Kirpputorit / Fleamarkets

Aloittaja kuka tahansa, 02:58:59 - 16.05.2011

« edellinen - seuraava »

kuka tahansa

The best ones in Turku:
http://www.kirppiscenter.com
http://www.linkkikirppis.com
http://www.kodinkirppis.net
http://emmaus.suntuubi.com
http://www.ekokaarina.net/shop (furniture)



Manhattanin ja Länsikeskuksen Kirppis-Centerit tietty ykkösiä, mutta onkos jotain uutta ilmaantunut viime aikoina? Varissuon suunnassa oleva Linkki Kirppis on ihan ok (tulee vain harvoin käytyä siellä päin), mutta Itäharjun Mimmin kirppis ei ole erityisemmin vakuuttanut. Kirppis-Center-kierroksella on tullut muutaman kerran poikettua myös Eurokirppiksellä, mutta se on kyllä ollut ihan surkea siitä asti, kun kirppis vuosia sitten muutti keskustasta pois. Turhaa tavaraa, korkeat hinnat. Samaten Turun "siisteimmäksi" (?) kirppariksi itseään mainostava Idea Kirppis ei vaikuta kovin kummoiselta - tosin olen käynyt siellä vain kerran. Aurinkotehtaan Emmauksella tulee tietysti käytyä aika usein, vaikka yleensä kiertelen vähän suurempia itsepalvelukirppiksiä. Mutta mikäs tällainen helmikuun lopulla toimintansa aloittanut Kirppiskeskus on? Huonekalukirppikset kyllä epäilyttävät, eihän niissä yleensä muuhun tavaraan ole niin panostettu. Tietty jos juuri huonekaluja etsii, mutta taitavat nekin tuollaisissa usein olla kalliimpaa/antiikkisempaa sorttia?

Erityisesti minua kiinnostaisi tietää lisää sellaisia (viikonloppu)kirpputoreja, joissa myyjät ovat itse paikalla. Kauppojen sunnuntaiaukiolon myötä meni suosikkini, kun Länsikeskuksen Kodin Ykkösen parkkipaikalla (kesäisin ulko-, talvisin ja sateella sisä-) pidetty sunnuntaikirppis lopetti. Olen siitä lähtien ihmetellyt, mikseivät kyseisen kirpparin organisaattorit ole saaneet mitään vastaavaa aikaiseksi (vai ovatko?). Länsikeskuksen Kirppis-Centerin vieressä Etolan tiloissa oli viime kesänä jotain yritystä, mutta eihän siitä mitään tullut. Keskustan iltatorikin oli joskus tosi kiva, nykyään kaikkea muuta. Portsan pihamarkkinat, jotka tänä kesänä järjestetään 7.8., ovat sentään aina olleet tosi jees, mutta nehän ovat vain kerran vuodessa.

Täällä jotain infoa: http://www.kirpputorihaku.com/kirpputori/turku. Esim. yllä mainitsemani Kodin Kirppis näyttäisi sittenkin olevan yhä (tai ehkä pikemminkin jälleen?) toiminnassa. Hyvä juttu.

mirosol

Linkkikirppis on ehkä hieman aliarvostettu. Siellä mahtuu liikkumaan ja jengi hinnoittelee järkevästi. Onhan tuo ihan väärällä puolella kaupunkia minun näkökulmasta, mutta mieluusti sinne menee.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Kukko

EkoKaarina on ainaki kalustepuolella jees. Piispanristiltä vähän vanhaa Hesantietä eteenpäin.

Lambi

En tiedä lasketaanko ekotori kirppikseksi, mutta sekin on tietty yksi vaihtoehto vielä jonkin aikaa kunnes menee matalaksi uusien asuntojen tieltä.

mirosol

Komppaan negatiivisuutta entisen telkkaritehtaan eurokirppistä kohtaan. Lauantaina joku yritti myydä t-kaupasta ostamaansa klassista kitaraa hintaan 74€. T-kaupasta rahteineen kotiovella 41€. Keitti sen verran yli, että jätin kielten väliin lapun. Kirjoitin siihen että "OIKEESTI!?!"

Jos siitä haluaa jotain positiivista hakea, niin sinne on päätynyt aika iso osa ruotsalaisten Wild Kingdomin ja Noise Pollutionin julkaisujen varastoista. Kaikki on euron kappale. Sääli vaan, että noissa ei ole mitään kovin hyviä levyjä. Ruotsalaista ei-niin-onnistunutta toimintarokkia 00-luvulta.

Eli siis sitä halusin sanoa, että minä en ainakaan ennen ensi talvea tuonne mene. Rikkoo jotenkin kirpputorien perusajatusta, että jengi yrittää myydä täyttä p****a kunnon voitolla. Tästä nyt vaikka esimerkkinä brändittömät kakstasourut hintaan 180€. Huutonetistä noita irtoaa viscountteja, yammuja ja wlm:miä kympillä, kun käy itse vaan hakemassa pois...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Hatshoe

Siella teidan treeniksen lahella, eli siis Ita-Harjulla on "Piispanristin" kirppis. Sielta on tullut joskus loydettya jotain ja on kuulemma hyva paikka myymiseen. Ja Portsassa on joku uus mesta, jossa on ainakin myyntipoydille halvat hinnat. Ehka jotain puolet siita mita Kirppis-centereilla. Se on jossain Mikaelin kirkon liepeilla. En oo itseasiassa kaynyt edes siella viela.

Se "siistein" kirppis on ehka syrjaisyytensa takia painottunut vahan sellaseen vanhustavaraan, kuten pitsiin ja ristiommel-sisustustauluihin. Jos jaksaa tehda esim. pyoraretken vahan kauemmas (tai bussi-) niin Raision kierratyskeskuksessa on usein paremmat hinnat ja tavarat kuin Turussa. Ja tien toisella puolella on iso kirppis, jossa oli ainakin silloin kun kaytiin paljon kaikkea hienoa ja tosi vanhaa tavaraa. Vaatetarjonnasta ei oikeen jaanyt mielikuvaa. Sijainti on toisella puolen isoa tieta uimahallin lahella, mutta vahan lahempana keskustaa. Kantsii viela tsekata netista tai kartasta. Mitaan muuta mielenkiintoista Raisiossa ei taida olla, mutta siita voi jatkaa pyoraretkea Naantaliin!

Riddler

Mikaelinkirkon tuntumassa on pienehkö Mikaelin kirppis. Vähän piilossa mutta löytöjä sieltäkin voi tehdä :)

kuka tahansa

https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=zW6z-MBKmzLA.kyG-hKUkwWgc

LainaaKaikki Turun kirpparit yhdessä kartassa! Kurkkaa ja tutustu :)

Emmaus – Aurinkotehdas - www.emmaus.fi
Idea Kirppis - www.ideakirppis.fi
Kirppis-Center Länsikeskus - www.kirppiscenter.com
Kirppis-Center Manhattan - www.kirppiscenter.com
Kirppiskeskus / Huonekalutori Hassinen - www.hassinen.info
Kodin Kirppis - www.kodinkirppis.net
Lähetyskirpputori - www.turunhelluntaisrk.fi/toimintamuodot/lahetystyo%20ja%20kirpputori
Lähimmäinen kirpputori - www.kan.fi/toimintayksikot_/lahimmainen_kirpputori_turku
Lastenkirppis PikkuSiili - www.pikkusiili.com
Lastentarviketori Mollamaija - www.lastentarviketorimollamaija.fi
Linkki Kirppis - www.linkkikirppis.com
Löytökirppis - www.loytokirppis.fi
Mikaelin Kirppis - www.mikaelinkirppis.fi
Mimmin Kirppis - www.mimminkirppis.com
Olga-Neiti Vaatedivari - www.olganeiti.fi
Pelastusarmeijan Kirpputori – Kupittaankatu - www.pelastusarmeija.fi
Pelastusarmeijan Kirpputori – Puutarhakatu - www.pelastusarmeija.fi
Pelastusarmeijan Kirpputori – Yliopitonkatu - www.pelastusarmeija.fi
PikkuKroko - www.pikkukroko.fi
Terkos Kirppis
Tsempinkulma – Laiskan kirppis - www.tsempinkulma.net
Turun Ekotori – Kirkkotie - www.turunekotori.fi
Turun Ekotori – Rieskalähteentie - www.turunekotori.fi
Turun Katulähetys ry:n kirpputori - www.turunkatulahetys.fi/kirpputori.html
UFF Aninkaistenkatu - www.uff.fi
UFF Humalistonkatu - www.uff.fi
Ainakin Kirjakahvilan/Brinkkalan pihan kirppis puuttuu, mutta se nyt onkin vain kerran kuussa.

AnneK

^Karttaan on lisätty vain ne kirpputorit, jotka ovat ympäri vuoden auki. Yksi ainakin uupui lisäsin sen juuri; Paikallinen Kirpputori, yli 200-myyntipaikan mukava, valoisa itsepalvelukirppis. Osoite Vähäheikkiläntie 56. Lisätietoa löytyy osoitteesta http://paikallinenkirpputori.fi/

T. Kyseisen listan laatija

mögälix

Lainaus käyttäjältä: AnneK - 12:28:51 - 04.09.2013
Paikallinen Kirpputori, yli 200-myyntipaikan mukava, valoisa itsepalvelukirppis. Osoite Vähäheikkiläntie 56.

Jonkun mainoksen mukaan tuo aukeaa 13.9.2013.

mögälix

Testasin tuon Paikallinen kirpputorin. Ihan kiva paikka. Ehkä vähän isoa ihmistä ahdisti kapeissa hyllyväleissä. Osa myyjistä hinnoitellut tavaransa kirppishenkisesti ja osa taas ei.
Bengalin tiikeri dvd oli myynnissä, ainakin yksi.
Sitten yhdellä pöydäl oli pari nauhoittamatonta c-kasettia, olivat viel muovikääreissä.  Vinkkinä, jos kiinnostaa jotakuta.
Itsekkään en tyhjin käsin lähtenyt (palapeli, muovieläimiä, jne löytyi. Edullisesti.).
Bengalin tiikeri ei saanut kotia meiltä.

papu

Bengalin tiikeri löytyy hyllystä. Kunto M/M 8)

Atte

Paikallista suosittelen! Halpoja vinyylejä löytyi ja hyvä erätakki kuudella eurolla.

kuka tahansa

Minäkin suosittelen! Sellainen on kuitenkin pistänyt silmään, että vaikka Paikallista kirpputoria on pääsääntöisesti kehuttu blogeissa ja keskustelupalstoilla, niin enemmän tai vähemmän nimettömiltä vierailta ja kommenttiosioihin kirjoittajilta on välillä tullut aika kiivastakin kritiikkiä. Liekö kyse oikeista mielipiteistä ja kokemuksista vaiko sittenkin vain kilpailijoiden katkerasta mustamaalauskampanjasta?

Oli miten oli, minusta Paikallinen kirpputori on ainakin vielä tällä hetkellä paras jatkuvasti aukioleva kirppis Turussa: paljon vaihtuvaa, poikkeuksellisen hyvää ja paikoin todella halpaa tavaraa (esim. kelpo surround-äänentoistojärjestelmä vitosella pari viikkoa sitten, dvd-bokseja ja jos jonkinlaisia pelejä eurolla-parilla yms.), ja aina löytyy jotain todella tarpeellistakin (eikä siis pelkästään leffoja, musaa, pelejä, Bengalin tiikeri -dvd:itä, kirjoja ja äänentoistojärjestelmiä). Aluksi käytävät olivat ehkä vähän hämärät ja ahtaat, mutta eivät enää (enpä tosin liikukaan kirppareilla lastenvaunujen kanssa). Halvahkot myyntipaikkahinnat ja provikan puuttuminen ovat varmasti vaikuttaneet siihen, että Paikallisella on myyjilläkin varaa hinnoitella tavaransa järkevästi.

Sellainen juttu pitää vielä mainita, että kun em. keskustelupalstoilla ja blogeissa Paikallisen kirpputorin Facebook-näkyvyyttä ja visuaalista ilmettä on pidetty jotenkin poikkeuksellisina ja innovatiivisina asioina, niin poikkeuksellisen innovatiivista on mielestäni ennen kaikkea se, että siellä on myös kaikenlaisia teemaviikkoja ja tapahtumia, kuten taannoiset "Halloween-hulinat" ja pian alkava lastenviikko muskareineen kaikkineen, erilaisista keskustelutilaisuuksista ja turkulaisten yhdistysten esittelyistä puhumattakaan. Tällaista en ole nähnyt millään muulla kirpparilla Suomessa. Lisäksi kuulin vähän aikaa sitten, että tavaroilla on ilmeisesti toimivuustakuu, eli toimimattoman laitteen voi palauttaa kirpparille. Jos tämä todella pitää paikkansa, niin aika poikkeuksellista on tämäkin.

Se olisi kyllä hyvä, jos onnistuisivat jotenkin blokkaamaan trokarit, mutta miten sellainen nyt sitten muka voisi onnistua? Onneksi ainakaan vielä niitä ei taida tuolla juuri toimiakaan. Ehkä yksi levymyyjä, en ole ihan varma.

No, tosi kiva kirppari, toivottavasti pärjää ja jatkuu samanlaisena.

mkkkrl

no perhana.. Mähän ajan tästä Paikallisen Kirppiksen ohi joka ikinen päivä töihin, enkä ole tuollaista huomannut  :(  pitänee heti huomenna käydä tarkastamassa tarjonta  :)