su 15.4. Kirjakahvila: klo 11-14 vegaanibrunssi, klo 14 elokuvanäytös.

Aloittaja kuka tahansa, 01:09:17 - 13.04.2012

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

Brunssi klo 11-14. Hinta 6€ (alle 12-v. lapsilta 3€), kahvi 1,80€ / tee 1,50€ (opisk. 1,20€).

- nuudelisalaattia
- sämpylää ja tuoreita vihanneksia
- levitteitä (paputahnaa, porkkanalevitettä ja "tuorejuustoa")
- pasteijoita
- jälkiruoaksi inkiväärikeksejä




Elokuva (Stanley Kubrick, USA 1968) klo 14: http://www.facebook.com/events/390086794345494/



Lainaa"Elokuva on kertomus ihmiskunnasta, sen luonteesta ja päämäärättömästä, itseään toistavasta kiertokulusta. Vaikka Kubrickin lähestymistapaa voidaankin luonnehtia kyyniseksi, on tämä varmasti Kubrickin kaunein elokuva. Joutsenvalssin tahdissa matkaansa taittava avaruusasema kiteyttää upeasti ihmiskunnan epämääräisyyden keskellä massiivista avaruutta, unohtamatta kuitenkaan sen poikkeuksellista kauneutta. Elokuva yhdistää hienosti kuoleman ja elämän, ihmisen olemuksen, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan äärimmäisen mitätön, mutta yhtä kaikki tärkeä ja elämää luova.

Elokuva oli kaikin puolin rohkea ja rajoja rikkova teos, joka roikkui täysin ohjaajan kuvallisen ja kerronnallisen nerokkuuden varassa. Näyttelijöitä ei elokuvassa esiinny kuin vaivoin kourallinen, dialogikin on karsittu minimiin. Kun ensimmäiset lausuttavat sanat kuullaan vasta liki kolmenkymmenen minuutin jälkeen, koki moni tulleensa huijatuksi. Kuva kertoo kuitenkin tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, ja Kubrick on tästä mainio esimerkki.
Ei pääsymaksua.

Kirjakahvilan sunnuntaielokuvien sarjan kevätkausi 2012 muodostuu kuukausittain vaihtuvista teemoista: tammikuussa pohdiskellaan yhteiskunnallisten elokuvien esiin nostamia kysymyksiä, helmikuussa vetistellään erilaisten rakastavaisten elämänkohtaloiden parissa, maaliskuussa ihmetellään omalaatuisten elokuvien kirjoa, huhtikuussa luodaan katse tulevaisuuteen ja toukokuussa tutustutaan sarjakuvaelokuvan ihmeelliseen maailmaan.




Osuuskunta Turun Kirjakahvila
Brinkkalan piha, Vanha Suurtori 3
www.kirjakahvila.org