehny jommankumman toimenpiteen riippuen et mitä ko köntistä on tarkoitus valmistaa.
Joo koostumus on parempi tälleen, ei riskiä purukumimaisesta meiningistä ja siihen tietty auttaa noi kikherne- ja/tai soijajauhotkin. Tulee mehevämpi paisti. (V*ttu mikä marttameininki mulla).
Aivan! Purkkamaisuutta & kuivuutta saa estettyä myös laittamalla tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia sekaan. Mut tuo taitaa poissulkea sit keittämisen kokonaan.
Lainaus käyttäjältä: jankke - 13:23:37 - 06.02.2012
IMHO parhaimmillaan rapsakkaaksi paistettuna, mut juju on siinä ettei niitä kannata liottaa niinkuin suikaleita yms pötkylöitä vaan imeyttää ihan hitusen vaan nestettä niihin ennen paistamista (soijakastike, liquid smoke, vesi ja mausteet). Parasta pikaruokaa makaroonin ja sipulin kanssa ja siitä saa loistavan pasta carbonara setin ituhipeille.
No minäpäs tuun tässä eräänä päivänä käymää ni saat tehä tota mulle.
Lupaan kattoa vierestä että osaan sit ite. ;D
Lainaus käyttäjältä: papu - 14:54:42 - 06.02.2012
Aivan! Purkkamaisuutta & kuivuutta saa estettyä myös laittamalla tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia sekaan. Mut tuo taitaa poissulkea sit keittämisen kokonaan.
Pitää kait koittaa tomaattitapaa kans joku kerta..
Lainaus käyttäjältä: Könä - 21:42:59 - 06.02.2012
No minäpäs tuun tässä eräänä päivänä käymää ni saat tehä tota mulle.
Lupaan kattoa vierestä että osaan sit ite. ;D
Sä tiiät missä mä asun ;D Älä ota koiria mukaan kuitenkaan, ettei mamin kisumisut mee vallan pois tolaltaan!
Tietääkö joku tosta Vegetukusta, kun sillähän on joku myymälä Porthaninkadulla, että mitenkä tuo on auki? Nettisivuilta en löytäny mitään infoa.
Lainaus käyttäjältä: double-decker bus - 22:30:51 - 09.03.2012
Tietääkö joku tosta Vegetukusta, kun sillähän on joku myymälä Porthaninkadulla, että mitenkä tuo on auki? Nettisivuilta en löytäny mitään infoa.
- Tuolta Vegekauppa (http://vegetukku.fi/9) - linkin takaa löytyivät seuraavat tiedot eli Ma-pe: 9-18 / La: 12-16 / Su: suljettu
OOnpas tääs vähän puusilmänä selannu noita sivuja :D Mut kiitti tiedosta!
Mainittakoon nyt täälläkin Maariankadulle (entisen Osuman tiloihin) viime viikolla avattu uusi meksikolainen ravintola nimeltään chantico. Listalla ihan perus meksikolaisia safkoja, mutta KAIKKI annokset saatavina myös vegaanisena. Itse ehtinyt testaamaan jo viittä eri annosta...
Oho, vissiin sitten ihan maistuikin? Mites hintapolitiikka? Pitänee käydä tsekkailemassa kun on seuraavan kerran pakottava tarve käydä ulkona syömässä.
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 00:23:44 - 26.06.2013
Oho, vissiin sitten ihan maistuikin? Mites hintapolitiikka? Pitänee käydä tsekkailemassa kun on seuraavan kerran pakottava tarve käydä ulkona syömässä.
http://eat.fi/fi/turku/chantico/menu (http://eat.fi/fi/turku/chantico/menu) tommoisen löysin pikaisella haulla
http://www.turkulainen.fi/artikkeli/356501-kasviswokkigrilli-tuo-vaihtelua-makkaraperunoille (http://www.turkulainen.fi/artikkeli/356501-kasviswokkigrilli-tuo-vaihtelua-makkaraperunoille)
Lainaus käyttäjältä: papu - 05:43:34 - 20.01.2016
http://www.turkulainen.fi/artikkeli/356501-kasviswokkigrilli-tuo-vaihtelua-makkaraperunoille (http://www.turkulainen.fi/artikkeli/356501-kasviswokkigrilli-tuo-vaihtelua-makkaraperunoille)
jauza, tätä voin ainakin suositella ihan täysillä. ja on todella halpa ruuan laatuun ja määrään verrattuna, joku 7-8 e/annos. ja siis tuo portsan kioski ainoastaan ollu kokeilussa.
Juuh vietnam-grilli 5/5, 6,7€ oli viimeks ku kävin ne perussatsit, kevätkäärylepläjäys femman paikkeilla ja huomattavasti ruokaisammat kääryleet mitä vois odottaa. Heittämällä Turun paras pad thai ja tohon hintaan hemmetti
Komppia myös meikältä tohon VG Wokkiin. 5/5.
Juuh, kävin viime viikolla testaamassa ton Rauninaukion VG Wokin ja voi sootanan hemmetti. Niin paljo valinnanvaraa ja kaikki vaikutti hyvältä maistu. Pad Thain söin itsekin ja seuraavaks aattelin kokeilla jotain curry-settejä tai vietnamilaista. Uuh.
https://www.facebook.com/Tikitak.ravintola/ (https://www.facebook.com/Tikitak.ravintola/)
Tikitakin vegaaniset pitsat testattu, oli hyvää 8)
Lainaus käyttäjältä: papu - 19:04:39 - 17.07.2016
https://www.facebook.com/Tikitak.ravintola/ (https://www.facebook.com/Tikitak.ravintola/)
Tikitakin vegaaniset pitsat testattu, oli hyvää 8)
On muuten hyviä ja erilaisia täytteitäkin hemmetisti!
(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13438954_306656813001169_5283245288691867567_n.jpg?oh=d6a7a3dd69dd30f72ed4a580f9d32d56&oe=57F0404A)
Tosin, viininlehtikääryleitä pitsaan :o
Onks heittää joitain suositteluja, että mikä juusto kannattaa valita, ettei tuu mitään kakkaa kumijuustoa..?
Oletuksena tulee kaiketi joku perusjuusto joka ei sillees maistunu ainakaa haitaksi. Ite testasin sinihomejuuston täytteenä ja tää oli aika toimiva/pätevä jopa näin ei-vegaanin näkökulmasta.
Vinkki: älä syö lihaa
Nyt parin viikon sisään syöny pari kertaa tuon härkäpapu-paninin. Yllättävän ok, vaik ei kuulu tapoihin pikaeineksiä harrastaa. Toki näkisin et uunittaminen varmaan ainut järkevä tapa valmistaa tuo. Kylmänä / mikrossa ei välttis toimi ollenkaan.
Lainaus käyttäjältä: papu - 12:30:55 - 10.12.2017
Nyt parin viikon sisään syöny pari kertaa tuon härkäpapu-paninin. Yllättävän ok, vaik ei kuulu tapoihin pikaeineksiä harrastaa. Toki näkisin et uunittaminen varmaan ainut järkevä tapa valmistaa tuo. Kylmänä / mikrossa ei välttis toimi ollenkaan.
Testasin joskus kesällä ja oli jotenki kuivan makunen, en tiiä pidinkö liian kauan parillassa tms... Mut moni tota on kyl kehunu. :-X
(https://www.vegekauppa.fi/image_view.php?name=9/laajakuva_Poppamies-Blue-Cheese-Dip-6430034013969-1.jpg)
Tuammonnee Poppamies Blue cheese dippi oli aika toimivaa kamaa!
Vegemin (https://web.facebook.com/Vegem-676468652556439/) seitan-kebabbia ja makkaroita:
TURKU
-CM Kupittaa
-CM Skanssi
-KSM Föri
-K-Market Puhakka
-K-Market Portsa
https://www.city.fi/opas/vegaaniset+siivet+siipiweikkojen+vakiovalikoimaan+tamperelainen+innovaatio+siiwege+tulossa+myos+helsinkiin/12373 (https://www.city.fi/opas/vegaaniset+siivet+siipiweikkojen+vakiovalikoimaan+tamperelainen+innovaatio+siiwege+tulossa+myos+helsinkiin/12373)
Tampereen ystävä kehui noita just maasta taivaisiin, kuulemma seitanissa just sopiva koostumut esimerkiks ja maku 5/5. Kuola valuu!
Oikeestaan tän vois yhdistää tänne vegaani-topikkiin. En tiiä onko tää varsinaisesti mikään bisnes siipiravintoloissa, ku tietämys on tasoa: joskus kakarana siipiä viimeks popsinu ja silloinkin kotona.
Merileväkaviaaria en erityisemmin ole metsästänyt mut tänään wikkellä tuli vastaan ni nappasin purnun. Ohan tuo ny pirun hyvää vaaleen leivän päällä 8)
Viikko sit juovuspäissäni suuntasin kotimatkalla Prismaan hakee ruakaa. Oli vakaana aikomuksena testata sitä Poutun vegaani-kebabbia. Mut Siinä vieressä hyllyllä möllötteli Vegemin seitankebua. Ei oo näkyny hetkee, joten nappasin kuitenkin pari rasiaa sitä sit. Varmaan parempien tuotantotilojen myötä oli hiukka rakennekin parantunu ja oli ihan oikeeta lastua, kun joskus aiemmin ollu enempi sellasta silppua. Oikeen hyvä valinta. Ny tänää sit ostin viimein tollasen Poutun kebupussukan, ni ei kyl ny oikee lähe. Siis ihan hyvä ok ja makua esim enenpi ku kaupan Vönerissä, mut tästä kolmikosta tuo Vegemin kama vie ehottomasti voiton 8) Eikä ole edes maksettu mainos.
Vöneri paistinpannun kautta on mun mieltymysten mukaan parempaa kuin vain lämmitetty kebabbiloissa. Tulee vähän parempi tuntuma. Näitä menee muuten aika paljon mulla.
Onko muita järkeviä nakkeja olemassa kuin ne bonveganin? Ne muuten toimii kohtuullisen hyvin höyrytettynä. Eli esim hodareihin tai ihan vaan höyrytettyjen perunoiden lisänä.
Sinällään vähän väärä topikki, mutta koska tää ei oo vinkki vaan enempikin varoitus. Ikean vegaanikamaa oon kuullu kehuttavan. Ehkä ne oli ne pakasteessa olevat nakit sit, koska nuo pakasteesta olevat pyörykät oli siis ihan vitun perseestä. Vuonna 2020 kaupitellaan tollasta hernemaissipaprikaa sisältävää paskaa. Ei vittu.
Pitkää miettiny mut ny sit ostin tollanen Vöner jouluvartaan. Sehä oli ihan sitä samaa kamaa mitä ne slaissit. Mut ei siin, hyväähä tuo oli ja pääs ite vuolee slaisseja. Oma unelma päästä joskus parturoimaan sellasta kebabbitankoa sellasel koneel mil ne niis kebab-mestois hommaa hoitaa. Se olis kyl. Unelmia, niitä pitää olla sillä eihä tää elämä muuten rullais.
Lainaus käyttäjältä: papu - 04:52:31 - 12.12.2020
Oma unelma päästä joskus parturoimaan sellasta kebabbitankoa sellasel koneel mil ne niis kebab-mestois hommaa hoitaa.
:)