^ Löfbergsin Serenad on mielestäni oikein hyvää, tuota en ole maistanut.
http://www.lofbergs.se/vart-kaffe/bryggkaffe/serenad/Lienen sikäli harvinainen poikkeus, että aloin juoda kahvia vasta joskus yli kaksikymppisenä. Siihen asti join teetä, jonka juominen nykyään on harmillisen vähäistä.
Itse juon kahvini aina mustana ja kotona yleensä pressokahvia. Kahvilassa juon americanon ja joskus espresson. Viikonloppuisin kotona ns. napolilaista kahvia ja hyvin harvoin mokkapannulla tehtyä. Mokkapannussa normijauhatus toimii minusta paljon paremmin kuin espressojauhatus joka on mielestäni siihen liian hienoa. "Oikea" mokkajauhatushan on kai jossain noiden välissä.
Syksyllä ostin Hulluilta päiviltä halvalla hyvän kahvikirjan, josta kirjoitin Piffin kahvitopikissa näin:
"[...] Petri Niemisen ja Terho Puustisen kirja
Kahvi. Suuri suomalainen intohimo (Tammi 2014, n. 270 sivua) hintaan 17€. Nähdäkseni kirja on aika hyvä yleiskatsaus kahvin historiaan, tuottajamaihin, kahvilajikkeisiin, jatkojalostukseen jne. Ex-maailmankauppa-aktiivina toki olisin mielellään nähnyt vähän pidemmänkin analyysin kahvintuotannon ongelmista, mutta on niistäkin jotain. Kirjassa on toki myös ohjeet eri tavoille keittää hyvät kahvit ja kahvijuomien ohjeita."
Mitä mieltä ihmiset täällä ovat solidaarisuuskahvi Cafe Caracolista (
http://cafecaracol.org ), jota Kirjis käyttää ja jota sieltä saa ostaa myös kotiin?