The Toxics - s/t 10" +++++ULKONA NYT!+++++

Aloittaja Everclear, 14:09:00 - 18.12.2015

« edellinen - seuraava »

Everclear



The Toxics - s/t 10"

Yksi vuoden odotetuimmista garagelevyistä on vihdoin täällä. Helsinkiläisen The Toxics:n debyytti sisältää 6 kappaletta sitä itseään - Tyylipuhtaasti paahdettua garagerockia! Pitkään työnalla ollut ja mielenvikaiseen tuotanto/logistiikka helvettiin juuttunut projekti kurottiin lopulta kasaan Ranskalais/Suomalaisin voimin.

Ylimmän tason hyväksynnän levylle on jo antanut legendaarisen Crypt Recordsin perustaja Tim Warren masteroimalla levyn vinyylimasterin.


Kappalelista:

A1 Eyeball City
A2 Most Wanted
A3 New Skin

B1 Surprise Tonight
B2 On My Mind
B3 Black Holes

Video: Eyeball City  https://www.youtube.com/watch?v=lBArzYYEJic

Blast Of Silence shop -> http://blastofsilence.org/products/The-Toxics-st-10
Levykauppa ÄX -> http://www.levykauppax.fi/single/toxics/toxics/#450656

Everclear

Ranskalaisen "La Grosse Radio":n arvio levystä:

http://www.lagrosseradio.com/rock/webzine-rock/chronique-rock/p13493-the-toxics-the-toxics.html

(Emma Majavan vapaasti suomentama)

"Tässä vuodenvaihteessa nantesilainen levy-yhtiö Kizmiaz tulee lämmittämään mökkejä [ranskalainen sanonta..] tarjoamalla meille vinyylin Toxicsilta - Pohjoismaista, tarkemmin ottaen Helsingistä lähtöisin olevalta yhtyeeltä. Ja kuten tulette huomaamaan, suomalaiset eivät ole garagepunkrock-asteikon häntäpäässä...

Tämän mahtavan 10-tuumaisen, jonka kansitaide hyödyntää B-elokuvien kuvastoa hyvällä maulla, avaa "Eyeball City". Viiltävän skeban sisääntulo. 60-luvun garagepunkia lähellä oleva soundi. Laulupuoli on voimakasta ja huutavaa... Tässä ei todellakaan olla hukkaamassa aikaa. Joka tapauksessa "Eyeball City" antaa myrkyllisimpien tyyppien tahdin. Toxicsit eivät huijaa tuotteellaan. 2.30 minuuttia silkkaa raivoa.

"Most Wanted" saa fuzz-pedaalin kondensaattorit kärventymään. Vääristyneisyys on tarkoituskin. Pysytään punkrintamalla pitäen melodiantaju mukana. Edelleen!!! "New Skin"'illä kitarat ampuvat mitä hienoimmin edelleen samalla tyylillä. Ei ole aikaa palata takaisin ja ensimmäinen puoli on jo loppu... Suuri lasillinen vahvaa alkoholia auttaa saamaan ajatukset järjestykseen ja levysoittimen neula uurtaa jo B-puolen alkua. Vapaata tulitusta...

"Surprise Tonight" tarjoilee meille hieman psykedelian tuulahduksia. Hypnoottinen riffi hyökkää korviimme. Suuri Fuzztones tulee mieleen... No, ei ole aikaa miettiä, heittäydytään hetkeen, jättäydytään musiikin vietäviksi.

"On My Mind" pysyttelee tässä trippailevassa garagepunkrockmaailmassa. Toxicsit jatkavat työskentelyä todella upealla tavalla. "Black Holes" tarttuu neulaan upeuteen lopettaakseen. Se on villi, kapinallinen, primitiivinen. Garagefaneille tiedoksi: kappale muistuttaa upeaa Beach Bitchesiä Perpignan'sta.

Vähemmässä kuin varttitunnissa Toxicsit ovat muistuttaneet meitä garagepunk-musiikin kulmakivistä. Yksinkertaisia ja tehokkaita riffejä, hankaavaa säröä, tarttuvia sävellyksiä ja kaikkien demonien energia. Tekee hyvää!!!

Toimituksen arvosana: 8/10"

pentd

Gimme Zydeco Or Gimme Death