Facebookista bongattua.
* * *
"Mustaa Sykettä" on opiskelijavoimin (Tags ry) järjestetty sekoitus tiede- ja kulttuuriseminaaria, joka pureutuu akateemisesti harvinaisempaan aiheeseen: hip hop -musiikkiin. Pääsemme kuulemaan puheenvuoron neljästä erilaisesta näkökulmasta, ja ääneen pääsevät sekä kulttuurin tutkijat että sen tuottajat.
Aika: 19.4.2012 klo 10-15
Paikka: Tauno Nurmela -sali, Turun yliopisto (Päärakennus)
Seminaari on kaikille avoin ja ilmainen. Tervetuloa!
AIKATAULU:
10:00 Pirkka Kivenheimo, FM
"Hiphopin ja rapin mustat amerikkalaiset juuret."
11.00 Elina Westinen, FM
"Moniäänistä sykettä - suomalaisten rap-artistien kielet ja diskurssit."
12:00 lounastauko
13:00 Simo Soukkanen
"Tiedettä tieteestä. Tutkimuskohteena hip hop-sanoitukset."
14:00 Chydeone (Ritarikunta)
"Sugarhill-apinoinnista lätkäräppiin: suomipulputus neljällä vuosikymmenellä."
TIETOA PUHUJISTA:
- Pirkka Kivenheimo, FM, on kulttuurihistorioitsija, toimittaja ja tumman rytmimusiikin keräilijä. Kivenheimo on luennoinnut mm. etnisyydestä amerikkalaisissa elokuvissa ja yhdysvaltojen mustien poliittisesta historiasta.
- Elina Westinen, FM, on tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston Kielten laitoksessa. Hän tutkii tekeillä olevassa väitöskirjassaan autenttisuuden rakentumista suomalaisessa hiphop-kulttuurissa kielellisten ja diskursiivisten repertuaarien ja resurssien kautta. Hänen tutkimuksensa liittyy seuraaviin aloihin: sosiolingvistiikka, diskurssintutkimus, monikielisyys ja hiphop-tutkimus.
- Simo Soukkanen on hip hop-sanoitusten tutkimuksesta graduaan valmisteleva kotimaisen kirjallisuuden opiskelija, suomi toisena kielenä -opettaja ja dj.
- Chydeone (tai Chyde, Chydenius, dj sucks...) on pitkän linjan muusikko, dj, radiopersoona ja nyttemmin myös Asema-levykaupan omistaja, joka lienee monille tuttu Ritarikunta-yhtyeestä ja YleX:n Mestarisoundi-ohjelmasta. Odotamme häneltä ainutlaatuista, pidemmän aikavälin ja sisäpiirin perspektiiviä suomalaisen hip hop-musiikin kehitykseen.
TIETOA KORVAAVUUKSISTA (Turun yliopisto):
- Luentopassilla voi seminaariosallistumisen hyväksilukea ainakin kansatieteen, kulttuurihistorian ja folkloristiikan oppiaineisiin.
- Oppimispäiväkirjan voi kirjoittaa ainakin folkloristiikan oppiaineeseen.
- Kannattaa lisäksi tiedustella korvaavuuksista omasta oppiaineestasi!