KIRJAKAHVILAN JA KINOKOPLAN TAITEIDEN YÖ
Fb:
https://www.facebook.com/events/2320776101520862Turun Taiteiden yön 30. juhlavuotta sekä Kirjakahvilan ja Kinokoplan Brinkkalan pihan yhteistapahtuman yli kymmenvuotista taivalta juhlistetaan säestetyllä mykkäelokuvanäytöksellä ja musiikkiesityksillä Turun historiallisen keskustan ytimessä. Ilta käynnistyy Usko ja urheilu -kasettiduon kokeellisella instrumentaalihiphopilla, jota seuraa lo-fi-kasarisoundien suuntaan kumartavan 20 000 hz -yhtyeen nyrjähtänyt elektropop. Illan hämärtyessä ääni-installaatiokollektiivi Käki virittää yleisön elokuvanäytöksen tunnelmaan, ja keskiyön koittaessa heijastetaan Brinkkalan pihan peräseinälle Carl Th. Dreyerin mykkäelokuvaklassikko Jeanne d'Arcin kärsimys (La Passion de Jeanne d'Arc, Ranska 1928). Näytöksen säestää Sunniva.
Ei pääsymaksua, ei ikärajaa, ei äärioikeistolaisia.
OHJELMA
20.00 Brinkkalan pihan portit avautuvat, sisäänmarssi, taustamusiikki virittää illan tunnelmaan.
21.00 USKO & URHEILU (Tku)
https://uskojaurheilu.bandcamp.com22.00 20 000 HZ (Hki)
https://20000hz.bandcamp.com23.00 KÄKI (Hki)
https://kaeki.bandcamp.com00.00 JEANNE D'ARCIN KÄRSIMYS // La Passion de Jeanne d'Arc
Ohj. Carl Th. Dreyer | pääosassa Maria Falconetti | Ranska 1928 | 83 min | K12 | English intertitles
http://www.mykkaelokuvat.com/jeannedarc.htmlLivesäestys: SUNNIVA (Tku)
https://sunniva.bandcamp.comHistoriallinen suurelokuva perustuu 19-vuotiaana noituudesta tuomitun ja roviolla poltetun vapaustaistelijan oikeudenkäyntipöytäkirjaan ja kuvaa tämän viimeistä päivää. Jeanne d'Arcin suurimpina rikoksina pidettiin kirkon auktoriteetin vastustamista ja miesten vaatteisiin pukeutumista. Elokuvan ilmestyessä kirkko hyökkäsikin rajusti teosta vastaan, ja se kiellettiin useassa maassa. Myöhemmän tutkimuksen nojalla Jeanne d'Arcista on tullut tärkeä trans- ja queerliikkeen ikoni, vaikkakin myös Ranskan äärioikeisto on yrittänyt omia ja hyödyntää kansallissankarin perintöä.
Elokuvan alkuperäisessä versiossa ei ole musiikkia lainkaan. Dreyer halusi teoksestaan alun perin äänielokuvan, mutta koska tuotantoyhtiöllä ei ollut resursseja sellaiseen, ohjaaja jätti säestyksenkin kokonaan pois ja halusi teostaan esitettävän täysin äänettömänä. Sittemmin elokuvaa on näytetty lukemattomilla eri säestyksillä. Brinkkalan pihassa, yön laskettua kesäisen Turun ylle, Jeanne d'Arcin viimeisten hetkien tuomiopäivän tunnelman luo turkulainen Sunniva.
02.00 Brinkkalan pihan portit sulkeutuvat, musiikki on vaimennut ja juhlakansa poistunut, illanvietto jatkuu sivukujilla, varjoissa, auktoriteetin valvovan silmän ulottumattomissa.
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
TURUN KIRJAKAHVILA
http://www.kirjakahvila.orghttp://www.fb.com/kirjakahvilahttp://www.instagram.com/kirjakahvilaELOKUVAKERHO KINOKOPLA
http://www.kinokopla.fihttp://www.fb.com/kinokoplahttps://www.instagram.com/kinokoplaYhteistyössä: Varsinais-Suomen Elokuvakeskus (projektori), Turun museokeskus (Brinkkalan piha), Turun Suurtorin keskiaika ry (pihakalusteet)
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼
ESTEETTÖMYYS JA TURVALLISEMMAN TILAN POLITIIKKA
Turvallisemman tilan politiikka: Kunnioita jokaisen itsemäärittelyä. Älä koske, tuijota, valokuvaa tai kysy henkilökohtaisia asioita ilman suostumusta. Käytä henkilöstä hänen käyttämäänsä nimeä ja pronominia. Jos joku tai jokin häiritsee sinua tai jos havaitset häirintää, ilmoita Kirjakahvilan henkilökunnalle.
Esteettömyydestä: Kirjakahvila sijaitsee Brinkkalan sisäpihalla, joka on päällystetty mukulakivillä. Kahvilatilaan on kaksi rappusta, ei ramppia. Kahvilassa on sukupuolittamattomat WC:t.
Tarkempia esteettömyystietoja:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10159730118720621&id=454794070620//
ACCESSIBILITY AND SAFER SPACE POLICY
Safer space policy: Respect everyone's self-identification. Do not touch, stare, take pictures, or ask personal questions without consent. Address everyone with the name and pronoun they use of themself. If anyone or anything makes you feel uncomfortable or if you witness harassment, please contact the Kirjakahvila staff.
Accessibility: The Book Café is located at the Brinkkala courtyard, which is paved with round cobblestones. Two steps lead into the café. Toilets are not gendered.