Lukunurkka

Aloittaja Hatshoe, 01:36:09 - 29.12.2011

« edellinen - seuraava »

mögälix

Oon mä lukenu vaikka mitä, mut en vaan muista tänne leuhkia. Ja ne mun lukemiset ny on mitä on. ..
Lapiduksen Stockholm noir I-III oli kyl pettymys, älkää käyttäkkö siihen aikaa. Esim. Mika Waltarin: Komissaario Palmun erehdys on 82 x kovempi. Mut Tukholmaan sijoittuva Åsa Scwarz: Nefilit oli ihan lukemisenarvoinen. Olihan se paikoitellen aika imelä ja emo ja sit toisaalta ihan core. Mut kerta lukuna toimi, vallankin kun ei ollut mitään ennakkohypeä.

B.Travenit oon luken joskus vuonna ??? Mut niitä löytyy hyllystä, Martin kirjaton poistoja. Että jos Egge haluaa lainata...

egge

Lainaus käyttäjältä: mögälix - 20:24:42 - 30.06.2012 B.Travenit oon luken joskus vuonna ??? Mut niitä löytyy hyllystä, Martin kirjaton poistoja. Että jos Egge haluaa lainata...
Joo, tää ois jees, tällä hetkellä on vaikka kuinka paljon lukemattomia kirjoja ihan tosa omassa hyllyssäkin, mutta voi hyvin olla että palaan asiaan jossain vaiheessa :)

Tällä hetkellä vieläkin toi People's History of Science menossa, ja rupesin siinä sivussa lukemaan The Letters of Sacco And Vanzetti kirjan.

salozka

Kirjasuosittelu: Charles C. Mann - 1491. Amerikka ennen Kolumbusta.

Oli kyllä tosi mielenkiintoinen monellakin tapaa, ja plussaa vielä et hyvin ja selkeästi kirjoitettu. Hyvin tulee kanssa esille miten tiedemaailma riitelee keskenään eri teorioista. Tämän kirjan mukaan esim. Amazonin alue ei ole koskematonta sademetsää vaan siellä on ollut pitkään asutusta - tyypit vaan on osanneet käyttää maata tuhoamatta sitä.

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=952264076X

Jonne

jaahas, vois leuhkia mitä on tullu luettua, "parhaimpii"/mieleenpainuvimpia/tärkeimpiä kirjoja mitä tänä vuonna muistan lukeneeni:

poliittista: Pasi Toiviainen - Ilmastonmuutos Nyt, Pentti Linkola - Voisiko elämä voittaa, Dan Li & Mikael - Äärioikeisto Suomessa, pjotr kropotkin (suom. juha kulmala) - Kapinahenki, Emma Goldman - Kirjoituksia anarkismista, risto isomäki - 34 tapaa ehkäistä ilmaston ylikuumeneminen...

hengellistä; eckhart tolle - "practising the power of now" ja "new earth" (suomeks käännettynä tän tyypin kirjat taas eivät toimineet), deepak chopra - "kolmas jeesus" ja "buddha", bhagavad gita, uuden testamentin evankeliumit, osho - tantra, spirituaalisuus ja seksi, nag hammadin kätketty viisaus - gnostilaisia ja muita varhaiskristillisiä tekstejä...

kaunokirjallisuudessa, kauko röyhkän romaanit kuten kaksi aurinkoa, magneetti ja avec (äänikirjana) olivat hyviä... täl hetkel menossa ranskalaisen Bernard Werberin kirja Muurahaiset, joka biologisesti faktoihin perustuva jännäri muurahaiskeon elämästä, todella mielenkiintoinen ja mukaansatempaava...
sit hmm...

täs ne parhaat ehkä olivatkin, joskus kesällä tuli myös luettua sekopään nimeltä nietzche höpötyksiä, ei kyl jääny niistä paljoa mitään mieleen...

suosittelen ehkä eniten tota Muurahais-kirjaa... se on niin jännä!

salozka

Mä kans tykkäsin tosta Muurahaiset-kirjasta, on ne muurahaiset vaan ihme epeleitä!

egge

Luin äskettäin loppuun Yevgeny Zamyatin' We kirjan. Vähän vaikeeta kerättä nyt ajatukset tästä kirjasta, mutta selvästi huomaa että tää on ollut Orwellin 1984:n (ja muitenkin dystopien) esikuva, pohjimmiltaan aika sammanlainen juoni. Kuitenkin kevyempi ja hauskempi kuin 1984, jonka loppu vitutti niin paljon että oli pakko vetää kännit ja meinas lentää koko kirja parvekkeelta (onneks ei kuitenkaan lentänyt, kirjaston kirja ja kaikki :P).

Tässä kirjassa seinän taakse muusta maailmasta pitkän sodan jälkeen eristetty totalitäärinen valtio elää tarkaan laskelmoitua ja yhdenmukaista elämää, missä kaikki työnteosta rakasteluun tehdään määrätyn aikataulun mukaan. Tilaa yksilöllisyydelle ei ole, mutta ihmiset ovat "oppineet" että heidän tapa elää on onnea. Vanhasta maailmasta ei arvosteta paljon muuta kuin Taylorismi (jonka puutteeksi mainitaan että sitä sovellettiin ainoastaan työhön, eikä elämän kaikkiin osiin) ja kristinuskon jumalan tapaa "rankaistaa rakkaudesta". Toki jumalaan ei uskota, vaan tämän korvaa yksivaltias, suuri johtaja.

Kahden tunnin päivittäisen vapaaijan aikana päähenkilö D-503 (ihmisillä ei ole nimiä, kaikki ovat numeroita) tutustuu kuitenkin maanalaiseen vallankumoukselliseen liikkeesseen, vaikka suurimaksi osaan kirjaa ei ole osaa tätä, vaan kirjoittaa ainoastaan muistinpanoja. Prosessissa hän kehittää "sairauksia" kuten mielikuvitusta ja unien näkemistä, jotka harhauttavat ihmiset "yhteisestä hyvästä".

En nyt viitsi hirveesti koko juonta tässä paljastaa. Mutta ajatuksia ja tunteita herättävä kirja, vaikka ei läheskään yhtä raskas kuin 1984, kuten jo mainitsinkin. Toimii tavallaan poliittisena kirjana, vaikka sillä ei mitään tiettyä poliitista linjaa ole, enemmänkin filosoofisella tasolla herättää pohdintoja vapaudesta, onnesta, elämästä ja siitä, mitä nämä oikeasti ovat, ja voiko ulkopuolinen auktoriteetti määrätä näitä. Näin ainakin mun mielestä. En ihmettele että kirja oli kieletty kirjoittajan kotimaassa Neuvostoliitossa yli 60 vuotta.

Voin suositella!

egge

Luin täsä Donald Norfolkin Läkande Trädgårdar (The Therapeutic Garden) ja oli kyl hieno, pohdittiin lähinä psykoloogisia vaikutuskia siitä kuin ihminen erotetaan luonnosta, niin kuin viimeisen muutaman sadan vuoden aikana on tehty. Itse vähän ärytti se kuin piti vähän välillä vahvistaa väiteittä jollakin mitä joku prinsi tai muu merkkihenkilö on sanonut, mutta kaikenkaikkiian silti hyvä kirja luonnonläheisyyden tarpeellisuudesta.

Tänään rupesin sit lukemaan Kalevalaa. Tämä on jo pitkään ollut suunnitelmissa, ja ostinkin ton kirjan varmaan joku vuosi sitten, mut ei kannattaa hosua, eihän? Joksenkin haastavaa suomenkielen käyttöä välillä, mutta neljän ekan runon perusteella pätevä kirja 8)

omon

Viimeisen kolmen viikon ajalta, noin:

Kettu, Katja: Piippuhylly
Sepúlveda, Luis: Maailman lopun maailma
Sirola, Jouko: Mitään pelättävää ei ole
Kurlansky, Mark: Nonviolence, The history of a dangerous idea
Lynd, Staughton & Grubacic, Andrej: Zapatistit ja tuplajuulaiset
Sirola, Jouko: Etsijä ja hänen neljätoista elämäänsä

Kaikki löytyi pääkirjastosta, enemmän tai vähemmän sattumalta. Kannatti lukea. Erityisesti suosittelen: Maailman lopun maailma, Mitään pelättävää ei ole, Nonviolence.

Seuraavaksi lähtee lukuun McCarthy, Cormac: Veren ääriin.
Ja odottaahan tuossa myös muutamat muut kirjat vuoroaan.
massa × nopeus

Mensator

Nyt luen Alan W. Wattsin kirjaa "Zen" ja Ian Carrin Miles Davis-eeposta.  "Zenistä" en vielä osaa sanoa paljoakaan, kun olen lukenut sitä vain kolmisenkymmentä sivua. Davis-opus on helvetin paksu, mutta teksti on erittäin mielenkiintoista ja hyvin sujuvasti kirjoitettua.
Seuraavaksi ajattelin lukea Richard Farinan "Been Down So Longin".
I Have No Fear Of This Machine!

Vekenator

Lainaus käyttäjältä: Mensator - 09:53:24 - 24.05.2013
... Davis-opus on helvetin paksu, mutta teksti on erittäin mielenkiintoista ja hyvin sujuvasti kirjoitettua.

En muista, että oonko lukenut just tuota, mutta parikin eri Milesin elämänkertaa on tullut luettua. Omaelämänkerta varsinkin oli hellvetin hyvä. Miles oli kova jätkä! 8)

Laine

T.S. Eliotia lainasin kirjastosta, mut en oo vielä syventynyt. Wikipediassa syyttävät antisemitismistä ko. kaveria, mutta en tiedä sitten, taisihan Dostojevskillakin olla jotain erikoisia viittauksia juutalaisiin. Ei sillä että missään tapauksessa mitään tuommoisia ennakkoluuloja hyväksyisin, mutta ehkä sit vaan pitää ajatella, että kukaan ei oo täydellinen...kaipa se kokonaisuus sit merkkaa ja asiattomuudet voi skipata.
Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.
Martin Luther King, Jr.

omon

Tällä hetkellä vain yksi kirja lainassa/luettavana, mutta se onkin sitten melko tiivistä asiaa.
Kyseessä siis The Physics of Musical Instruments (2nd ed).
Ajattelin lukea tämän nyt ensin kannesta kanteen, siten että lähinnä vilkaisen nuo kaavat (joita on paljon).
No, onhan tässä myös 485 kuvaa tukena.
massa × nopeus

Puuha peten lippa lakki

Otin luettavaks Zlatan Ibrahimovicin elämänkerran. Mielenkiintonen kirja. Ennen sitä lukasin Aldous Huxleyn Brave New Worldin jota voin kyllä ihan surutta suositella kaikille.

Atte

Martin Heideggerin Olemisen ja ajan suomennoksen sain viimein luettua. Lukeminen aloitettu joskus vuonna 2008, mut varmaankin tarkemmin on tullut luettua tota kaksi edellistä vuotta.

Nyt on vuorossa Tere Vadenin Heidegger, Zizek ja vallankumous, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta.

salozka

Kokeillaas foorumilla tätä fb-juttua:

"On kansainvälinen kirjaviikko. Ota lähinnä oleva kirja, käännä esille sivu 52, kirjoita sen viides lause. Älä mainitse kirjan nimeä."


Oma:
"Mansonin murhat olivat tunnetuin esimerkki, mutta samoihin aikoihin San Franciscossa liikkunut joukkomurhaaja Zodiac Killer oli monella tapaa vieläkin hämmentävämpi tapaus."